Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Οπαδοί της Μίλγουολ αποδοκίμασαν τους παίκτες που… γονάτισαν (pics+vid)

Οι οπαδοί της Μίλγουολ γνωστοί για τις ακραίες απόψεις τους αποδοκίμασαν τους παίκτες όταν... γονάτισαν κατά του ρατσισμού στον αγώνα με την Ντέρμπι.

Οι οπαδοί της Μίλγουολ γνωστοί για τις ακραίες απόψεις τους αποδοκίμασαν τους παίκτες όταν… γονάτισαν κατά του ρατσισμού στον αγώνα με την Ντέρμπι.

Η Μίλγουολ φιλοξένησε την Ντέρμπι Κάουντι του Γουέιν Ρούνει και 2.000 οπαδοί των γηπεδούχων βρίσκονταν στις κερκίδες. Πριν ξεκινήσει ο αγώνας οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων… γονάτισαν κατά του ρατσισμού και σε υποστήριξη προς το κίνημα BLM και αντί για χειροκροτήματα εισέπραξαν άγριες αποδοκιμασίες από την πλειοψηφία όσων ήταν στο γήπεδο.

Μάλιστα σε μία ένδειξη αντίδρασης ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς σηκώθηκε όρθιος και ύψωσε την γροθιά του, όπως είχαν πράξει οι Αμερικάνοι σπρίντερ Τόμμυ Σμιθ και Τζον Κάρλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού το 1968.

Η απαράδεκτη στάση των οπαδών της Μίλγουολ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Αγγλία, με τον Γουέιν Ρούνει να τονίζει: «είναι απογοητευτικό και ταυτόχρονο ένα ανησυχητικό περιστατικό που δεν μας τιμάει ως κοινωνία», ενώ αρκετά ήταν και τα tweet από σταρ του ποδοσφαίρου.

 

 

 

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button