Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Είπε «αντίο» με ισοπαλία ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το βράδυ της Πέμπτης (10/12) τις φετινές ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του 5ου ομίλου του Europa League.

Έμεινε στο 0-0 με τη Γρανάδα. Πρώτη στην όμιλο η Αϊντχόφεν

EUROPA LEAGUE 5ος ΟΜΙΛΟΣ – 6η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-ΓΡΑΝΑΔΑ: 0-0

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τη Γρανάδα και οι Ισπανοί τελείωσαν στη δεύτερη θέση του ομίλου. Η πρώτη φάση ήρθε στο 13′ όταν ο Πουέρτας βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη ο οποίος έδιωξε με τα πόδια. Δέκα λεπτά μετά ο Ίνγκασον έκοψε σωτήρια για τον ΠΑΟΚ τον Μολίνα ο οποίος είχε αποφύγει και τον Πασχαλάκη. Λίγο μετά (26′) το μακρινό σουτ του Πέπε δεν βρήκε στόχο ενώ στο 28′ ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε την κεφαλιά του Μολίνα. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 44′ όταν ο Βαρέλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με κεφαλιά.

Με το καλημέρα στην επανάληψη (47′) ο Πασχαλάκης πρόλαβε τον Κένεντι με σωστή επέμβαση. Στο 52΄όμως για να μην βγει από την περιοχή με την μπάλα στα χέρια την άφησε. ο Πουέρτας έστρωσε για τον Μίγια ο οποίος δεν βρήκε την μπάλα με προβολή. Επόμενη αξιόλογη φάση αυτή του 83′ όταν ο Σφιντέρσκι βγήκε απέναντι από τον Ααρόν και σούταρε άουτ. Στο 91′ το σουτ του Ματσίτς κόντραρε και έφυγε κόρνερ και λίγο μετά η κεφάλιά του Σουάρεθ ήταν άστοχη. Ο ΠΑΟΚ είχε καλή ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι στο 94′.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (63’Ουαγκέ), Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Μουργκ, Εσίτι (63’Αουγκούστο), Τσόλακ (Σφιντέρσκι), Κούτσιας (46’Τζιγγάρας), Τζόλης (46’Α.Ζίβκοβιτς).

ΓΡΑΝΑΔΑ: Ααρόν , Φουλκιέ , Νεουέν, Χερμάν, Ετεκί (85’Σολδάδο), Κένεντι (67’Νέβα), Σόρο (75’Ματσίς), Μπράις Μίγια (75’Γκοναλόν), Αντόνιο Πουέρτας, Χόρχε Μολίνα, Πέπε (67’Σουάρεθ).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ-ΟΜΟΝΟΙΑ: 4-0

ΓΗΠΕΔΟ: Φίλιπς Στάντιον

Η PSVνίκησε άνετα με 4-0 την Ομόνοια και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο. Μόλις στο 13ο λεπτό ο Λεντέσμα βγήκε αλλαγή λόγω τραυματισμού που φάνηκε να είναι σοβαρός. Δέκα λεπτά μετά ο Φαμπιάνο έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Μαξ και στην επαναφορά ο Χέντριξ εκτέλεσε με δύναμη αλλά χωρίς ακρίβεια. Στο 35′ όμως έκανε τη σέντρα και ο Μάλεν με προβολή άνοιξε το σκορ. Η Ομόνοια απείλησε στο 37′ με σουτ του Τιάγκο που έδιωξε ο Εμβογκό και δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Μάλεν. Στο 41′ οι Ολλανδοί ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Λανγκ μέσα στην περιοχή. O Φαμπιάνοι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έκανε εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Μάλεν και με διπλή επέμβαση στην αρχή του δεύτερου (48′) αποσόβησε ένα δεύτερο γκολ. Στο 62′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λέτσιακ στον Ντάμφρις. Το εκτέλεσε ο παίκτης που το κέρδισε και έκανε το 2-0. Η Ομόνοια κέρδισε και αυτή πέναλτι στο 70′ σε χέρι σε χέρι του Φιερχέφερ αλλά ο Γκόμεθ έστειλε την μπάλα άουτ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90′ και τις καθυστερήσεις ο Πιρόι που πέτυχε δύο γκολ μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

PSV: Εμβοκό, Ντάμφρις (81’Τεζέ), Μπαουγκάρτλ, Φιερχέφερ, Μαξ (46΄Μποσκάλι), Χέντριξ, Ροσάριο (46’Σανγκαρέ), Ιχατάρεν, Λεντέσμα (15’Φέιν), Μάλεν (46’Γκάκπο), Πιρόι.

OMONOIA: Φαμπιάνο, Κούσουλος (60’Γκόμεθ), Λούφτνερ, Λανγκ, Κίκο (60’Λέτσιακ), Τιάγκο, Σεχού, Βίτορ, Τζιωνής, Λοϊζου, Σενέ (60’Ντούρις)

Διαβάστε επίσης

Back to top button