Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Επική «σφαλιάρα» της Λειψίας στη Γιουνάιτεντ!

Πήγε να κάνει το απίστευτο η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αλλά έμεινε στην προσπάθεια.

Τεράστια πρόκριση για τη Λειψία που σε μία ματσάρα για γερά νεύρα στην «Red Bull Arena», πήρε τη νίκη με 3-2 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πάλεψε να ανατρέψει το είς βάρος της 3-0, αλλά τελικά έμεινε με τη σφαλιάρα και συνεχίζει στους «32» του Europa League

UEFA CHAMPIONS LEAGUE – 8ος ΟΜΙΛΟΣ – 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΕΙΨΙΑ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: 3-2

Γήπεδο: Red Bull Arena – Leipzig

Τεράστια πρόκριση για τη Λειψία που σε μία ματσάρα για γερά νεύρα στην «Red Bull Arena», πήρε τη νίκη με 3-2 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πάλεψε να ανατρέψει το είς βάρος της 3-0, αλλά τελικά έμεινε με τη σφαλιάρα και συνεχίζει στους «32» του Europa League. Επιθετικός μονόλογος των «ταύρων» του Γιούλιαν Νάγκελσμαν το πρώτο ημίχρονο, που σκόραραν τρείς φορές (μέτρησαν οι δύο), ενώ είχαν και αρκετές ακόμα ευκαιρίες για να τελειώσουν το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος η Λειψία βρήκε νωρίς και τρίτο τέρμα απέναντι στην ανύπαρκτη άμυνα των «κόκκινων διαβόλων» που στη συνέχεια προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση αλλά βρήκαν μόνο δύο τέρματα, μένοντας τελικά με μία ιστορική σφαλιάρα που τους οδηγεί στο Europa League.

Η Λειψία άνοιξε το σκορ με την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 2′ με τον Σάμπιτσερ να βγάζει απίθανη μπαλιά για τον Ανχελίνιο που με τρομερό σουτ στην κίνηση από πλάγια θέση, έκανε το 1-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, νέο σουτ του Ανχελίνιο που μπλόκαρε ο Ντε Χέα. Η Γιουνάιτεντ απείλησε για πρώτη φορά στο 8′ με σουτ του Γκρίνγουντ μέσα από την περιοχή, που απέκρουσε ο Γκουλάστσι. Στο 12′ οι «ταύροι» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Σάμπιτσερ ν’ ανοίγει για τον Ανχελίνιο που αυτή τη φορά δημιούργησε βγάζοντας σέντρα για τον Χαϊντάρα κι αυτός με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση, έκανε το 2-0. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου η Λειψία σκόραρε για τρίτη φορά με τον Όλμο, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον Όρμπαν στην αρχή της φάσης.

Η Γιουνάιτεντ είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 68′ με απίθανη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκουλάστσι. Ένα λεπτό αργότερα η Λειψία τελείωσε το παιχνίδι με τον Ανχελίνιο να βγάζει σέντρα από αριστερά, την άμυνα των κόκκινων διαβόλων» να παραπαίει και την μπάλα να φτάνει στον Κλάιφερτ που με απίθανο ”τσίμπημα”, νίκησε τον Ντε Χέα για το 3-0. Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών η Γιουνάιτεντ απείλησε με σουτ του ΜακΤόμινεϊ που απέκρουσε ο Γκουλάστσι, όπως και τρία λεπτά αργότερα σε προσπάθεια του Γκρίνγουντ. Στο 77′ νέα καλή στιγμή για τους «κόκκινους διαβόλους» με τον Γκουλάστσι να λέει ”όχι” στον Ράσφορντ. Στο 79′ η Γιουνάιτεντ κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Κονατέ στον Γκρίνγουντ, με τον Μπρούνο Φερνάντες ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση κάνοντας το 3-1, ενώ στο 82′ ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Πογκμπά πήρε κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στον Μαγκουάιρ και στη συνέχεια στον Κονατέ, για να καταλήξει στα δίχτυα για το 3-2! Στο 89′ σουτ του Ράσφορντ που μπλόκαρε ο Γκουλάστσι.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάστσι, Μουκιέλε, Κονατέ, Όρμπαν, Ανχελίνιο (87′ Χάλτσενμπεργκ), Σάμπιτσερ, Χαϊντάρα, Καμπλ (75′ Άνταμς), Ενκουκού, Φόρσμπεργκ (56′ Πόουλσεν), Όλμο (56′ Κλάιφερτ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα (78′ Φοσού-Μενσά), Λίντελεφ (78′ Τουανζέμπε), Μαγκουάιρ, Σο (61′ Μπράντον Γουίλιαμς), ΜακΤόμινεϊ, Μάτιτς (61′ Πογκμπά), Γκρίνγουντ, Μπρούνο Φερνάντες, Άλεξ Τέλες (45′ Φαν Ντε Μπέεκ), Ράσφορντ

Διαβάστε επίσης

Back to top button