ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Οικονόμου: «Κάντε το μεσημέρι το ρεβεγιόν – Η βραδινή χαλαρότητα ενισχύει τον ιό»

Για τα μέτρα, αλλά και τους περιορισμούς που θα ισχύσουν κατά την διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Για τα μέτρα, αλλά και τους περιορισμούς που θα ισχύσουν κατά την διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Στο ΘΕΜΑ 104,6 μίλησε την Τετάρτη (16/12) ο Λευτέρης Οικονόμου.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε τόσο στα μέτρα, όσο και στους περιορισμούς που θα υπάρξουν και θα ισχύσουν κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Τα γιορτινά τραπέζια θα γίνουν εντός των περιορισμών που έχουν αποφασιστεί από τους αρμόδιους και με δεδομένη την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί κατά τις ημέρες των εορτών» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο ίδιος.

Στην συνέχεια των λεγομένων του πρόσθεσε τα εξής: «Σκοπός δεν είναι να γίνει το βραδινό ρεβεγιόν, ο σκοπός είναι να συναντηθεί η οικογένεια τις ώρες που επιτρέπεται, το μεσημεράκι, να ανταλλάξει ευχές. Να μην υπάρχουν οι παραβιάσεις το βράδυ, όταν σίγουρα δημιουργούνται και άλλες συνθήκες, λίγο με το κρασάκι, τη χαλαρότητα, όταν βγαίνει και η μάσκα και έτσι έρχεται ο ιός με τα καταστροφικά αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στη σημασία της ατομικής ευθυνης, αλλά και της υπευθυνότητας, που θα πρέπει να δείξουν οι πολίτες τόνισε: «Επιτρέπονται 9 άτομα σε δύο οικογένειες και με συγκεκριμένο ωράριο μέχρι τις 10 το βράδυ», ενώ επισήμανε πως η αστυνομία και εκείνες τις μέρες θα είναι παρούσα, προληπτικά αλλά με κατασταλτικό χαρακτήρα όπου χρεαστεί.

Σ΄ότι έχει να κάνει με τον ειδικό σχεδιασμό της αστυνομίας εν όψει των εορτών ανέφερε πως αυτός, θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Μάλιστα ιδιαίτερη σημασία δίνεται στους χώρους, όπου εκτιμάται πως θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνουν μεγάλες συγκεντρώσεις, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να πειθαρχήσουν σε αυτό.

«Δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομία έξω από το κάθε σπίτι και να ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ο κ. Οικονόμου τα λεγόμενα περί μειωμένων ελέγχων της αστυνομίας, αλλά και ανοχής σε ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα του λιανεμπορίου μέσω του click away.«Τα μέτρα δεν έχουν χαλαρώσει, η αστυνόμευση είναι ενισχυμένη» είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει πως η διασπορά της αστυνομίας σε διάφορα σημεία είναι μεγαλύτερη.

«Πρέπει να υπάρχει και μια εθελοντική συμμόρφωση των μέτρων από τους πολίτες, γιατί είναι ουσιαστικά σημαντικό στοιχείο για να περιορίσουμε την πανδημία» τόνισε δε μεταξύ άλλων.Όσον αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως αυτό επιτρέπεται μόνο για τους φοιτητές, ενώ σ΄ότι έχει να κάνει με τους υπολοίπους θα υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Μάλιστα ανέφερε πως υπάρχει κίνδυνος, όσοι χρησιμοποιήσουν το έντυπο Ε1 για να ταξιδέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, να μην μπορούν να επιστρέψουν. «Να είναι περιορισμένες οι μετακινήσεις» τόνισε επισημαίνοντας ότι δεν αλάζει κάτι τις ημέρες των εορτών, από όλα όσα ισχύουν ήδη για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις.

Όσον αφορά τα αιτήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών, σχετικά με την διενέργεια των τεστ για τον κορωνοϊό, τα οποία συχνά αναγκάζονται να κάνουν μόνοι τους, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πωε υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα από τον ΕΟΔΥ και γίνεται αυτό που προβλέπεται. Παράλληλα συνέστησε στους αστυνομικούς να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως είναι η χρήση μάσκας, τα αντισηπτικά, η προσωπική υγιεινή και οι αποστάσεις.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button