Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Εστιάζουν στη Σουηδία οι Ισπανοί

Ο Λουίς Ενρίκε ανέλυσε σε δηλώσεις του στα ισπανικά ΜΜΕ την κλήρωση και τους αντιπάλους της «ρόχα», εστιάζοντας κυρίως στη Σουηδία και διατηρώντας ψηλά τον πήχη για την ομάδα του.

Ο Λουίς Ενρίκε ανέλυσε σε δηλώσεις του στα ισπανικά ΜΜΕ την κλήρωση και τους αντιπάλους της «ρόχα», εστιάζοντας κυρίως στη Σουηδία και διατηρώντας ψηλά τον πήχη για την ομάδα του.

«Ήταν μια κανονική ισοπαλία, όπως θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη, με πολλές διαφορετικές εθνικές ομάδες. Μερικούς από αυτούς δεν τους γνωρίζουμε το ίδιο καλά, άλλοι (σ.σ. Σουηδία) ήδη γνωστοί… Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, με λίγη ευφορία κι ανυπομονησία για να δούμε τι σημαίνει το να προκριθείς σε άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κι αυτός είναι ο στόχος μας».

Μιλώντας για τη Σουηδία, την οποία οι Ισπανοί αντιμετώπισαν πρόσφατα σε επίσημους αγώνες, ο Ενρίκε τόνισε πως «…δεν μας… κουράζει το γεγονός ότι παίζουμε ξανά μαζί τους. Τους γνωρίζουμε, τους αντιμετωπίσαμε στα προκριματικά του Euro και θα τους ξαναδούμε μπροστά μας.

Μεταξύ των ομάδων που μπορούσαν να προκύψουν από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας, υπήρχαν μερικές με τις οποίες παίξαμε κι άλλες φορές σε αυτά τα δύο χρόνια. Η Σουηδία μας δυσκόλεψε και το ίδιο δύσκολα θα είναι και τώρα. Ανεξάρτητα όμως από τους αντιπάλους που μας έχουν προκύψει, η Εθνική Ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη να λύσει κάθε πρόβλημα με τον καλύτερο τρόπο».

Ο Ενρίκε μίλησε ακόμη για τα άβολα και κοπιαστικά ταξίδια που θα έχει η ισπανική ομάδα. «Έτσι είναι αυτή η κατάσταση. Όταν παίζεις σε μια προκριματική σειρά για το Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει να κάνεις μεγάλα ταξίδια. Αλλά δεν χρειάζεται να το δείτε ως κούραση, αλλά ως μια ακόμη περίσταση που περιβάλλει αυτούς τους αγώνες.

Επαναλαμβάνω, νομίζω ότι είναι τόσο συναρπαστικό το να παίζεις μια φάση προκριματικών για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που ανεξάρτητα από τους αντιπάλους, η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη, να έχει μια καλή παρουσία, να συνεχίσει να ανεβαίνει θέσεις στο ranking της FIFA και επιβεβαιώσει την παρουσία της σε ένα άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Από την πλευρά του ο διευθυντής των Εθνικών Ομάδων της Ισπανίας, Χοσέ Φρανθίσκο Μολίνα, κατέθεσε και τη δική του προσέγγιση για τους αντιπάλους της Ισπανίας, με τις τοποθετήσεις του να είναι στο ίδιο μήκος κύματος.

«Λογικά, είμαστε το φαβορί. Ένας αντίπαλος όπως η Σουηδία θα είναι εκ των προτέρων ο πιο περίπλοκος. Και θα έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί τους, τους τελευταίους μήνες. Μερικά ταξίδια θα είναι πολύ μεγάλα, αλλά αυτό δεν θα είναι δικαιολογία για να κάνουμε ένα καλό προκριματικό και να περάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, όσο πιο σύντομα μπορούμε».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button