Άλλα αθλήματαΒόλει

Επιστολή Καραμπέτσου στο Υπουργείο Υγείας

Ο Γιώργος Καραμπέτσος απέστειλε επιστολή στους επιτελείς του Υπουργείου Υγείας την Τετάρτη.

Ο Γιώργος Καραμπέτσος απέστειλε επιστολή στους επιτελείς του Υπουργείου Υγείας την Τετάρτη.

Την επιστολή της η ΕΟΠΕ την κοινοποίησε στον Λευτέρη Αυγενάκη, στη ΓΓΑ και στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ. Σε αυτήν, αναφέρεται στην προσπάθεια να επιτραπούν οι προπονήσεις των αθλητών και αθλητριών βόλεϊ.

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Προς:
κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας

Κοινοποίηση:

κ. Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Υγείας
κ. Λευτέρη Αυγενάκη, Υφυπουργό Αθλητισμού
κ. Γιώργο Μαυρωτά, Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
Επιτροπή Λοιμοξιολόγων Ε.Ο.Δ.Υ.

Αξιότιμε κ. Γενικέ,

Ως υπερκείμενη αρχή του αθλήματος βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα και σε συνέχεια του αιτήματος της ΕΣΑΠ ως διοργανώτρια του επαγγελματικού πρωταθλήματος Volley League (Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών βόλεϊ), παρακαλούμε θερμά να λάβετε υπόψη σας πως στην ίδια κατηγορία και για τους ίδιους ακριβώς λόγους βρίσκεται και το πρωτάθλημα Volley League γυναικών.

Η ΕΟΠΕ, όπως και η ΕΣΑΠ, κατέθεσε υγειονομικά πρωτόκολλα που εγκρίθηκαν από τον ΕΟΔΥ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στα πρωτόκολλα δε αυτά συμπεριλαμβάνεται ,φυσικά, και η υποχρεωτική διεξαγωγή του προληπτικού ελέγχου όλων των συμμετεχόντων, μέσω tests.

Μετά από σαράντα 40 ημέρες αυστηρής καραντίνας και, ενόψει των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στα προκριματικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να μπορέσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες των δύο κορυφαίων πρωταθλημάτων (Volley League) να μπορέσουν να προπονηθούν κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, ούτως ώστε να κερδίσουν λίγο από τον χαμένο χρόνο και να μπορέσουν να βρεθούν σε ικανοποιητική φυσική και ψυχολογική κατάσταση, ενόψει όχι μόνο της επανέναρξης των πρωταθλήματος, αλλά κυρίως για το φορμάρισμά τους, ενόψει των κρίσιμων υποχρεώσεων στα προκριματικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Θα ήθελα, επίσης, να σας ενημερώσω πως με θυσίες, κόστος και προσπάθεια καταφέραμε να κερδίσουμε διεθνείς διπλωματικές μάχες και να αναβληθούν τα προκριματικά από τον Ιανουάριο του 2021 στον Μάιο του 2021. Αυτό σημαίνει, όμως, πως σε πολύ μικρό διάστημα θα πρέπει οι αθλητές και οι αθλήτριες να ολοκληρώσουν την παρουσία τους στα πρωταθλήματα και να ξεκινήσουν ανεμπόδιστα τη διαδικασία της πρόκρισης για τους ευρωπαϊκούς αγώνες, όπου, μάλιστα, μετά από πολλά χρόνια και τα δύο εθνικά συγκροτήματα βρίσκονται από θέση αγωνιστικής ισχύος, ενώ, ως Ελλάδα, είμαστε και διοργανωτές ομίλου των προκριματικών γυναικών.

Παρακαλούμε πολύ να εξετάσετε το αίτημά μας για να γίνονται τουλάχιστον προπονήσεις, καθώς αθλητές, αθλήτριες και σύλλογοι θα βγουν όχι μόνο από την απομόνωση λόγω του covid-19, αλλά θα αποκτήσουν πάλι ζωή και ρόλο, αποφεύγοντας τις σκέψεις για διάλυση των συλλόγων και κυρίως των Εθνικών ομάδων.

Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το αίτημά μας για την εξαίρεση της VOLLEY LEAGUE ανδρών και γυναικών και να μας επιτραπεί, καταρχήν η επανέναρξη των προπονήσεων και σε δεύτερη φάση η κατά το δυνατόν συντομότερη επανέναρξη και των αγώνων του πρωταθλήματός μας, πάντα υπό την αυτονόητη αρχή της αυστηρής τήρησης των κανόνων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στην παραπάνω κατεύθυνση παρακαλούμε όπως μας δώσετε και τη δυνατότητα να παραστούμε ενώπιον της Επιτροπής σας, μαζί με τους εκπροσώπους της ΕΣΑΠ, προκειμένου να εκθέσουμε και διά ζώσης το δίκαιο του αιτήματός μας.

Ευχαριστούμε, εκ των προτέρων, για την κατανόηση του αιτήματός μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας”.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπέτσος,
Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης

Διαβάστε επίσης

Back to top button