Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

«Μεθόδευση παραιτήσεων και κλεφτοπόλεμος»

Την ώρα που η νέα διοίκηση της ΕΛΟΚ εργάζεται καθημερινά σε πυρετώδεις ρυθμούς και επιλύει το ένα πρόβλημα μετά το άλλο, οι εσωτερικές έριδες συνεχίζονται.

Την ώρα που η νέα διοίκηση της ΕΛΟΚ εργάζεται καθημερινά σε πυρετώδεις ρυθμούς και επιλύει το ένα πρόβλημα μετά το άλλο, οι εσωτερικές έριδες συνεχίζονται.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ ένα από τα πέντε μέλη της μειοψηφίας γνωστοποίησε με mail την παραίτησή του και υποστήριξε ότι το ίδιο θα πράξουν και τα υπόλοιπα τέσσερα.

Φυσικά για να οριστικοποιηθεί κάτι τέτοιο και να μείνει η ομοσπονδία με έξι μέλη, χρειάζεται να ενημερώσουν οι υπόλοιποι με προσωπικές επιστολές και όχι δι΄αντιπροσώπου.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ΕΛΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η πλευρά της μειοψηφίας μεθοδεύει παραιτήσεις και επιδίδεται σε «κλεφτοπόλεμο», αδυνατώντας να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από την έκδοση στις, 4.12.2020, της νέας, δεύτερης κατά σειρά, δικαστικής απόφασης, η οποία επικύρωσε την Προεδρία του ορισθέντος από την W.K.F. κ. Ν. Βιδάκη στην Προσωρινή Διοίκηση της ΕΛ.Ο.Κ., απορρίπτοντας αίτηση αντικατάστασής του από τους κ. Χατζηδάκη και Γερόλυμπο, θεωρούμε σκόπιμο να καταστούν σε όλους σαφή τα εξής:
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε έχει εισέλθει ανεπιστρεπτί σε μία νέα περίοδο, μία περίοδο νομιμότητας, διαφάνειας και δημοκρατικών διαδικασιών, συνεργαζόμενη στενά με την W.K.F. και την Πολιτεία. Και με την σφραγίδα της Δικαιοσύνης.

Αποκλειστικό μέλημα της ΕΛ.Ο.Κ. υπό την παρούσα Διοίκησή της είναι η επείγουσα αποκατάσταση της νόμιμης λειτουργίας της και η στήριξη όλων χωρίς διακρίσεις, ιδίως των αθλητών και των οικογενειών τους. Έχει μεγάλη σημασία (και ενδεχομένως εξηγεί και τις κινήσεις πανικού ορισμένων) ότι η ΕΛ.Ο.Κ., για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, αποφασίστηκε ότι θα υποβάλει, όπως έχει υποχρέωση εκ του νόμου, απολογισμό και προϋπολογισμό στην Γ.Γ.Α., τους οποίους βεβαίως θα γνωστοποιήσει στα σωματεία-μέλη της, ώστε να λάβουν γνώση της αληθινής εικόνας των οικονομικών της, συμπεριλαμβανομένων και πληρωμών που ουδέποτε έχουν γνωστοποιηθεί στα μέλη της ούτε εγκριθεί ποτέ από αυτά.

Είναι αντιληπτό ότι ορισμένοι δυσκολεύονται να συμβιβαστούν με την νέα αυτή πραγματικότητα. Στην αρχή αμφισβητούσαν την ύπαρξη της απόφασης της W.K.F. Κατόπιν δεν δίστασαν να στραφούν εναντίον της, θέτοντας σε διακινδύνευση την ίδια την ύπαρξη της ΕΛ.Ο.Κ. και του ελληνικού καράτε στην παγκόσμια ολυμπιακή οικογένεια. Προφανώς στη δική τους ζυγαριά άλλα βαραίνουν περισσότερο. Είναι δε ιδιαιτέρως θλιβερό ότι στη γραμμή αυτή συντάχθηκαν και 5 μέλη της Προσωρινής Διοίκησης, που έφτασαν στο σημείο ν’ ασκήσουν στο δικαστήριο Παρέμβαση κατά της απόφασης της W.K.F., μόλις δε η Δικαιοσύνη απέρριψε ξανά τις αιτιάσεις τους, προσπαθούν τώρα, με τη μεθόδευση των παραιτήσεών τους, να συνεχίσουν αυτόν τον απελπισμένο κλεφτοπόλεμο κατά της νομιμότητας.

Ας μη γελιούνται, η ΕΛ.Ο.Κ. θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της, και χωρίς αυτούς, για τους οποίους, πέραν των λοιπών συνεπειών, ισχύει η ίδια απάντηση: η ΕΛ.Ο.Κ. έχει περάσει ανεπιστρεπτί σε νέα περίοδο. Διότι, ας μη γελιούνται, όποιος στρέφεται κατά της W.K.F. και της νομιμότητας θέτει τον εαυτό του εκτός της οικογένειας του καράτε».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button