Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Το ΝΒΑ ενέκρινε την πώληση των Γιούτα Τζαζ στον Ράιαν Σμιθ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του NBA ενέκρινε ομόφωνα την πώληση των Γιούτα Τζαζ στον Ράιαν Σμιθ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του NBA ενέκρινε ομόφωνα την πώληση των Γιούτα Τζαζ στον Ράιαν Σμιθ. Ο επιχειρηματίας και συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Qualtrics, αγόρασε το μεγαλύτερο μέρος του franchise, έναντι 1,66 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την οικογένεια Μίλερ, η οποία θα διατηρήσει ένα μειοψηφικό μετοχικό μερίδιο.

«Μεγάλωσα ως μεγάλος θαυμαστής των Τζαζ, και αυτό κάνει την ημέρα ακόμα πιο ξεχωριστή», ανέφερε ο Σμιθ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Η Τζαζ έχει μια εκπληκτική ηγετική ομάδα που θα συνεχίσει να καθοδηγεί τον οργανισμό. Όλοι έχουμε δεσμευτεί να “οικοδομήσουμε” κάτι καλό στη Γιούτα».

Η κίνηση ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο από την Γκέιλ Μίλερ, η οποία με τον πρώην σύζυγό της, Λάρι (σ.σ. πέθανε το 2009 σε ηλικία 64 ετών), αγόρασαν την ομάδα στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την πώληση της Vivint Arena, των Salt Lake City Stars του NBA G League και της διαχείρισης της θυγατρικής ομάδας του μπέιζμπολ Triple-A Salt Lake Bees. Ωστόσο η οικογένεια Μίλερ θα κρατήσει την ιδιοκτησία της ομάδας μπέιζμπολ.

Η Τζαζ ιδρύθηκε στη Νέα Ορλεάνη το 1974 και «μετακόμισε» στη Σολτ Λέικ Σίτι πέντε χρόνια αργότερα. Ο Λάρι και η Γκέιλ Μίλερ αγόρασαν το 50 τοις εκατό της ομάδας τον Μάιο του 1985 για να την αποτρέψουν τη φυγή της ομάδας από τη Γιούτα, ενώ τον επόμενο χρόνο αγόρασαν το υπόλοιπο μισό.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button