Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Άρθρο 30: Κίνδυνος διετούς αποκλεισμού για τον Σιαμπάνη διότι «δεν ενημέρωσε τις αρχές εντός 48 ωρών»!

Σε μεγάλες περιπέτειες μπαίνει ο νεαρός γκολκίπερ καθώς το άρθρο 30 κάνει ξεκάθαρα λόγο για διετή αποκλεισμό σε όποιον δεν ενημερώσει τις αρχές εντός 48 ωρών, εφόσον υπάρχει προσπάθεια χειραγώγησης αγώνα.

Σε μεγάλες περιπέτειες μπαίνει ο νεαρός γκολκίπερ καθώς το άρθρο 30 κάνει ξεκάθαρα λόγο για διετή αποκλεισμό σε όποιον δεν ενημερώσει τις αρχές εντός 48 ωρών, εφόσον υπάρχει προσπάθεια χειραγώγησης αγώνα.

Η υπόθεση που άνοιξε τα τελευταία 24ωρα με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για προσπάθεια δωροδοκίας του Μάριου Σιαμπάνη πριν το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ και είχε ως συνέπεια να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, αναμένεται να έχει αρκετά επεισόδια ακόμα και δη… πολυεπίπεδα.

Κι αυτό γιατί πλέον σε μεγάλους μπελάδες μπαίνει και ο 21χρονος πορτιέρο των “κιτρίνων”, που υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι πράγματι έγινε προσπάθεια να τον δωροδοκήσουν.

Η συνάντηση που καταγγέλθηκε, έγινε την περασμένη Πέμπτη και όπως προκύπτει από τα γεγονότα, ο ποδοσφαιριστής πήγε στις Αρχές τη Δευτέρα το βράδυ, ενώ είχε ήδη διεξαχθεί το κυριακάτικο ντέρμπι.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Σιαμπάνης δεν ενημέρωσε σχετικά για όσα συνέβησαν εντός του χρονικού πλαισίου που ορίζει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ κι ως εκ τούτου κινδυνεύει πλέον άμεσα με σοβαρότατες ποινές! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο 30 του Π.Κ., αν ο ποδοσφαιριστής που φέρεται να έγινε προσπάθεια να χειραγωγηθεί η απόδοσή του για να επηρεαστεί ένα αποτέλεσμα, δεν ενημερώσει τα αρμόδια όργανα εντός 48 ωρών, τότε του επιβάλλεται η ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για διάστημα δύο ετών!

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει το άρθρο 30 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

1) Όλα τα πρόσωπα που δεσμεύονται από τον παρόντα Κώδικα υποχρεωούνται να ενημερώνουν άμεσα εντός σαράντα οχτώ (48( ωρών τη διοργανώτρια αρχή και την ΕΠΟ σε οποιαδήποτε περίπτωση προσεγγιστούν με σκοπό τη χειραγώγηση της πορείας και/ή του αποτελέσματος με αντιαθλητικό, ανήθικο ή διεφθαρμένο τρόπο. Εάν υποπέσει στην αντίληψή τους εμπλοκή άλλων προσώπων σε τέτοιες δραστηριότητες υποχρεούνται εντός πέντε (5) ημερών να ενημερώσουν τη διοργανώτρια αρχή ή την ΕΠΟ.

2) Στα πρόσωπα της παραγράφου 1, εφόσον παραλείψουν να ενημερώσουν τη διοργανώτρια ή την ΕΠΟ για οτιδήποτε σχετικό υποπέσει στην αντίληψή τους, επιβάλλεται η ποινή της απαγόρευσης να εκτελούν οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο (2), τουλάχιστον, έτη.

3) Σε περίπτωση επανάληψης επιβάλλεται ποινή ισόβιου αποκλεισμού ενασχόλησης με το άθλημα του ποδοσφαίρου.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button