Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο Μέσι μία ανάσα από το να… σπάσει το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Πελέ (pic)

Είναι σίγουρο πως θα το... σπάσει, το ερώτημα είναι πότε. Ο Λιονέλ Μέσι είναι μία ανάσα από το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Πελέ για τα περισσότερα γκολ με μία ομάδα, το οποίο κρατάει από το 1975.

Είναι σίγουρο πως θα το… σπάσει, το ερώτημα είναι πότε. Ο Λιονέλ Μέσι είναι μία ανάσα από το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Πελέ για τα περισσότερα γκολ με μία ομάδα, το οποίο κρατάει από το 1975.

Εκείνη την χρονιά, το 1975, ο θρυλικός Πελέ αποφάσισε να φύγει από την Σάντος για τις Η.Π.Α και την New York Cosmos και το… κοντέρ με την ομάδα της Βραζιλίας στην οποία αγωνίστηκε για 18 σεζόν, σταμάτησε στα 643 γκολ.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι στα 641 γκολ και όπως υποστηρίζει η «Mundo Deportivo» μπορεί να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ στον αγώνα με την Κάντιθ για την La Liga. Λογικά ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα θα… σπάσει το ρεκόρ πριν το τέλος του 2020, κερδίζοντας μία θέση στην αιωνιότητα μιας και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τέτοιες επιδόσεις μοιάζουν εξωπραγματικές.

Ο Πελέ είχε 40+ γκολ με την Σάντος σε όλες τις διοργανώσεις σε 8 σεζόν, ενώ από την πλευρά του ο Μέσι έχει το απίστευτο 40+ γκολ με την Μπαρτσελόνα σε 10 σεζόν, από το 2004.

Επίσης έχει ήδη ξεπεράσει τον θρυλικό Βραζιλιάνο όσον αφορά γκολ σε μία σεζόν όταν πέτυχε 73 σε 60 αγώνες την περίοδο 2011-12, με τον Πελέ να έχει 66 γκολ σε 46 συμμετοχές όμως το 1957.

Ο Πελέ παραμένει πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με σύλλογο και Εθνική ομάδα έχοντας 757, αλλά θεωρείται σίγουρο πως Μέσι και Ρονάλντο για τον ξεπεράσουν μιας και ο Αργεντινός έχει 712 ενώ ο Πορτογάλος είναι στην 2η θέση με 750 γκολ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button