Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ: 66 ευρωπαϊκές συμμετοχές ο Τσιγκρίνσκι

Η έλλειψη εμπειρίας είναι ένα σοβαρό θέμα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Μάσιμο Καρέρα, προετοιμάζοντας την ΑΕΚ για το αποψινό (19:55) ματς με τη Λέστερ για το Europa League.

Η έλλειψη εμπειρίας είναι ένα σοβαρό θέμα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Μάσιμο Καρέρα, προετοιμάζοντας την ΑΕΚ για το αποψινό (19:55) ματς με τη Λέστερ για το Europa League.

Απουσιάζουν λόγω τραυματισμού δύο από τους ποδοσφαιριστές με την πιο εκτενή πείρα από ευρωπαϊκούς αγώνες, ο Αντρέ Σιμόες και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Κι αν για τον Πορτογάλο εναλλακτικές στο κέντρο αποτελούν επίσης «μπαρουτοκαπνισμένοι» παίκτες (Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς), δεν ισχύει το ίδιο και για τον Ουκρανό ο οποίος έχει περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές απ΄όσες όλοι οι υπόλοιποι αμυντικοί της Ένωσης συνολικά!

Για ακόμη μία φορά ο «Τσίγκρι» ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα τραυματισμού στον δικέφαλο, όχι πολύ σοβαρό αλλά αρκετό για να τον αφήσει εκτός αποστολής. Έτσι παραμένει στις 66 ευρωπαϊκές συμμετοχές εκ των οποίων οι 18 με την ΑΕΚ, 2 με τη Ντνίπρο και οι υπόλοιπες 26 με τη φανέλα της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο 34χρονος σέντερ μπακ έχει παραστάσεις από όλες τις διοργανώσεις καθώς «μετράει» 28 ματς σε ομίλους Champions League, 20 στο Europa League/Κύπελλο UEFA, 17 σε προκριματικούς και επίσης έχει μία συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Super Cup, το 2008 (Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ 1-0 στην παράταση).

Όλοι οι υπόλοιποι αμυντικοί της ΑΕΚ έχουν δώσει συνολικά 65 ευρωπαϊκά παιχνίδια, ένα λιγότερο δηλαδή από τον Τσιγκρίνσκι. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει με διαφορά από τους υπόλοιπους ο Μιχάλης Μπακάκης (23) ο οποίος όμως προέρχεται από τραυματισμό και απουσία ενός μήνα, ενώ εφέτος έχει αγωνιστεί μόνο 53 λεπτά με τη Λαμία στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο Καρέρα δεν τον θεωρεί «αμετακίνητο» στη δεξιά πτέρυγα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Παρόλα αυτα, οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι απόψε θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα κι έτσι η ΑΕΚ δεν θα στερηθεί τον δεύτερο πιο έμπειρο αμυντικό της.

Οι ευρωπαϊκες συμμετοχές των υπόλοιπων:

19 Λόπες – Ο τρίτος πιο έμπειρος αμυντικός της ομάδας με συνολικά 19 συμμετοχές, 4 με την Πάσος Φερέιρα το 2013 και το 2014 και τις υπόλοιπες με την ΑΕΚ. 

9 Ντεντελτσεάρου – Το 2018 έπαιξε έξι προκριματικούς Europa League με τη φανέλα της  ΟΥΦΑ (αποκλείστηκε στα play off από Ρέιντζερς) και το 2017 σε άλλους δύο με την Ντιναμό Βουκουρεστίου το 2017 (αποκλείστηκε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο). Με την ΑΕΚ έκανε «ευρω-ντεμπούτο» στην ήττα 3-0 από τη Μπράγκα

6 Σβάρνας – Αγωνίστηκε στα τρία ματς επί Καρντόσο (δύο με Κραϊόβα και το εντός έδρας με Τραμπζονσπόρ) και στα τρία της εφετινής σεζόν, όλα 90λεπτα

3 Παουλίνιο – Παρών στα τρία παιχνίδια επί Καρντόσο, όπως και ο Σβάρνας

3 Βασιλαντωνόπουλος – Ο Αιγιώτης μπακ έχει αγωνιστεί και στα τρία 90λεπτα της εφετινής ευρωπαϊκής παρουσίας της ΑΕΚ.

2 Ινσούα – Έκανε κι αυτός φέτος ντεμπούτο σε διοργάνωση της UEFA εναντίον της Σεντ Γκάλεν και της Βόλφσμπουργκ. Στο παρελθόν είχε παίξει τέσσερα ματς με τη Ράσινγκ και τη Μπόκα στο Copa Sudamericana.

0 Χνιντ – Ωστόσο, ήταν αναντικατάστατος με 12 συμμετοχές στην πορεία της Σφαξιέν έως τους ημιτελικούς, στην αντίστοιχη διοργάνωση της Αφρικής (το κύπελλο CAF) το 2019.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button