ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Κάνει λάθη… για να μάθει;

Πλέον δεν είναι μία απλή αναφορά, αλλά ένα από τα προβλήματα του ΠΑΣ Λαμία.

Πλέον δεν είναι μία απλή αναφορά, αλλά ένα από τα προβλήματα του ΠΑΣ Λαμία.

Μία ακόμη ήττα γνώρισε ο ΠΑΣ Λαμία χθες, αυτή τη φορά εκτός έδρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-0. Ο Ελευθεριάδης και Παμλίδης με πέναλτι, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της άμυνας των «κυανόλευκων» και πέτυχαν τα δύο γκολ του αγώνα.

Αν κοιτάξει κανείς τα στατιστικά της Λαμίας φέτος, θα δει πως τα λάθη της κόντρα σε αντιπάλους θεωρητικά ισοδύναμους είναι πολύ περισσότερα κόντρα σε αντιπάλους μία ταχύτητα πιο πάνω από αυτήν!

Θα πει κανείς πως στους αγώνες με τους «μεγάλους» η μπάλα δεν είναι στα πόδια των παικτών της Λαμίας και για αυτό γίνονται λιγότερα λάθη, παρόλο αυτά αν κοιτάξει κανείς τα ποσοστά κατοχής της μπάλας στους αγώνες του ΠΑΣ, θα βγάλει στην άκρη την παραπάνω δικαιολογία.

Λάθη στην άμυνα, λάθος πάσες και γεμίσματα αλλά και λάθος μαρκαρίσματα που φέρνουν τις ευκαιρίες των αντιπάλων, «πουλάνε» τη μπάλα και δυστυχώς μπορεί να αποβούν και μοιραία, δίνοντας για παράδειγμα ένα «δώρο» πέναλτι.

Κάνει λάθη… αλλά δεν μαθαίνει η Λαμία!

Πάμε όμως να δούμε με αριθμούς τα λάθη του ΠΑΣ τη φετινή σεζόν:

  • Συνολικά, η Λαμία έχει φέτος σε 9 αγώνες 348 λάθη
  • Κάνει μέσο όρο σε κάθε αγώνα περίπου 38,7 λάθη
  • Ο πρώτος σε λάθη από την ομάδα της Λαμίας είναι ο Λάζαρ Ρόμανιτς με 50
  • Αυτοί που τον ακολουθούν είναι ο Ντάνι Μπεχαράνο με 40, ο Τάσος Καραμάνος με 31 όπως και ο Γιάννης Σκόνδρας
  • Το ματς όπου έκανε τα περισσότερα λάθη ο ΠΑΣ ήταν ο αγώνας κόντρα στον Παναιτωλικό. Ένα παιχνίδι το οποίο ήταν εντός έδρας και θα έπρεπε να είχε κερδίσει, η Λαμία έκανε 47 λάθη και το 0-0 ίσως να ήταν το καλύτερο αποτελέσματα που θα μπορούσε να πάρει.

Τώρα, θα πρέπει να δούμε ένα ένα τα παιχνίδια έτσι ώστε να δείτε πως στα ματς όπου ο ΠΑΣ Λαμία διεκδικούσε τη νίκη, τα λάθη τον «τραβούσαν πίσω».

  1. 1η αγωνιστική με Άρη η Λαμία κάνει 35 λάθη και χάνει με ανατροπή 3-1
  2. 2η αγωνιστική με ΟΦΗ, πρώτο ματς εντός έδρας και τα λάθη «σκαρφαλώνουν» στα 44. Ήττα με 1-2
  3. 3η αγωνιστική με ΑΕΚ, σε ένα ματς όπου δεν μπορούσε να απαιτήσει κάτι ο ΠΑΣ, τα λάθη του έφτασαν στα 33. Ήττα με 3-0
  4. 4η αγωνιστική με Βόλο, ένα ακόμη εντός έδρας που έπρεπε τουλάχιστον να μην ηττηθεί. Η Λαμία έκανε 42 λάθη και το 1-2 ήταν το αποτέλεσματα του αγώνα.
  5. 5η αγωνιστική με Παναιτωλικό, σε ένα παιχνίδι «do or die» η ομάδα του Τεννέ κάνει 47 λάθη συνολικά και το 0-0 μάλλον ήταν μονόδρομος.
  6. 7η αγωνιστική με Παναθηναϊκό, μόλις 31 λάθη κόντρα σε έναν ποιοτικότερο αντίπαλο ο οποίος παρόλο αυτά εκμεταλλεύτηκε δύο από αυτά και έφυγε με το διπλό 0-2.
  7. 9η αγωνιστική με Αστέρα Τρίπολης, ίσως μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του ΠΑΣ Λαμία φέτος, για μικρά διαστήματα. Τα λάθη ήταν 35 κάτι που το εκμεταλλεύτηκε ο Αστέρας, ισοφάρισε και πήρε τελικά το 2-2.
  8. 10η αγωνιστική με ΠΑΟΚ, δύσκολα ματς εξ΄αρχής παρόλο αυτά 34 λάθη για τον ΠΑΣ και εύκολο διπλό για τον «Δικέφαλο» με 0-2.
  9. 11η αγωνιστική με ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα ματς που θέλει να κάνει ένα αγωνιστικό «restart» η ομάδα κάνει και πάλι 47 λάθη, «πληρώνει» δύο από αυτά και χάνει με τελικό σκορ 2-0

Διαβάστε επίσης

Back to top button