Άλλα αθλήματα

Formula 1: Στην Alpha Tauri ο Γιούκι Τσουνόντα

Τη θέση του Ντανιίλ Κβίατ στην Alpha Tauri θα πάρει ο Γιούκι Τσουνόντα, ένας νέος οδηγός από την Ιαπωνία που ήδη έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του στη Formula 2.

Τη θέση του Ντανιίλ Κβίατ στην Alpha Tauri θα πάρει ο Γιούκι Τσουνόντα, ένας νέος οδηγός από την Ιαπωνία που ήδη έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του στη Formula 2.

Ακόμη ένας νέος οδηγός θα προστεθεί το 2021 στη Formula 1. Ο Γιούκι Τσουνόντα για πολλούς είναι ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο και στη φετινή σεζόν του στη Formula 2, μέτρησε κάποιες ατυχίες που τον κράτησαν πίσω, αλλά ήταν πολύ ανταγωνιστικός και γρήγορος. Θα πάει στην ομάδα της Alpha Tauri και θα αντικαταστήσει τον Ρώσο Ντανιίλ Κβίατ, έχοντας ως teammate τον Πιέρ Γκασλί.

Ο εικοσάχρονος από την Ιαπωνία ανήκει στην οικογένεια της Honda από μικρός και ήταν στα προγράμματα junior driver της Red Bull. Τελικά φέτος τερμάτισε τρίτος στη Formula 2, πολλοί πάντως θεωρούν ότι με λίγο διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε να είχε παλέψει ακόμη και για πρωτάθλημα. Θα είναι ο πρώτος οδηγός από την Ιαπωνία που θα μπει στη Formula 1 από το 2014.

«Όπως οι περισσότεροι οδηγοί αγώνων έτσι κι εγώ, είχα στόχο να μπω στη Formula 1. Οπότε, είμαι χαρούμενος με αυτά τα νέα. Θέλω να ευχαριστήσω την Alpha Tauri, τη Red Bull και τον κύριο (Χέλμουτ) Μάρκο, που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω και όλους από τη Honda, για την υποστήριξη που είχα όλα αυτά τα χρόνια στην καριέρα μου που μου έδωσαν και μοναδικές ευκαιρίες να τρέξω στην Ευρώπη. Συνειδητοποιώ ότι κουβαλάω όλες τις ελπίδες των Ιαπώνων θαυμαστών της Formula 1 και θα βάλω τα δυνατά μου για να πετύχω όσα περισσότερα μπορώ για εκείνους» είπε ο Γιούκι Τσουνόντα.

H ομάδα της Alpha Tauri ήδη ευχαρίστησε τον Κβίατ για τη συνεργασία τους και βέβαια, ανακοίνωσαν επίσημα την πρόσληψη του εικοσάχρονου Ιάπωνα. Περιμένουμε να δούμε μερικές δοκιμές για να έχουμε μια εικόνα για το τι κάνει ο νέος αυτός με ένα μονοθέσιο της Formula 1. Βέβαια, η πραγματική εικόνα του θα έρθει με τους πρώτους αγώνες της επόμενης χρονιάς! Θα υπάρχουν αρκετοί rookies οπότε θα έχουμε και αρκετό ενδιαφέρον.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button