Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Χαμός στο Παρίσι για ρατσιστική συμπεριφορά του 4ου διαιτητή: “Γιατί με είπες νέγρο;”

Ο βοηθός προπονητή της Μπασακσεχίρ, Πιέρ Γουεμπό, κατηγόρησε τον 4ο διαιτητή Sebastian Colţescu ότι τον αποκάλεσε νέγρο. Ο Ρουμάνος απέβαλε τον Καμερουνέζο, ο οποίος του φώναζε: "Γιατί με είπες νέγρο;". Αποχώρησαν οι Τούρκοι στο 18' του αγώνα με την Παρί, το ίδιο έκαναν και οι Γάλλοι.

Ο βοηθός προπονητή της Μπασακσεχίρ, Πιέρ Γουεμπό, κατηγόρησε τον 4ο διαιτητή Sebastian Colţescu ότι τον αποκάλεσε νέγρο. Ο Ρουμάνος απέβαλε τον Καμερουνέζο, ο οποίος του φώναζε:

“Γιατί με είπες νέγρο;”. Αποχώρησαν οι Τούρκοι στο 18′ του αγώνα με την Παρί, το ίδιο έκαναν και οι Γάλλοι.

Χαμός επικράτησε στο Παρί – Μπασακσεχίρ, στα πρώτα λεπτά του αγώνα (στο 18ο λεπτό). Ο βοηθός προπονητή της τουρκικής ομάδας, Πιερ Γουεμπό, εξοργίστηκε υποστηρίζοντας πως τον αποκάλεσαν “νέγρο”.

Οι άνθρωποι της Μπασακσεχίρ κατηγόρησαν ακολούθως τον 4ο διαιτητή Sebastian Colţescu, πως εκείνος απηύθυνε ρατσιστικό χαρακτηρισμό στον Πιερ Γουεμπό και κατόπιν τον απέβαλε.

Ο παίκτης της Μπασακσεχίρ, Ντεμπά Μπα, πλησίασε τους παίκτες της Παρί για να τους εξηγήσει τι συνέβη και ήταν κι αυτός σε έξαλλη κατάσταση. Εμπαπέ και Νεϊμάρ έδειξαν να καταλαβαίνουν απόλυτα και πήραν το μέρος τους.

Ο Γουεμπό ήταν ασυγκράτητος και φώναζε στον Colţescu από τη Ρουμανία: “Why you said negro?;”. Δηλαδή: “Γιατί με είπες νέγρο;”.

Στον αγωνιστικό χώρο κατέβηκε ο τεχνικός διευθυντής της Παρί, Λεονάρντο, και λίγο αργότερα και ο ιδιοκτήτης της γαλλικής ομάδας, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Δείτε το βίντεο με το σκηνικό εδώ

πηγή: Sport24.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button