Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Εμφατική νίκη για τον Ιωνικό στη Λάρισα

Το απόγευμα του Σαββάτου 12/12/2020, η Λάρισα Bread Factory υποδέχθηκε τον Ιωνικό Νικαίας Hellenic Coin, για την 7η αγωνιστική της BASKETLEAGUE, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με το εμφατικό 76-97.

Το απόγευμα του Σαββάτου 12/12/2020, η Λάρισα Bread Factory υποδέχθηκε τον Ιωνικό Νικαίας Hellenic Coin, για την 7η αγωνιστική της BASKETLEAGUE,
με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με το εμφατικό 76-97.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Δημητρέλος

Η Λάρισα ερχόταν με φόρα από τη μεγάλη νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ 3 ημέρες νωρίτερα με 91-93. Ωστόσο, ο χρόνος που μεσολάβησε, δεν ήταν ικανός για τον προπονητή της Λάρισας, Λίνο Γαβριήλ, ώστε να προετοιμάσει την ομάδα για την αναμέτρηση με τον Ιωνικό του Βαγγέλη Αγγέλου,ο οποίος κυριάρχησε, παίρνοντας το προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν το έχασε ποτέ ως το τέλος του αγώνα. Μάλιστα, η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε στα επιμέρους σκορ όλων των δεκαλέπτων, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της.

Οι παίκτες της Λάρισας ήταν κακοί στην άμυνα, δεχόμενοι συνολικά 97 πόντους, αδυνατώντας να περιορίσουν τους αντιπάλους τους, και ιδιαιτέρως τον Άνταμ Σμιθ, ο οποίος σκόραρε 19 πόντους και ήταν συνεχής απειλή για το καλάθι της Λάρισας. Ακόμη 18 πόντους προσέθεσε ο Χόλογουέλ και 13 πόντους και 6 ριμπάουντ ο νεαρός Χουγκάζ, σε μία μεστή και ελπιδοφόρα εμφάνιση.

Από τη Λάρισα διεσώθη επιθετικά μόνο ο Τζέρι Σμιθ, που με προσωπικες ενέργειες στο “ένας εναντίον ενός” κυρίως, πέτυχε 22 πόντους. Αντιθέτως, το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Μπράντον Ρας βρέθηκε σε κακό βράδυ, με μόλις 5 πόντους με άσχημα στατιστικά και μικρή συνεισφορά στην άμυνα.

Οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν 33 ριμπάουντ, 8 περισσότερα από τους γηπεδούχους.
Είχαν επίσης 56% στα εντός παιδιάς, έναντι 49% των αντιπάλων τους, ενώ και στις βολές τα πηγαν σαφώς καλύτερα από τους γηπεδούχους, 93% έναντι 69%.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Βαγγέλης Αγγέλου από τον Ιωνικό, δήλωσε ικανοποιημένος από τους παίχτες του, ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει τη συσσωρευμένη κούραση της Λάρισας εξαιτίας των μαζεμένων ταξιδιών της.
O Λίνος Γαβριήλ από τη Λάρισα, αφου συνεχάρη τον Ιωνικό για τη νίκη του, δήλωσε πως “ψυχή και σώμα” οι παίχτες του είχαν μείνει στη Θεσσαλονίκη και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Η Λάρισα υποδέχεται τον Άρη την Τετάρτη 16/12 στις 20:00 για την 5η αγωνιστική.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button