ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Από Ιανουάριο το δώρο Χριστούγεννων σε όσους είναι σε αναστολή

Τον Ιανουάριο θα κάνουν Χριστούγεννα, οι εργαζόμενοι που έχουν βγει σε αναστολή.

Τον Ιανουάριο θα κάνουν Χριστούγεννα, οι εργαζόμενοι που έχουν βγει σε αναστολή.

Με καθυστέρηση θα λάβουν το δώρο των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι που είτε βρίσκονται σε αναστολή, είτε οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται έχουν κλείσει με κυβερνητική απόφαση.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η Υπουργική Απόφαση για όσους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ λόγω της πανδημίας που έχει πλήξει την χώρα.

Όπως αναφέρει λοιπόν οι εργοδότες θα πρέπει μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, όπως ορίζει ο νόμος, να καταβάλουν το ποσοστό που αντιστοιχεί στο διάστημα αυτό που ο εργαζόμενος ήταν κανονικά στην θέση του. Αυτό φυσικά θα γίνει αναλογικά επί του κανονικού μισθού.

Από την άλλη, το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει από τις 21 Δεκεμβρίου το τμήμα του δώρου που αναλογεί στους μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή. Αυτό θα υπολογιστεί με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για το Νοέμβριο και με βάση τα 534 ευρώ για τους υπόλοιπους μήνες.

Ωστόσο, επειδή χρειάζεται επεξεργασία των στοιχείων που θα υποβληθούν στο σύστημα «Εργάνη», το Υπουργείο δεν θα προλάβει να προβεί στις πληρωμές μέσα στον Δεκέμβριο.

Κάτι που σημαίνει οτι η καταβολή του συγκεκριμένου ποσοστού πάει για τον Ιανουάριο.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button