ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Σε αυξημένη ενεργητική επιτήρηση ο ΠΑΣ Λαμία! / Τι αναφέρει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο

Σε κατάσταση αυξημένης ενεργητικής επιτήρησης έχει μπει ο ΠΑΣ Λαμία μετά τα 9 τελευταία κρούσματα κορωνοϊού που έχουν ανεβάσει τον αριθμό στα 10 ενεργά!

Σε κατάσταση αυξημένης ενεργητικής επιτήρησης έχει μπει ο ΠΑΣ Λαμία μετά τα 9 τελευταία κρούσματα κορωνοϊού που έχουν ανεβάσει τον αριθμό στα 10 ενεργά!

Η Λαμία την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε πως εννέα ποδοσφαιριστές της βρέθηκαν θετικοί στον ιό covid 19 κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Επειδή ωστόσο υπήρχε προηγούμενο κρούσμα σε ποδοσφαιριστή, σε έλεγχο που είχε πραγματοποιηθεί ακριβώς μία εβδομάδα πριν, παραμονές του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό λόγω συμπτωμάτων, η ομάδα τίθεται σε αυξημένη επιτήρηση αλλά δεν προσμετράται το συγκεκριμένο κρούσμα για αναβολή αγώνα. Και αυτό γιατί έχει τεθεί ήδη σε καραντίνα και επί της ουσίας μικρή σημασία έχει γιατί μιλάμε για 9 νέα κρούσματα…

Οποτεδήποτε αποφασιστεί η πραγματοποίηση αυξημένης ενεργητικής επιτήρησης ενός αθλητή ή μίας ομάδας τότε λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

1.Η Διοίκηση του Συλλόγου ή της Ομάδας αναβάλει για 10 ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εξωαγωνιστικές δραστηριότητες των αθλητών (εκτός των προπονητικών και αγωνιστικών υποχρεώσεων).

2.Ενημερώνονται όλοι οι αθλητές και το υπόλοιπο επιτελείο για την ανάγκη περιορισμού των κοινωνικών επαφών τους και των μετακινήσεων εκτός από τις απολύτως απαραίτητες για την ομάδα.

3.Στο χώρο προπόνησης προσέρχονται μόνο οι απολύτως απαραίτητοι για αυτή.

4.Οι ομάδες που βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης ενεργητικής επιτήρησης αποφεύγουν τα φιλικά παιχνίδια με άλλες ομάδες για όσο διαρκεί το διάστημα αυτό.

5.Στην προπόνηση όλοι, εκτός των αθλητών την ώρα της άσκησης, φοράνε μάσκα.

6.Όλοι οι συμμετέχοντες στη προπόνηση (αθλητές και τεχνικό επιτελείο) αποστέλλουν κάθε πρωί στον ιατρό της Ομάδας SMS ή μήνυμα σε εφαρμογή στο οποίο αναφέρουν συνοπτικά “ΟΚ”. Η χρήση της συντομογραφίας γίνεται για διευκόλυνση της διαδικασίας και σημαίνει ότι είναι απύρετοι (γίνεται καθημερινή θερμομέτρηση), δεν νιώθουν εξάντληση, δεν έχουν βήχα ή δύσπνοια ή συμπτώματα κρυολογήματος ή ανοσμία.

7.Όποιος έχει οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα παραμένει στην οικία του και ενημερώνει σχετικά τον Ιατρό του Συλλόγου ή της Ομοσπονδίας για αξιολόγηση των ευρημάτων.

Αναλυτικά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων της Γ.Γ.Α αναφέρει:


Πρωτόκολλο_Διεξαγω

Πηγή: Lamiara.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button