Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Περίπατος και πρωτιά για Λεβερκούζεν, δεύτερη θέση για Σλάβια

Χωρίς να βρει την παραμικρή αντίσταση, η Μπάγερ Λεβερκούζεν καθάρισε με 4-0 τη Σλάβια Πράγας στην «Bay Arena» και μαζί κλείδωσε την πρώτη θέση του ομίλου αφήνοντας στη δεύτερη τους Τσέχους

Χωρίς να βρει την παραμικρή αντίσταση, η Μπάγερ Λεβερκούζεν καθάρισε με 4-0 τη Σλάβια Πράγας στην «Bay Arena» και μαζί κλείδωσε την πρώτη θέση του ομίλου αφήνοντας στη δεύτερη τους Τσέχους

EUROPA LEAGUE – 3ος ΟΜΙΛΟΣ – 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: 4-0

Γήπεδο: Bay Arena

Χωρίς να βρει την παραμικρή αντίσταση, η Μπάγερ Λεβερκούζεν καθάρισε με 4-0 τη Σλάβια Πράγας στην «Bay Arena» και μαζί κλείδωσε την πρώτη θέση του ομίλου αφήνοντας στη δεύτερη τους Τσέχους. Επιθετικός μονόλογος από τις «ασπιρίνες» η εικόνα της αναμέτρησης, με την ομάδα του Πέτερ Μπος να δείχνει εύκολα την ανωτερότητα της, έχοντας μάλιστα και ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Λίγα πράγματα από τη Σλάβια που έτσι κι αλλιώς είχε καθαρίσει την πρόκριση.

Η Λεβερκούζεν είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 7′ με έξυπνο διαγώνιο σουτ του Αμιρί, μετά από φάουλ του Μπέιλι, που πέρασε λίγο έξω, ενώ ένα λεπτό αργότερα άνοιξε το σκορ βγαίνοντας στην αντεπίθεση με τον Σινχράφεν να περνά ωραία για τον Μπελαραμπί που γύρισε, ο Σικ βρήκε αέρα αλλά ο Μπέιλι από κοντά έκανε το 1-0. Η Σλάβια απείλησε για πρώτη φορά στο 13′ με σουτ του Μούσα που απέκρουσε ο Λομπ. Στο 16′ νέα καλή στιγμή για τις «ασπιρίνες» με τον Κολάρ να σταματά τον Μπέιλι, ενώ στο 27′ σκόραραν με τον Σινχράφεν, μετά από σουτ του Μπελαραμπί και επέμβαση του Κολάρ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 32′ η Λεβερκούζεν πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Μπελαραμπί να βγάζει σέντρα για τον Σικ που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι αλλά στην επαναφορά ο Μπέιλι από κοντά έκανε το 2-0.

Η Σλάβια είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 48′ με σουτ του Σίμα που απέκρουσε ο Λομπ. Στο 59′ η Λεβερκούζεν τελείωσε το παιχνίδι με τον Σινχράφεν να περνά ωραία κάθετη για τον Ντιαμπί που σε τετ-α-τετ με τον Κολάρ, πλάσαρε για το 3-0. Στο 89′ σουτ του Ντιαμπί κατέληξε στο δοκάρι του Κολάρ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπελαραμπί έκανε το 4-0, μετά από ωραία ενέργεια του Ντιαμπί.

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λομπ, Ντράγκοβιτς, Γεντβάι, Ταπσόμπα, Βενδέλ, Σινχράφεν (62′ Ονούρ), Μπαουμγκαρτλίνγκερ (62′ Λαρς Μπέντερ), Αμιρί (74′ Τούρκμεν), Μπέιλι (45′ Ντιαμπί), Μπελαραμπί, Σικ (45′ Γεντικί)

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Κολάρ, Μάσοπουστ, Μπόριλ, Ζίμα, Ντόρλεϊ, Τραορέ (82′ Καραφιάτ), Σέβτσικ (19′ Στάντσιου), Σίμα (82′ Χουράσεκ), Λινγκρ (82′ Ρίγκο), Ολαγίνκα, Μούσα (53′ Τετσλ)

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ – ΝΙΣ: 1-0

Γήπεδο: HaMoshava Stadium

Αδιάφορη νίκη για τη Χάποελ Μπερ Σεβά που σε ματς αποκλεισμένων στο «HaMoshava Stadium» απέναντι στη Νις, πήρε το τρίποντο με 1-0 και τερμάτισε στην τρίτη θέση αφήνοντας τέτερτους τους Γάλλους.

Η Νις είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 2′ με σουτ του Μαουρίς που απέκρουσε ο Ραχάμιν. Στο 35′ η Χάποελ απείλησε με σουτ του Μαντμούν που απέκρουσε ο Καρντινάλε.

Η Χάποελ είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 52′ με σουτ του Χατουέλ που απέκρουσε ο Καρντινάλε. Στο 62′ η Νις απείλησε με σουτ του Μπουνταούι που απέκρουσε ο Ραχάμιν. Στο 72′ η Χάποελ άνοιξε το σκορ με την μπάλα μετά από κόντρες να φτάνει στον Χατουέλ που από κοντά έκανε το 1-0

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ: Ραχάμιν, Γκαμούν, Τζέντεκ, Τάχα, Κάμπχα, Τβίτο, Χατουέλ, Μαντμούν, Κέλτιενς, Γιοσεφί (65′ Χοσουέ), Βαρενέ (65′ Σβίρο (76′ Σαφουρί))

ΝΙΣ: Καρντινάλε, Πέλμαρντ, Πιονιέρ, Μπαμπού, Ρασίν, Ουλιέμ, Σνάιντερλεν (45′ Μπουνταούι), Τρουιλέ, Ρόνι Λόπες (45′ Μπεν Σεγίρ), Μαουρίς, Εντόι

Διαβάστε επίσης

Back to top button