Άλλα αθλήματα

Τα 5 τοπ πρωταθλήματα στις ΗΠΑ ίσως χάσουν 20 δισ. $

Περισσότερο από το ένα τρίτο του συνολικού κύκλου εργασιών τους, κινδυνεύουν να χάσουν, τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στις ΗΠΑ (NFL, NBA, MLB, NHL και MLS) στο πιο απαισιόδοξο σενάριο που προβλέπει ότι δεν θα υπάρχουν θεατές στους αγώνες για την σεζόν 2020/21.

Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα «Palco23», σημειώνοντας ότι οι πωλήσεις εισιτηρίων αντιπροσωπεύουν μεταξύ 30% και 40% των συνολικών εσόδων αυτών των πρωταθλημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, χάνοντας έτσι συνολικά περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια (18,1 δισεκατομμύρια ευρώ).

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, ποσοστό 40% αφορά το NBA και το NFL (αμερικανικό ποδόσφαιρο) και το 30% το πρωτάθλημα μπέιζμπολ (MLB ).

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των πρωταθλημάτων της Βόρειας Αμερικής, δεν είναι επίσημα γνωστός, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Forbes, οι ομάδες του NBA έκλεισαν τη σεζόν 2018/19 με συνολικά έσοδα 8,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων (8 δισεκατομμύρια ευρώ).

Στο ενδεχόμενο που η σεζόν δεν συνεχιστεί, θα υπάρξουν απώλειες πέραν των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,2 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η διοργάνωση που θα χάσει τα περισσότερα χρήματα σ΄ αυτό το σενάριο, θα είναι αυτή του NFL (National Football League), η οποία διατρέχει επίσης τον κίνδυνο να αρχίσει την σεζόν χωρίς οπαδούς στα γήπεδα.

Σε αντίθεση με το NBA και το NHL, που διέκοψαν την σεζόν στη μέση, και το MLB, που είχε αρχίσει τον Μάρτιο, το πρωτάθλημα αμερικάνικου ποδοσφαίρου, κατάφερε να διοργανώσει το Superbowl και κατέληξε σε συμφωνία με τους παίκτες για συλλογική ανανέωση συμβολαίων, λίγο πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button