Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Τιμή για κάθε αθλητή η εθνική ομάδα, πρέπει να πιέσουμε»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε θέση σχετικά με τη διαμάχη ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα όσον αφορά την συμμετοχή των αθλητών στην Εθνική ομάδα, με αφορμή και την επερώτηση που κατέθεσε με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή.

Την ανάγκη παρέμβασης προκειμένου να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα στο ζήτημα συμμετοχής των παικτών στους αγώνες της Εθνικής ομάδας, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην μη αξιοποίηση της επιτυχίας του Euro 2004, προσθέτοντας πως ο η τωρινή εθνική ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο καθώς ξεπέρασε γρήγορα την «κοιλιά» της.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θοδωρή Ζαγοράκη:

Για την επιτυχία του 2004: «Νιώθουμε υποχρέωση να ευχαριστούμε τον κόσμο. Έτυχε να είμαστε οι τυχεροί εμείς, αλλά το Κύπελλο δεν το πήραμε μόνο εμείς. Το πήρε όλη η Ελλάδα. Όλη η Ελλάδα πιστώνεται τα γκολ του Χαριστέα και του Δέλλα. Η θετική ενέργεια που προέρχεται από όλους είναι σημαντική και όλοι έχουμε μερίδιο από αυτή την επιτυχία. Όλοι οι Έλληνες ήταν εκεί»

Για το ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία του 2004: «Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιτυχία. Μας χαροποιεί πάντως το ότι η Εθνική έχει σταθερές και συνεχόμενες παρουσίες σε τελικές φάσεις και φυσικά με προκρίσεις. Και ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα δεν είναι ποδοσφαιρομάνα. Δεν μου αρέσει να γκρινιάζουμε πρωί-πρωί για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω στην καινούρια εθνική και θεωρώ ότι η ομάδα έκανε την κοιλιά της γρήγορα. Βγήκε όμως από αυτό γρήγορα και αν αποβάλουμε λίγο την κακή νοοτροπία και τον φόβο τότε μπορούμε να πετύχουμε. Κάναμε σύγκριση και όλοι είχαν βαφτίσει φαβορί τη Βοσνία και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί και αυτό πέρασε και στην ομάδα. Αλλά έχουμε αλλάξει πλέον και αυτό φάνηκε και στα παιχνίδια με το Βέλγιο και τη Βοσνία».

Για την επερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο: «Όταν άκουσα τι πάει να γίνει, επειδή έχω φορέσει αρκετές φορές το εθνόσημο, αποφάσισα να γίνει θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Άσχετα της κόντρας της FIBA με την Ευρωλίγκα, πρέπει να καταλάβουμε ότι η εθνική ομάδα είναι τιμή για κάθε αθλητή. Υπάρχει μία κόντρα και δεν γίνεται να την πληρώνουν οι αθλητές. Καταθέσαμε μια ερώτηση και ζητάμε παρέμβαση της Επιτροπής ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή των παικτών στην εθνική τους ομάδας. Το θέμα το έχουν οι αθλητές. Βάζουμε στους αθλητές να διαλέξουν ανάμεσα στην ομάδα τους και την εθνική και τους λέμε να απαρνηθούν το εθνόσημο. Το 1987 και το 2004 βγήκαμε στους δρόμους γιατί μια Εθνική ομάδα πήρε το χρυσό. Η εθνική ομάδα είναι η περηφάνια του αθλητή και στην τελική την πληρώνουν οι εθνικές ομάδες. Ο αθλητισμός αποτελεί κομμάτι της ευρωπαϊκής πολιτικής και θεωρούμε ότι μπορούμε να παρέμβουμε, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αλλά προσπαθούμε. Πέρσι κάναμε μια συνάντηση και είπαμε να βρεθεί μια χρυσή τομή, αλλά αυτό είδαμε ότι δεν έγινε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Περιμένουμε σήμερα να δούμε τι θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μέσα στις επόμενες βδομάδες περιμένουμε μια απάντηση και από εκεί και πέρα θα την κοινοποιήσουμε. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε πολλά πράγματα, αλλά θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι πιέσεις μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχει τη δεδομένη στιγμή ένας φαύλος κύκλος στον αθλητισμό και δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνουμε. Θα δούμε όμως, μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να καταθέσουμε ακόμα και ψήφισμα».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Θα δούμε τι θα γίνει.Τι να σας πω; Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο. Και πέρσι είχε πολύ καλή παρουσία αν και άδειασε μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Τα τελευταία χρόνια όμως με την έλευση και του Ιβάν Σαββίδη η ομάδα διεκδικεί και είναι κοντά σε κάτι. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τον βραχνά των χρεών που ήταν το πιο σημαντικό. Έχει απαλλαγεί από αυτό και είναι σημαντικό».

Για την επιστροφή του Μακ: «Έχει αποδείξει, το είδαμε, ότι μπορεί να είναι σημαντική προσθήκη. Γνωρίζει το περιβάλλον και είναι παιδί με στόχους, οπότε θα είναι και πάλι μια ευκαιρία για αυτόν».

Για την εικόνα της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο: «Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε ξεχαστεί γιατί ότι ζητάνε απ’ έξω το παίρνουν με ευκολία. Είμαστε υποχρεωμένοι στο Ευρωκοινοβούλιο να λειτουργήσουμε ως Εθνική Ελλάδας. Είμαι αισιόδοξος για την πατρίδα. Περνάμε δυσκολίες σαν λαός, αλλά έχουμε αποδείξει ότι τις δύσκολες στιγμές μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε σαν Εθνική ομάδα και στο εσωτερικό της χώρας. Μόνο έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button