Α΄ ΦθιώτιδαςΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Το LamiaSports «παίζει μπάλα» με τον Ντίνο Μπούση!

Αγαπάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όσο λίγοι. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και έχει τρέξει αρκετά χιλιόμετρα σε πολλά γήπεδα της Φθιώτιδας. Το LamiaSports φιλοξενεί σήμερα τον αμυντικό χαφ του Ο.Φ Ηράκλειας, Ντίνο Μπούση.

Αγαπάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όσο λίγοι. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και έχει τρέξει αρκετά χιλιόμετρα σε πολλά γήπεδα της Φθιώτιδας. Το LamiaSports φιλοξενεί σήμερα τον αμυντικό χαφ του Ο.Φ Ηράκλειας, Ντίνο Μπούση.

Συνδέει την άμυνα με την επίθεση. «Κόβει» τις αντεπιθέσεις και όποτε χρειαστεί γίνεται επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες. Δεν είναι άλλος, από τον καλό φίλο και εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, Ντίνο Μπούση, ο οποίος δέχθηκε μία μικρή ποδοσφαιρική ανάκριση, από τον Λάμπρο Αρναούτογλου.

Για πάμε να δούμε που κατέληξε τελικά η κουβέντα…

Θα ξεκινήσω την κουβέντα μας Ντίνο, θέλοντας να σε ευχαριστήσω για την αποδοχή της πρόσκλησης για μία συνέντευξη-κουβέντα μέσω διαδικτύου μιας και ο κορωνοϊός δεν μας τα λέει καλά τους τελευταίους μήνες.

Ενώ τις προηγούμενες συνεντεύξεις μου (ελπίζω να τις διάβασες ?) τις ξεκινούσα με ερωτήσεις  κορωνοϊός vs αθλητισμός, εσένα θα σε πάω ανάποδα.

Φέτος, όσο προλάβαμε να δούμε από το πρωτάθλημα της Α΄Φθιώτιδας, καταλάβαμε από την αρχή πως πρόκειται για μία «κούρσα», με αρκετούς διεκδικητές. Ποιος πιστεύεις πως είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο;

«Καταρχάς Λάμπρο θέλω  να σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! Θα αρχίσω λέγοντας πως ξεκίνησε ένα πρωτάθλημα φέτος κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους στον αθλητισμό (παίκτες, προπονητές & παράγοντες). Σε αυτό το ξεκίνημα λοιπόν δεδομένου ότι οι ομάδες δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας να δουλέψουν και να «δέσουν» όσο χρειάζεται, κατά την προσωπική μου άποψη, αν ήθελε μια ομάδα να θεωρηθεί διεκδικήτρια θα έπρεπε να προσθέσει στο ρόστερ της παιδιά με εμπειρία και μαθημένους στο να διεκδικούν τίτλους και να αντιμετωπίσουν το κάθε στραβό που θα μπορούσε να τύχει μέσα στη χρονιά. Πάντα μαζί εννοείται με νέα παιδιά, με φιλοδοξίες, να φτιάξει ένα σύνολο ικανό και με βάθος. Θεωρώ ότι αυτό το κατάφεραν 3 ομάδες. Ο Ολυμπιακός Λαμίας, η Δάφνη Λιβανατών και η ΑΕ Μαλεσίνας. Αυτές τις ομάδες βάζω ως βασικές διεκδικήτριες για τον τίτλο. Ένα βήμα παραπάνω, αν θες να πω ένα φαβορί, για εμένα είναι ο Ολυμπιακός Λαμίας. Χωρίς να έχουμε παρόλο αυτά ένα πειστικό δείγμα και μιλάω πάντα με βάση αυτά που έχω δει έως τώρα. Πρέπει εννοείται να βάλουμε και τον παράγοντα της κατάστασης των ποδοσφαιριστών μετά και από το δεύτερο lockdown».

2)Ξεκίνησες φέτος το πρωτάθλημα, φορώντας τη φανέλα της Α.Ε Καλυβίων με την οποία αγωνίστηκες και στο περσινό πρωτάθλημα. Έλαβες μέρος στα πρώτα ματς και λίγο πριν «σκάσει» το 2ο lockdown αποχώρησες. Παρέμεινες στην κατηγορία αλλά άλλαξες ομάδα και πλέον παίζεις για τον Ο.Φ Ηράκλειας. Πως πάρθηκε η απόφαση αυτή; Άλλαξαν οι στόχοι της ομάδας και αποφάσισες να αποχωρήσεις;

«Συνέχισα με την ομάδα των Καλυβίων από την περσινή σεζόν, διότι σίγουρα υπήρχε ένα σκεπτικό που μου άρεσε και το βρήκα ελκυστικό και ήθελα και εγώ να συνδράμω όσο μπορώ σε αυτό το εγχείρημα και να το στηρίξω, παρόλο που η ομάδα αποδυναμώθηκε παρά πολύ σε σχέση με την περσινή σεζόν. Από το πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο που είχαμε πέρυσι και φτάσαμε μέχρι τους 4 του Κυπέλλου Φθιώτιδας, αλλάξαμε προσανατολισμό και από εκεί και πέρα, σίγουρα όταν παίρνεις την απόφαση να μην συνεχίσεις κάπου δεν είναι όλα ρόδινα και δεν περνάς και τόσο καλά, πράγμα σημαντικό για μένα. Συν τοις άλλης δεν τηρήθηκαν και κάποια άλλα δεδομένα (όχι οικονομικά) και όλα αυτά συντέλεσαν στο να αποχωρήσω.

Μία γλυκόπικρη γεύση λοιπόν μου άφησε η αποχώρησή μου από την Α.Ε Καλυβίων και εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα. Τους το εύχομαι πραγματικά αυτό και ευελπιστώ να γίνει πραγματικότητα, το γήπεδο που παλεύουν να αποκτήσουν και που το έχουν τόσο ανάγκη για να κρατήσουν τα μικρά παιδιά στην συνοικία τους. Όσο για μένα πήγα σε μια ομάδα που μου έδωσε κίνητρο και στόχο και αυτό μέτρησε πολύ στο να πάρω την απόφαση αυτή».

3)Αν και δεν αντιμετώπισες όλους τους φετινούς αντιπάλους, λόγω της διακοπής, θέλω να μου πεις ποια ομάδα σε δυσκόλεψε περισσότερο.

«Όπως είπες τις έχω αντιμετωπίσει όλες που θεωρούνται φαβορί εκτός της Δάφνης Λιβανατών και θεωρώ πως με όσες παίξαμε μέχρι τώρα το δυσκολότερο έργο το είχαμε κόντρα στη Μαλεσίνα, η οποία ξεκάθαρα δεν μας έδωσε ποτέ την δυνατότητα να πιστέψουμε πως μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι από το παιχνίδι».

Ο Ντίνος Μπούσης με την ομάδα του Άρη Αγ. Κωνσταντίνου. (Δεύτερος από αριστερά στην κάτω σειρά)

4)Ας πιάσουμε τώρα τον covid19 και μετά συνεχίζουμε τα ποδοσφαιρικά. Το πρώτο lockdown μας πέτυχε σαν τοπικό πρωτάθλημα προς το τέλος. Παρόλο αυτά είχαμε επιπτώσεις. Θα ήθελα να μάθω την άποψή σου πάνω στο θέμα «λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό», αλλά και αν σκέφτηκες ποτέ ποιες ενέργειες θα μπορούσαν να είχαν γίνει για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο.

«Λάμπρο, οι συνέπειες από αυτό που περνάμε δεν είναι μόνο αθλητικές. Γενικά σαν κοινωνία αντιμετωπίζουμε κάποιες συνέπειες. Ψυχολογικές, κοινωνικές, οικονομικές και κυρίως υγείας. Όσο αφορά λοιπόν το αθλητικό κομμάτι σίγουρα οι λύσεις είναι πολλές και οι αρμόδιοι φορείς να τις ακούσουν και να τις δουν κατάματα. Να μην καταστρέψουμε γενιές, προωθώντας την καθιστική ζωή και απομακρύνοντας τα παιδιά από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό. Επιβάλλεται ο καθένας με τον τρόπο του, από όποιο πόστο και αν βρίσκεται, να πιέσει για το άνοιγμα του «πνεύμονα» του επαγγελματικού αθλητισμού που είμαστε εμείς οι ερασιτέχνες αθλητές, προπονητές και παράγοντες».

Με τη φανέλα του Νέου Κρικέλλου…

5)Ποια είναι η οικονομική ζημιά για έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή εν μέσω lockdown; Δεν θέλω αριθμούς αλλά θα ήθελα να μάθω πάνω-κάτω το πρόβλημα που έχει προκύψει μετά το κλείσιμο, στον οικονομικό τομέα του τοπικού ποδοσφαίρου από την πλευρά των ποδοσφαιριστών.

«Δεν θεωρώ πως υπάρχει οικονομικό αντίκτυπο στον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Δεν συντηρείτε οικονομικά από τα έσοδα του από το ποδόσφαιρο. Το ψωμί του το βγάζει από το επάγγελμα που έχει επιλέξει να ακολουθήσει ο καθένας.

Ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής παίζει μπάλα, επειδή το αγαπάει και επειδή τα κέρδη του είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που έχουν οι επαγγελματίες, όχι τα οικονομικά. Το οικονομικό, αφορά τους παράγοντες που πραγματικά επενδύουν το υστέρημα τους για να ενισχύσουν τα σωματεία, για να μπορούμε εμείς να έχουμε όλα
τα εφόδια και τις «ανέσεις» να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Αυτούς πρέπει να σεβαστούν όλοι αυτοί που επικροτούν το lockdown σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία».

Με την ομάδα της Ακαδημίας Λαμίας. (Πρώτος από δεξιά στην κάτω σειρά)

6) Πιστεύεις θα έμπαιναν στη διαδικασία να κάνουν τέστ κάθε εβδομάδα οι ομάδες κυρίως της Α΄Φθιώτιδας, με στόχο εννοείται να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα;

«Ας μην γελιόμαστε κανένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στα εβδομαδιαία τεστ. Εδώ, όπως είναι κοινό μυστικό, πλέον δεν κάνουν οι ομάδες της SuperLeague 1, όλα αυτά που ζητάνε οι λοιμοξιολόγοι. Πως να ανταπεξέλθουν οι ερασιτέχνες σε κάτι τέτοιο; Αν θέλουν να λειτουργήσουν νομότυπα τα πάντα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ας ξεκινήσουν να τα εφαρμόζουν σε επαγγελματικό επίπεδο, γιατί ξέρουμε πως βασική επιδίωξη είναι αλλά πράγματα (ΑΦΜ, άδειες κλπ.). Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάκτυλό μας και αν θέλουν έναν «καθαρό» αθλητισμό όπως υποστηρίζουν ότι πασχίζουν να φτιάξουν, ας του δώσουν τα απαραίτητα εφόδια. Όποια κι αν είναι αυτά. Θες οικονομικά, θες υλικό, ότι χρειάζεται για να εξοπλίσουν τις ομάδες».

7) Εκτός από τους αγώνες πρωταθλήματος, δεν μπορείτε σαν ομάδα να πραγματοποιείτε και προπονήσεις. Είναι εύκολο να κρατηθεί σε φόρμα ένας ποδοσφαιριστής κάνοντας προπόνηση μόνος του; Έχεις βρει κάποιον τρόπο για να γυμνάζεσαι εν μέσω lockdown;

Στην καλοκαιρινή προετοιμασία της Α.Ε Καλυβίων.

«Σίγουρα, προσπαθούμε όλοι μας να κάνουμε ότι μπορούμε ατομικά για να μείνουμε σε φόρμα, αλλά δεν φτάνει! Όσο και να δουλέψεις ατομικά, όταν έχεις συνηθίσει από πιτσιρικάς να είσαι ενταγμένος σε ένα σύνολο κάνοντας ομαδική προπόνηση, είναι διαφορετικό. Όσοι κάνουν ομαδικό άθλημα γνωρίζουν την διαφορά και θα καταλάβουν».

8) Πάμε πιο χαλαρά τώρα. Είσαι πλέον στον Ο.Φ Ηράκλειας, μία νέα ομάδα στην κατηγορία. Ποιοι είναι οι στόχοι του συλλόγου;

«Ήρθα κάπου που με ξέρουν καλά και τους γνωρίζω και εγώ. Νιώθω οικεία και εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου πράγμα που είναι σημαντικό. Είμαστε μια ομάδα που έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με έναν προπονητή με φιλοδοξίες, όπως είναι ο Βαγγέλης Ζαλαώρας και μικρός σχετικά σε ηλικία. Είμαστε γενικά πολύ κοντά στα θέλω μας και ξέρει τον τρόπο να σου μεταδώσει όλα αυτά που θέλει! Στόχος του Ο.Φ.Η είναι να διεκδικεί τη νίκη σε κάθε ματς και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα. Στόχος επίσης είναι  να φτάσουμε στους «4» του Κυπέλλου Φθιώτιδας».

9)Την επόμενη ερώτηση δεν την έχω κάνει σε κανέναν έως τώρα όμως θα ήθελα την εμπειρία σου. Επειδή γνωρίζω πως ξεκίνησες το ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία, θα ήθελα να μου πεις, αν όταν πρωτοέπαιξες σε ανδρική ομάδα, αντιμετώπισες πειράγματα από μεγαλύτερους ηλικιακά συμπαίκτες σου ή πιο απλά αν αντιμετώπισες ένα είδους μπούλινγκ λόγω του νεαρού της ηλικίας σου.

«Ανοίγεις ένα θέμα το οποίο θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες. Η άποψή μου είναι πως γενιές μέχρι την δικιά μας δεν βλέπαμε σαν «μπούλινγκ» το να πιεζόμαστε από τους μεγαλύτερους και τους πιο έμπειρους. Το παίρναμε σαν ένα κίνητρο να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιωθούμε. Όλους, μας έχουν φωνάξει και μας έχουν προσβάλει αλλά σίγουρα ποτέ με στόχο να μας μειώσουν. Μόνο για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να πετύχουμε γενικά το στόχο μας σαν ομάδα. Δυστυχώς τα νέα παιδιά, σε μεγάλο βαθμό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα θα έλεγα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν κάτω από την πίεση του ανταγωνισμού και διαλέγουν τον εύκολο δρόμο, δηλαδή να τα παρατήσουν και να αφοσιωθούν κάπου που δεν θα έχουν το λεγόμενο «μπουλινγκ»… τον ηλεκτρονικό αθλητισμό».

10) Γνωρίζω ότι είσαι φανατικός ΑΕΚτζής. Θέλω μία ειλικρινή απάντηση. Όταν φορούσες τη φανέλα του Ολυμπιακού Λαμίας, έτρωγες καζούρα από τα φιλαράκια – συνοπαδούς σου; ?

Με την ομάδα του Ολυμπιακού Λαμίας. (Δεύτερος από δεξιά, στην κάτω σειρά)

«Θίγεις ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα με την ερώτηση σου. Το να είσαι ΑΕΚ και να φοράς το σήμα αυτό του Ολυμπιακού έστω και του Ολυμπιακού της Λαμίας είναι από μόνο του άβολο. Σίγουρα δεχόμουν πειράγματα αλλά εντάξει, δεν λέει κάτι ότι αγωνιζόμασταν για τον Ολυμπιακό. Οι περισσότεροι θέλω να σε πληροφορήσω, όταν έπαιζα εγώ στην ομάδα, δεν ήταν Ολυμπιακοί. Για αυτό άλλωστε και τις περισσότερες φορές επιλέγαμε να μην φωνάζουμε το καθιερωμένο «Ολυμπιακός», πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Δεν το ήθελε η πλειοψηφία!?».

11) Η θέση στην οποία αγωνίζεσαι απαιτεί να έχεις δύναμη και αντοχή. Κυρίως για να αντέξεις τα σκληρά μαρκαρίσματα, τις δυνατές μονομαχίες και γενικά το ποδοσφαιρικό ξύλο το οποίο πέφτει…κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Ειδικά όταν μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπου τα «αίματα ανάβουν» πολύ πιο γρήγορα απ΄τις άλλες κατηγορίες. Έχεις τσακωθεί ποτέ με αντίπαλο εντός αγωνιστικού χώρου και να συνεχιστεί ο τσακωμός και εκτός γηπέδου;

«Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουμε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι «δίχως αύριο» όπως λέμε. Εγώ είμαι από αυτούς λοιπόν που το στηρίζουν το μοτο «ή κάντο με πάθος ή μην το κάνεις καθόλου». Σίγουρα έχουμε παρεξηγηθεί ακόμα και με φίλους μου, αλλά όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα και καμία αξία όταν σφυρίζει ο διαιτητής τη λήξη. Ίσως και λίγο πιο μετά, μέχρι να περάσει η πίκρα του ηττημένου ή έπαρση του νικητή!»

12) Τέλος, θα ήθελα να μου πεις μια δική σου ποδοσφαιρική ιστορία ή μία αξέχαστη στιγμή που έζησες μέσα στο γήπεδο. Είτε χαρούμενη είτε μία στιγμή που θα ήθελες να ξεχάσεις.

«Το ποδόσφαιρο, σου προσφέρει πάντα έντονες στιγμές όπως ξέρεις. Άλλοτε όμορφες, άλλοτε άσχημες. Έχω πολλές όμορφες στιγμές δόξα το Θεό γιατί διεκδικούσα πολλά χρόνια τίτλους με τις ομάδες που αγωνιζόμουν. Μία από τις αξέχαστες, είναι η στιγμή που σε αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην Αράχωβα και τον Αχιλλέα Δομοκού, ισοφαρίσαμε στο 90΄ ενώ ήμασταν με 9 παίκτες. Η ομάδα ανέβηκε κατηγορία τότε και όλα αυτό που έγινε αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί είχαμε πάρει το πρωτάθλημα που διεκδικούσαμε κόντρα στη Λαμία».

«Θα ήθελα στο τέλος της κουβέντας μας να σε ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλές γιορτές σε όλο το κόσμο. Να βγούμε δυνατοί και υγιείς απ΄όλο αυτό και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτό που αγαπάμε!»

Με τη φανέλα του Νέου Κρικέλλου. (Δεύτερος από αριστερά, στην κάτω σειρά).

Photo credits: LamiaSports και προσωπικό αρχείο του Ντίνου Μπούση.

Διαβάστε επίσης

Back to top button