Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το προφίλ των αντιπάλων της ΑΕΚ!

Σε έναν «γλυκανάλατο» όμιλο κληρώθηκε η ομάδα της ΑΕΚ στο Europa League.

Δείτε το προφίλ των αντιπάλων της Ένωσης έτσι όπου τους βλέπει η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ:

Ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (Μίλαν) μια μεγάλη δύναμη του παρελθόντος (Αούστρια Βιένης) και την ανερχόμενη δύναμη του κροατικού ποδοσφαίρου (Ριέκα) θα βρει στο δρόμο της η ΑΕΚ στον 4ο όμιλο του Europa League 2017-18. To www.aekfc.gr σάς τις παρουσιάζει.

ΑC Milan

Έτος ίδρυσης: 1899
Χώρα/Πόλη: Ιταλία/Μιλάνο
Τίτλοι: 18 Πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 7 Super Cup, 7 Champions League,  2 UEFA Κύπελλο Κυπελλούχων, 5 UEFA Super Cup, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο, 1 FIFA Club World Cup
Γήπεδο/Χωρητικότητα: Stadio Giuseppe Meazza/80.018 θέσεις
Προπονητής: Βιντσέντζο Μοντέλα

Τη σεζόν 2016-17
Τη σεζόν 2016-17 η Μίλαν τερμάτισε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Serie A, μη μπορώντας για ακόμη μία χρονιά, τα τελευταία χρόνια, να ανταγωνιστεί με αξιώσεις τους πρωτοπόρους του ιταλικού Πρωταθλήματος. Κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 63 βαθμούς, όταν η Πρωταθλήτρια Γιουβέντους μάζεψε 93 και η πέμπτη Λάτσιο 70 βαθμούς.

Στην τρέχουσα σεζόν
Οι Ροσονέρι τη φετινή σεζόν έχουν προσπαθήσει να αναμορφώσουν την ομάδα των τελευταίων ετών, αποκτώντας ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας, όπως οι Μπονούτσι, Τσαλχάνογλου και Αντρέ Σίλβα. Στην πρεμιέρα της Serie A, νίκησε εύκολα την Κροτόνε εκτός έδρας με 3-0. Η ομάδα από το Μιλάνο προέρχεται από τα προκριματικά του Europa League, όπου ξεπέρασε εύκολα στον γ’ γύρο το εμπόδιο της Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα, νικώντας την στη Ρουμανία με 1-0 και στο Μιλάνο με 2-0, και στα play off την Σκέντιγια από τα Σκόπια με 6-0 εντός και 1-0 εκτός.

Στην Ευρώπη
Μία από τις πιο μεγάλες και παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Μίλαν είναι δεύτερη σε κατακτήσεις Κυπέλλων Πρωταθλητριών/Champions League με 7 τρόπαια (1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003, 2007) πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει 12, ενώ έχει 5 κατακτήσει Super Cup (1989, 1990, 1994, 2003, 2007), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ. Στην πλούσια τροπαιοθήκη της έχει ακόμη ένα 2 Κύπελλα Κυπελλούχων, 1  και 1 FIFA Club World Cup. Τελευταία μεγάλη διάκριση ήταν το 2008, όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League, ενώ το είχε κατακτήσει μόλις την προηγούμενη σεζόν.

FK Austria Wien

Έτος ίδρυσης: 1911
Χώρα/Πόλη: Αυστρία/Βιένη
Τίτλοι: 24 Πρωταθλήματα, 27 Κύπελλα, 6 Super Cup
Γήπεδο/Χωρητικότητα: Franz Horr Stadium /13.400 θέσεις
Προπονητής: Τόμας Πάριτς

Τη σεζόν 2016-17
H Αούστrια τερμάτισε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της αυστριακής Μπουντεσλίγκα, 18 βαθμούς πίσω από τη Ζάλτσμπουργκ. Αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Στην Ευρώπη ήταν τελευταία στον όμιλο του Europa League με αντιπάλους τις Ρόμα, Αστρα Γκιουργκιού και Πλζεν

Στην τρέχουσα σεζόν
Μετά από πέντε αγώνες στο αυστριακό πρωτάθλημα, είναι στην 4η θέση με 7 βαθμούς (2 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες) οκτώ βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Στουρμ Γκρατς που έχει ξεκινήσει με 5/5. Στο Europa League απέκλεισε στον τρίτο προκριματικό την ΑΕ Λεμεσού με 0-0 εντός και 2-1 εκτός και στα play off την κροατική Όσιγιεκ με νίκη 2-1 εκτός έδρας και ήττα 0-1 εντός.

Στην Ευρώπη
Μία από τις παραδοσιακές εκπροσώπους του αυστριακού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, η Αούστρια έχει το «παράσημο» της συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1978, όπου είχε ηττηθεί με 4-0 από τη βελγική Άντερλεχτ.

HNK Rijeka

Έτος ίδρυσης: 1946
Χώρα/Πόλη: Κροατία / Ριέκα
Τίτλοι στην πρώην Γιουγκοσλαβια: 6 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα
Τίτλοι στην Κροατία: 1 πρωτάθλημα, 4 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ
Γήπεδο/ Χωρητικότητα: Stadion HNK Rijeka /8.279
Προπονητής: Ματίας Κεκ

Τη σεζόν 2016-17
Οντας η μεγάλη πρωταγωνίστρια της Κροατίας, η Ριέκα την περασμένη χρονιά κατέκτησε το Πρωτάθλημα με δύο βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ στέφθηκε και Κυπελλούχους νικώντας την με 3-1 στο τελικό, κάνοντας έτσι το νταμπλ. Νωρίτερα το καλοκαίρι δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους του Europa League, αφού αποκλείστηκε από τη Μπακάκσεσχιρ στο τρίτο προκριματικό γύρο της  διοργάνωσης.

Στην τρέχουσα σεζόν
Η Ριέκα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το Πρωτάθλημα στις 22/7 και μετά από έξι αγωνιστικές βρίσκεται στην 4η θέση, έχοντας 12 βαθμούς (4 νίκες, 2 ήττες) ενώ η ευρωπαϊκή πορεία της ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου. Μέχρι να αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό στα play off του Champions League με ήττες 2-1 και 1-0, είχε αποκλείσει η ίδια την The New Saints F.C. από την Ουαλία (2-0 εντός, 5-1 εκτός) και στη συνέχεια τη Ζάλτσμπουργκ από την Αυστρία (1-1 έξω, 0-0 μέσα).

Στην Ευρώπη
Η Ριέκα έχει ευρωπαϊκή παρουσία και στα χρόνια του ενιαίου γιουγκοσλαβικού πρωταθλήματος, αλλά πολύ περισσότερο από τότε που η Κροατία αποτελεί ανεξάρτητο κράτος. Πρώτη συμμετοχή της ήταν την περίοδο 1978-79 στο Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης και αυτή ήταν η μεγαλύτερη διάκριση στην ευρωπαϊκή ιστορία της.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button