ΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το «who is who» του Νίκου Καρανίκα! (φωτογραφίες+βίντεο)

Ένα ακόμη όνομα ήρθε να προστεθεί στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΣ Λαμία, η οποία όπως φαίνεται όσο περνάει ο καιρός θα μεγαλώνει...

Ένα ακόμη όνομα ήρθε να προστεθεί στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΣ Λαμία, η οποία όπως φαίνεται όσο περνάει ο καιρός θα μεγαλώνει…

Μετά τους Φράνκο Μπέλοκ, Γιώργο Κατσίκα και Φάνης Τζανδάρη, στη μεταγραφική λίστα της Λαμίας μπήκε κατά πως φαίνεται και ο Νίκος Καρανίκας.

Για να μην ψάχνεστε για το περί τίνος πρόκειται, το LamiaSports σας παρουσιάζει το who is who του ποδοσφαιριστή.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Γεννημένος στη Λάρισα τον Μάρτιο του 1992 ο 28χρονος Νίκος Καρανίκας, είναι δεξιός μπακ, με ύψος 1,76, χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια με αρκετά μεγάλη ευκολία και η μανατζερική του στέγη είναι η SEG.

Αναφέραμε την μανατζερική εταιρεία όπου ανήκει ο ποδοσφαιριστής, καθώς δεν μιλάμε για μία απλή εταιρεία. Η SEG εκπροσωπεί ποδοσφαιριστές όπως ο Μέμφις Ντεπάι της Λυόν, ο Γιάσπε Σίλεσεν της Βαλένθια, ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ του Άγιαξ καθώς κι΄άλλον κυρίως Ολλανδών ποδοσφαιριστών.

Στην ίδια εταιρεία είναι επίσης και οι Έλληνας Λάζαρος Λάμπρου, Γιάννης Σουρδής αλλά και οι Ενέα Μιχάι, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Σβένιρ Ίνγκασον.

Και τα δύο πόδια μπορεί να χρησιμοποιήσει λοιπόν, ο μεταγραφικός στόχος της Λαμίας, όπου κατά κύριο λόγο παίζει ως δεξί μπακ. Έχει αγωνιστεί παρόλο αυτά τόσο ως δεξιός μέσος αλλά και εξτρέμ, μιάς και έχει τα χαρακτηριστικά. Καλή σέντρα, εύκολη ντρίμπλα και δυνατό πόδι.

Έχει σημειώσει παιχνίδια μάλιστα και ως αμυντικός αλλά και ως αριστερός μπακ, αρκετά λιγότερα βέβαια απ΄ότι στη δεξιά πλευρά. Ως δεξί μπακ έχει αγωνιστεί σε 50 αγώνες, ενώ ως δεξιός χαφ σε 38 μετρώντας 4 και 3 ασίστ αντίστοιχα.

Ως αριστερό μπακ έχει παίξει σε 6 ματς και ως αριστερός χαφ σε μόλις 2. Σε ένα παιχνίδι τον έχουμε δει να αγωνίζεται και αμυντικό χαφ!

Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ΑΕΛ.

Το 2010 από την ομάδα Κ20 του συλλόγου υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ανδρική ομάδα με την και αγωνίστηκε έως το 2015. Έφυγε για να επιστρέψει το 2018 και να κάτσε για άλλα δύο χρόνια.

Συνολικά με την θεσσαλική ομάδα αγωνίστηκε σε 101 αγώνες έχοντας 2 γκολ και 7 ασίστ και οι περισσότερες συμμετοχές του ήταν ως αρχηγός του συλλόγου.

Όταν αποχώρησε από τη Λάρισα, φόρεσε τη φανέλα αλλά και το περιβραχιόνιο για μερικά παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην ομάδα της Ηπείρου έπαιξε σε 70 αγώνες έχοντας 4 ασίστ ενώ μάλιστα είχε συμμετοχές και στα προκριματικά του Europa League. Τότε τα Γιάννινα είχαν αντιμετωπίσει την Νορβηγική Οντ και την Ολλανδική Αλκμάαρ, με τον Έλληνα μπακ να βγάζει ασίστ στο 2-0 της ομάδας του κόντρα στους Νορβηγούς αλλά και στην δεύτερη αναμέτρηση σέντραρε στον Κούτρη για την μείωση του σκορ στο τελικό 3-1.

Στην SuperLeague 1 έχει αγωνιστεί σε 91 παιχνίδια, ενώ έχει και 56 αγώνες στη Football League.

Διαβάστε επίσης

Back to top button