Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής η Φλαμένγκο!

Πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής για πρώτη φορά από το 1981 η Φλαμένγκο που χάρη σε δύο τέρματα του «Γκαμπιγκόλ» μέσα σε τρία λεπτά (89' και 90+2'), νίκησε με 2-1 τη Ρίβερ Πλέιτ στο «Estadio Monumental» στη Λίμα του Περού.

Πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής για πρώτη φορά από το 1981 η Φλαμένγκο που χάρη σε δύο τέρματα του «Γκαμπιγκόλ» μέσα σε τρία λεπτά (89′ και 90+2′), νίκησε με 2-1 τη Ρίβερ Πλέιτ στο «Estadio Monumental» στη Λίμα του Περού.

COPA LIBERTADORES 2019 – ΤΕΛΙΚΟΣ

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ – ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ: 2-1

Γήπεδο: Estadio Monumental – Lima

Πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής για πρώτη φορά από το 1981 η Φλαμένγκο που χάρη σε δύο τέρματα του «Γκαμπιγκόλ» μέσα σε τρία λεπτά (89′ και 90+2′), νίκησε με 2-1 τη Ρίβερ Πλέιτ στο «Estadio Monumental» στη Λίμα του Περού. Οι «μιγιονάριος» του Μαρσέλο Γκαγιάρδο τα έκανα όλα σωστά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού εκτός από τα τελευταία τρία λεπτά. Πίεση ψηλά, κλέψιμο και γρήγορες αντεπιθέσεις ήταν το παιχνίδι που φάνηκε να τους χαρίζει τη νίκη και με το οποίο είχαν διαλύσει κάθε πλάνο των Βραζιλιάνων. Από την άλλη, η «ρούμπο-νέγκρο» του Ζόρζε Ζέσους που ήταν εξαφανισμένη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έχοντας απειλήσει ελάχιστα, επέστρεψε στην κορυφή της Νοτίου Αμερικής για πρώτη φορά μετά το 1981, χάρη σε δύο γκολ του αρχισκόρερ Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα.

Η Ρίβερ άνοιξε το σκορ με την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 14′ με τον Φερνάντεθ να γυρίζει από τα πλάγια μέσα στην περιοχή της Φλαμένγκο, τον Σουάρες να κάνει ωραία διαγώνια κίνηση τραβώντας πάνω του τους Αράο και Τζέρσον που άφησαν την μπάλα να περάσει ανάμεσα τους καταλήγοντας στον Μπορέ που με ωραίο σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1. Στο 26′ νέα καλή στιγμή για τους «μιγιονάριος» με σουτ του Ματίας Σουάρες από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που κόντραρε και πέρασε λίγο έξω. Στο 36′ η ομάδα του Γκαγιάρδο βγήκε και πάλι στην αντεπίθεση με τον Μπορέ να δίνει στον Παλάσιος που σούταρε εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

Η Φλαμένγκο είχε υποψία ευκαιρίας στο 47′ με σουτ του Μπαρμπόσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής που μπλόκαρε εύκολα ο Αρμάνι. Στο 53′ η Ρίβερ απείλησε με σουτ του Παλάσιος εκτός περιοχής που πέρασε λίγο έξω. Τέσσερα λεπτά αργότερα η «ρούμπο-νέγκρο» έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Μπρούνο Ενρίκε να κάνει εξαιρετική ενέργεια από τα πλάγια και γύρισμα για τον Μπαρμπόσα που σούταρε από κοντά αλλά ο Πινόλα έκοψε τελευταία στιγμή ενώ στην επαναφορά σούταρε και ο Έβερτον, με τον Αρμάνι να μπλοκάρει. Στο 68′ νέα απειλή από πλευράς Ρίβερ, με ωραίο βολέ του Νάτσο Φερνάντες εκτός περιοχής που πέρασε λίγο έξω. Στο 81′ οι «μιγιονάριος» έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Σουάρες να κλέβει από τον Φελίπε Λουίς μέσα στην περιοχή της Φλαμένγκο και να γυρίζει για τον Παλάσιος που από εξαιρετική θέση, έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 85′ ο Πράτο σούταρε από μακριά, με τον Ντιέγκο Άλβες να μπλοκάρει εύκολα. Στο 89′ η Φλαμένγκο έφερε το ματς στα ίσα με τον Ντε Αρασκαέτα να γυρίζει για τον Μπαρμπόσα που από κοντά έκανε το 1-1. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η «ρούμπο-νέγκρο» πέτυχε την ολική ανατροπή με τον «Γκαμπιγκόλ» να αναγκάζει σε λάθος τον Πινόλα και με σουτ μέσα από την περιοχή να κάνει το 2-1.

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (Ζόρζε Ζέσους): Ντιέγκο Άλβες, Ραφίνια, Ροντρίγκο Κάιο, Πάμπλο Μάρι, Φελίπε Λουίς, Γουίλιαν Αράο (86′ Βιτίνιο), Τζέρσον (65′ Ντιέγκο), Έβερτον Ριμπέιρο, Ντε Αρασκαέτα, Μπρούνο Ενρίκε, Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ (Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Μοντιέλ, Λούκας Μαρτίνεθ, Πινόλα, Κάσκο (77′ Πάουλο Ντίας), Έντσο Πέρες, Νάτσο Φερνάντες (69′ Χουλιάν Άλβαρεθ), Παλάσιος, Ντε Λα Κρουζ, Μπορέ (75′ Λούκας Πράτο), Ματίας Σουάρες

Διαβάστε επίσης

Back to top button