Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

O Γκριεζμάν είπε «όχι» σε χορηγό στηρίζοντας τους Ουιγούρους

Υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Αντουάν Γκριεζμάν «έκοψε» χορηγό του υποστηρίζοντας τους Ουιγούρους.

Υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Αντουάν Γκριεζμάν «έκοψε» χορηγό του υποστηρίζοντας τους Ουιγούρους.

Ο Γάλλος επιθετικός της Μπαρτσελόνα πήρε σαφή θέση στο ζήτημα που αφορά στους Ουιγούρους, λύνοντας την συνεργασία του με την κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών, Huawei, αδιαφορώντας για την οικονομική ζημία που θα υποστεί.

Μετά τις αποκαλύψεις της «Washington Post» και της εξειδικευμένης υπηρεσίας παρακολούθησης βίντεο IPVM, σύμφωνα με την οποία, η Huawei θα συνέβαλε εξ ονόματος της κινεζικής κυβέρνησης στην καταστολή και στην ειδική επιτήρηση της μειονότητας των Ουιγούρων στην Κίνα, ο Γκριεζμάν ανακοίνωσε ότι βάζει άμεσο τέλος στην συνεργασία του με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

«Παίρνω αυτήν την ευκαιρία για να καλέσω την Huawei να μην ικανοποιηθεί με την άρνηση αυτών των κατηγοριών, αλλά να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες το συντομότερο δυνατό για να καταδικάσει αυτήν τη μαζική καταστολή και να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να συμβάλει στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της γυναίκας μέσα στην εταιρεία», σχολίασε ο διάσημος μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα.

Η «Washington Post» και η IPVM αποκάλυψαν με αποδείξεις, ότι η Huawei είχε χρησιμοποιήσει τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που στοχεύουν τους Ουϊγούρους για να διασφαλισθεί ότι κανένας από αυτούς, δεν έφυγε από την περίμετρο των στρατοπέδων επανεκπαίδευσης και κατάρτισης, στην αυτόνομη περιοχή Σιντσιάνγκ.

Οι Ουϊγούροι, είναι τουρκογενής εθνότητα, που ζει στην Ανατολική και Κεντρική Ασία. Σήμερα, οι Ουιγούροι ζουν κυρίως στην αυτόνομη επαρχία της Σιντσιάνγκ (αναφέρεται και ως ανατολικό Τουρκιστάν) στην Κίνα. Το 80% των Ουιγούρων της Σιντσιάνγκ ζουν στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας, το Λεκανοπέδιο Ταρίμ.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button