ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Κλάτενμπεργκ: «Σωστά δεν δόθηκε πέναλτισ στο ΠΑΟ-Λαμία» (vid)

Το μέρος του Τζήλου και του Κουμπαράκη που ήταν στο VAR πήρε ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μάρκ Κλάτενμπεργκ ο οποίος σχολίασε τις επίμαχες φάσεις του αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Λαμία αλλά και τις αποφάσεις των διαιτητών.

Το μέρος του Τζήλου και του Κουμπαράκη που ήταν στο VAR πήρε ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μάρκ Κλάτενμπεργκ ο οποίος σχολίασε τις επίμαχες φάσεις του αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Λαμία αλλά και τις αποφάσεις των διαιτητών.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής ανέλυσε τις φάσεις της 19ης και 20ης αγωνιστικής, κρίνοντας πως σωστά δεν καταλογίστηκαν πέναλτι εις βάρος του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε πως ορθώς δεν πήρε πέναλτι ο Άρης στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Κλάτενμπεργκ στην ανάλυση των φάσεων των δύο τελευταίων αγωνιστικών της Super League Interwetten, τόνισε πως οι διαιτητές πήραν τη σωστή απόφαση για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ των Βόλου και Λαμίας στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής συμφώνησε για την κόκκινη στον Χουάνκαρ στο ματς με τον Βόλο, όπως και για το πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα στον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ έκρινε πως σωστά ο Άρης δεν πήρε πέναλτι στην επαφή του Άλβαρες με τον Ρόουζ στο παιχνίδι με τον Αστέρα.

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Βόλος για χέρι στο ματς με τον Παναθηναϊκό: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση και θεωρεί ότι δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι. Η μπάλα χτύπησε το χέρι του αμυνόμενου καθώς εκείνος γύρισε το σώμα του, σε σουτ προς το τέρμα. το χέρι στο οποίο η μπάλα χτύπησε ήταν σε φυσική θέση και κοντά στο σώμα, ωστόσο αν η μπάλα χτυπούσε στο άλλο χέρι, η ΚΕΔ θα θεωρούσε ότι υπάρχει πέναλτι, καθώς εκείνος ο βραχίονας ήταν εκτός του σώματος και θα το καθιστούσε αφύσικα μεγαλύτερο».

Για την κόκκινη του Χουάνκαρ στο παιχνίδι με τον Βόλο: «Η ΚΕΔ στηρίζει την απόφαση της διαιτητικής ομάδας διότι η ενέργεια του ποδοσφαιριστή της ομάδας του Παναθηναϊκού να χτυπήσει με το χέρι τον αντίπαλό του στο πρόσωπο ήταν βίαιη και περιείχε το στοιχείο της μοχθηρίας».

Για το πέναλτι του Ινσούα στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση για τον καταλογισμό του πέναλτι καθώς ο αμυνόμενος δεν έκανε επαφή με την μπάλα και χτύπησε το πόδι του αντιπάλου του ο οποίος είχε βρει πρώτος την μπάλα στην προσπάθειά του να την διεκδικήσει».

Για το πέναλτι που ζήτησε η Λαμία για χέρι του Σένκεφελντ στο ματς με τον Παναθηναϊκό: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση, διότι παρόλο που η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυνόμενου, αυτό ήταν κοντά στο σώμα του, σε φυσική θέση και συνεπώς δεν κατέστη το σώμα αφύσικα μεγαλύτερο.

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Άρης στην Τρίπολη: «Η ΚΕΔ δεν θεωρεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι διότι η επαφή από τον αμυνόμενο ήταν πολύ ελαφριά και ο επιτιθέμενος όταν αισθάνθηκε την επαφή στην πλάτη του έπεσε στο έδαφος, καθώς μάλιστα δεν είχε πιθανότητα να παίξει τη μπάλα».

Υποσημείωση: ο Κλάτενμπεργκ γαι το συγκεκριμένο ματς αναφέρθηκε μόνο στο πέναλτι που ζήτησε ο Αρης για πτώση του Ρόουζ από σπρώξιμο αντιππάλου και όχι στη φάση του 75′, όταν διαμαρτυρήθηκε έντονα για τράβηγμα-ανατροπή-πέναλτι του Καστάνιο στον Μάνο.

Ο Κλάτενμπεργκ έκρινε σωστή την απόφαση για πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Επίσης σύμφωνα με τον Κλάτενμπεργκ ορθώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στη φάση που ο Σιμάνσκι έπεσε στην περιοχή του ΟΦΗ, ενώ σωστά μέτρησε το γκολ του Χασάν στη Ριζούπολη στον αγώνα Απόλλωνας Σμύρνης – Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης

Back to top button