Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

«Ξέρανε» τον ΠΑΟΚ η Λάρισα

Πρώτη νίκη με μεγάλη ανατροπή για την Λάρισα, η οποία πέρασε από το κλειστό της Πυλαίας επικρατώντας με 93-91 επί του ΠΑΟΚ

Πρώτη νίκη με μεγάλη ανατροπή για την Λάρισα, η οποία πέρασε από το κλειστό της Πυλαίας επικρατώντας με 93-91 επί του ΠΑΟΚ

Με καταπληκτικό κάρφωμα του Ουέμπ, η Λάρισα νίκησε τον ΠΑΟΚ με 93-91 στην Πυλαία στο εξ αναβολής ματς για την 4η αγωνιστική της Basket League και έκανε την έκπληξη.

Απόλυτη ισορροπία επικράτησε ανάμεσα στις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με το παιχνίδι να είναι διαρκώ στην μια κατοχή. Ο δικέφαλος του βορρά πήρε για πρώτη φορά αέρα 4 πόντων λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου (11-7). Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου και κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά (24-14) με έμμεσο τρίποντο του Κονατέ, ωστόσο οι Θεσσαλοί απάντησαν με συνεχόμενα τρίποντα (24-20) με τον Λοβ να διαμορφώνει το 26-20 του δεκαλέπτου.

Η αντεπίθεση της Λάρισας συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με την ομάδα του Λίνου Γαβριήλ να καταφέρνει να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με βολές του Σμιθ στο 14’ (31-33), ενώ προηγουμένως είχε ισοφαρίσει με τρίποντο ο Γουέμπ. Στην συνέχεια το παιχνίδι ξαναέγινε αμφίρροπο με καμία ομάδα να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου συνέβη ότι ακριβώς και στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα ξέσπασμα ξεφεύγοντας με 7 (44-37), για να απαντήσει η Λάρισα με δικό της 7-0 σερί φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Ο δικέφαλος πήδε προηγούμενος με τρεις πόντους στα αποδυτήρια χάρη σε τρίποντο του Καμπερίδη 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος (49-46).

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο ξεκίνημα της επανάληψης με τους γηπεδούχους να μπαίνονυ δυνατά εκτοξεύοντας την διαφορά στους 11 πόντους (59-48) με τον Τέρνερ, και την Λάρισα να απαντά άμεσα με ένα 6-0 σερί μειώνοντας σε 59-44. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τα ηνία του αγώνα αλλά και την διαφορά στις παρυφές των δέκα πόντων βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από τον Γκρίφιν, αλλά και βελτιώνοντας την άμυνα του. Μάλιστα, κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους με τρίποντο του Μπιτς (68-57), προβάδισμα που κράτησε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (76-64).

Οι Θεσσαλοί έκαναν την αντεπίθεση τους στην τέταρτη περίοδο και με συνεχόμενους πόντους των Καμπερίδη και Παπαδάκη κατάφεραν να μειώσουν στα μισά την διαφορά (81-75), αναγκάζοντας τον Κώστα Μέξα να καλέσει τάιμ άουτ. Ο νεαρός Παπαδάκης βρήκε ρυθμό στην επίθεση και συνέχισε να πυροβολεί κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι, με την διαφορά ωστόσο να μην πέφτει κάτω από τις δύο κατοχές.

Η ομάδα του Λίνου Γαβριήλ κατάφερε να βάλει φωτιά στο παιχνίδι τρία λεπτά πριν το τέλος, όταν με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Σμιθ μείωσε στο καλάθι (86-84), ενώ λίγο αργότερα ο Αμερικανός μείωσε στον πόντο από την γραμμή των βολών (87-86). Ο Σμιθ συνέχισε να μονοπωλεί της επίθεσης της ομάδας του και κατάφερε να την βάλει μπροστά στο σκορ με εύστοχο τρίποντο 24” πριν το τέλος (89-91), με τον Λοβ να ισοφαρίζει με βολές για το 91-91. Ο Γουεμπ ήταν αυτός που χάρισε την νίκη στην Λάρισα αφού με 2 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο σκόραρε μετά από πάσα από την επαναφορά διαμορφώνοντας το τελικό 91-93.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 49-46, 76-64, 91-93.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button