Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι πράκτορες της συμφοράς: 14 ήττες σε 25 ματς και… βροχή οι αποκλεισμοί!

Βρέχει... σφαλιάρες για τις ελληνικές ομάδες. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, αλλά και Άρης, ΟΦΗ διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του... χειρότερου ως τώρα! Και το Conference League έρχεται...

Βρέχει… σφαλιάρες για τις ελληνικές ομάδες. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, αλλά και Άρης, ΟΦΗ διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του… χειρότερου ως τώρα! Και το Conference League έρχεται…

Η Ελλάδα έψαχνε μία υπέρβαση, για να μπορέσει να μπει στην προνομιούχο 15άδα του ranking της UEFA και να κερδίσει ξανά από τη σεζόν 2022-23 το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και μία επιπλέον θέση στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ωστόσο όχι μόνο αυτή δεν κατάφερε να πετύχει, αλλά έκανε μία μεγαλοπρεπέστατη… τρύπα στο νερό, με τα χαστούκια των ελληνικών ομάδων μόλις περνούν τα σύνορα να είναι απανωτά.

Μπορεί τη φετινή σεζόν, σε αντίθεση με την περσινή, να καταφέραμε να βάλουμε τρεις ομάδες στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα, ωστόσο μετά από πέντε αγωνιστικές, ήτοι έπειτα από 15 συνολικά παιχνίδια και οι τρεις μαζί μετρούν τρεις νίκες! Μία ο καθένας…

Ο Ολυμπιακός με μόλις τρεις βαθμούς στον όμιλό του, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και θα μείνει να παλέψει (με τις πιθανότητες υπέρ του) για την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα, την τελευταία αγωνιστική.

Η ΑΕΚ έκανε… Μπαρτσελόνα κάποια Ζόρια και… μικτή κόσμου την Μπράγκα, από την οποία εισέπραξε συνολικά επτά γκολ σε δύο αγώνες, με αποτέλεσμα να οδεύει ολοταχώς για την τελευταία θέση του ομίλου της στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ πήγε για να δώσει “τελικό” στη Λευκωσία κόντρα στην Ομόνοια που έκανε ροτέισον, δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και βρίσκεται 123 θέσεις χαμηλότερα στο ranking της UEFA, αντ’ αυτού δέχτηκε κι εκείνος… ξανάστροφη από τους Κύπριους, αποτυγχάνοντας να παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης κι έμεινε με τέσσερις βαθμούς. Κόντρα στο μεγάλο αουτσάιντερ του ομίλου του δηλαδή, ο Δικέφαλος μάζεψε έναν βαθμό όλο κι όλο!

Οι ελπίδες που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα ότι θα καταφέρει η Ελλάδα να επανακτήσει τα κεκτημένα της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, αποδείχτηκαν… φρούδες και τα χειρότερα πλέον είναι μπροστά μας.

Και πώς όχι άλλωστε όταν βγάζοντας πέντε ομάδες στην Ευρώπη, για τελευταία φορά βέβαια μετά τις τραγικές πορείες των τελευταίων χρόνων, αφού από τη νέα σεζόν θα βγαίνουν μόλις τέσσερις εκτός συνόρων, κατορθώσαμε να μετράμε 14 ήττες σε συνολικά 25 παιχνίδια και μόλις οχτώ νίκες! Κερδίσαμε δηλαδή λιγότερο από το 1/3 των αγώνων που δώσαμε και κατά τα άλλα… ελπίζαμε σε ευρωπαϊκή άνοδο στο ranking. Παράλληλα πετύχαμε και το απίθανο, να χάσουμε και τα έξι τελευταία παιχνίδια που δώσαμε. Διασυρμός!

Δύο νίκες ο Ολυμπιακός, από τρεις οι Δικέφαλοι, στο… μηδέν Άρης, ΟΦΗ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ομόνοια εντός έδρας στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε ισοπαλία στη ρεβάνς και μετά τη νίκη που έκανε στην πρεμιέρα των ομίλων κόντρα στη Μαρσέιγ, μέτρησε 4/4 ήττες.

Η ΑΕΚ απέκλεισε την ελβετική Σεν Γκάλεν στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, έκανε την υπέρβαση με τη νίκη επί της Βόλφσμπουργκ στα πλέι οφ για να μπει στους ομίλους, εκεί όμως… ναυάγησε. Σε πέντε αγώνες, κέρδισε μόνο τη Ζόρια εκτός έδρας και στα υπόλοιπα… βαρέθηκε να μετράει γκολ (13 παθητικό), έχοντας απολογισμό 1-0-4.

Μία από τα ίδια και ο ΠΑΟΚ. Πήρε δύο σπουδαίες προκρίσεις επί Μπεσίκτας, Μπενφίκα, στη συνέχεια όμως έχασε την ιστορική ευκαιρία για να μπει πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς αποκλείστηκε από την Κράσνονταρ με δύο ήττες. Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ο Δικέφαλος μετράει μία νίκη όλη κι όλη μετά από πέντε αγωνιστικές, εκείνη επί της Αϊντχόφεν κι επί της ουσίας πληρώνει την κάκιστη παρουσία του στα δύο παιχνίδια με την πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, την Ομόνοια.

Όσο για τον Άρη και τον ΟΦΗ; Οι “κίτρινοι” έκαναν… διάσημη κάποια Κόλος Κοβαλίβκα από την Ουκρανία, που έβγαινε για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, χάνοντας μέσα στο “Βικελίδης”. Οι Κρητικοί από την πλευρά τους, στην επανεμφάνισή τους στην Ευρώπη μετά από μία 20ετία, ήταν “λίγοι” κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού, χάνοντας επίσης εντός έδρας στο ένα και μοναδικό ματς που έδωσαν το καλοκαίρι.

Η εφιαλτική επόμενη μέρα

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη 17η θέση της UEFA με 25.000 βαθμούς, έχοντας από πίσω της σε απόσταση αναπνοής τη 18η Τσεχία και τη 19η Ελβετία. Εφόσον δεν καταφέρουμε να μείνουμε ούτε καν στη 17άδα, τότε από τη μεθεπόμενη σεζόν, δεν θα έχουμε απλά μόνο έναν εκπρόσωπο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτός θα ξεκινάει κι έναν γύρο νωρίτερα, από τον 1ο!

Φυσικά ούτε λόγος για να μπούμε στην προνομιούχο 15άδα, από την οποία βρισκόμαστε 2,625 βαθμούς πίσω, αφού στην καλύτερη των περιπτώσεων να έχουμε έναν εκπρόσωπο στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με το νέο έτος.

Πώς μεταφράζεται αυτό; Ότι όχι μόνο τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά και μετά το 2021-22, η Ελλάδα θα έχει στην καλύτερη των περιπτώσεις μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ (2ος προκριματικός) και ο 2ος, με τον 3ο και τον Κυπελλούχο θα ξεκινούν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Confrerence League.

Διαβάστε επίσης

Back to top button