ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο «πολυθεσίτης» Σάλιακας… και η ευκαιρία του στον ΠΑΣ Λαμία!(pics)

Το LamiaSports αναλύει τα στατιστικά του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΣ Λαμία, του Μανώλη Σάλιακα.

Το LamiaSports αναλύει τα στατιστικά του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΣ Λαμία, του Μανώλη Σάλιακα.

Σε μία ακόμη μεταγραφή προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του δεξιού οπισθοφύλακα, Μάνου Σάλιακα.

Όσοι παρακολουθήσατε πέρυσι Football League και ειδικότερα τον ΑΟΧ/Κισσαμικός τότε θα γνωρίζεται τον νεαρό αμυντικό. Όσοι όμως δεν ξέρετε περί τίνος πρόκεται το LamiaSports είναι εδώ για να σας παρουσιάσει το who is who του ποδοσφαιριστή.

Μανώλης Σάλιακας

Ο Μανώλης Σάλιακας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1996 στο Ηράκλειο της Κρήτης, είναι 22 ετών, έχει ύψος 1,75μ. και αγωνίζεται κυρίως στη θέση του δεξιού μπακ.

Είναι δεξιοπόδαρος, παρόλο αυτά μπορεί να αγωνιστεί με μεγάλη ευκολία και στις δύο πλευρές. Να τονίσουμε πως ο Σάλιακας μπορεί να παίξει εκτός από δεξιός μπακ, και ως αριστερός μπακ, καθώς και στις δύο πλευρές των εξτρέμ.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Εργοτέλη, όπου και έπαιξε στην ομάδα Κ19 του συλλόγου ενώ το 2013 έφυγε από την Κρήτη για να ενταχθεί στις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Στην πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων» έπαιξε σε 6 παιχνίδια, ενώ κατάφερε με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού να αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια του UEFA Champions League Youth, έχοντας και 3 ασίστ και 2 γκολ! Ένα ακόμη στατιστικό εδώ είναι ότι σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της ομάδας του Πειραιά στην Ευρώπη, ο Σάλιακας ήταν αρχηγός της.

Δανεικός πρώτη φορά πήγε το 2016, όταν έφυγε από τον Πειραιά για να αγωνιστεί στην Κύπρο και στην Καρμιώτισσα. Με την κυπριακή ομάδα σημείωσε 30 συμμετοχές σε μία χρονιά έχοντας και 1 ασίστ.

Τον Αύγουστο του 2017 επιστρέφει στον Ολυμπιακό για να δοθεί εκ νέου δανεικός στον ΑΟΧ/Κισσαμικός όπου έκατσε για δύο χρονιές.

(EUROKINISSI)

Με τους κρητικούς αγωνίστηκε σε 50 παιχνίδια, «μοίρασε» 10 γκολ ενώ πέτυχε και 7!  Η τελευταία του χρονιά ήταν πραγματικά εξαιρετική και άκρως γεμάτη με φουλ παιχνίδια!

Επίσης, πρέπει να τονίσουμε πως ο 22χρονος αμυντικός έχει αγωνιστεί και με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ελλάδας, όπου έχει «γράψει» 8 συμμετοχές και 1 γκολ με την Κ17, 4 συμμετοχές με την Κ18, 17 συμμετοχές και 1 γκολ με την Κ19 ενώ με την Κ21 έχει παίξει σε 13 παιχνίδια έχοντας 3 γκολ!

Να προσθέσουμε τέλος, πως τα περισσότερά (36) του παιχνίδια ο Σάλιακας τα έχει κάνει ως δεξιός μπακ, ενώ έχει παίξει 1 παιχνίδι ως αριστερός μπακ, 11 ως μέσος, 10 ως δεξιός εξτρέμ και 10 ως αριστερός εξτρέμ.

Δείτε μερικά από τα γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του ο Μανώλης Σάλιακας:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button