Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Χάρι Μαγκουάϊρ, ο «βιονικός»

Ο Χάρι Μαγκουάϊρ, είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής για το ημερολογιακό έτος 2020, που μας... αποχαιρετά σε λίγες ημέρες.

Ο Χάρι Μαγκουάϊρ, είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής για το ημερολογιακό έτος 2020, που μας… αποχαιρετά σε λίγες ημέρες.

Αυτό προκύπτει από την σχετική μελέτη του CIES Football Observatory, του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του πανεπιστημίου της πόλης.

Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2020, οπότε και περιλαμβάνονται τα στοιχεία της έρευνας, ο διεθνής Αγγλος, κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, έχει αγωνισθεί σε 53 αναμετρήσεις και συγκεκριμένα 4.745 λεπτά!

Ο Μαγκουάϊρ, βρίσκεται μπροστά από τον Ρούμπεν Ντίας της Μάντσεστερ Σίτι και τον Λιονέλ Μέσι, ενώ ψηλά στον κατάλογο, βρίσκονται ο Μπρούνο Φερνάντες, ο Ρομέλου Λουκάκου και ο Ραφαέλ Βαράν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κρίστιαν Ερικσεν έχει παίξει σε περισσότερους (54) αγώνες απ΄ όλους, όμως σε λεπτά συμμετοχής δεν βρίσκεται ούτε καν στους πρώτους 1.000! Από τους τερματοφύλακες, την μεγαλύτερη χρονική συμμετοχή, έχει ο Μαρσέλο Λόμπα της Ιντερνασιονάλ με 52 επίσημους αγώνες και 4.740 λεπτά.

Από την ελληνική Super League, πρώτος σε λεπτά συμμετοχής, είναι ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Βέριρ Ινγκασον με 3.991 λεπτά συμμετοχής και πρώτος Ελληνας, ο συμπαίκτης του, Δημήτρης Γιαννούλης, καθώς ο νεαρός ακραίος οπισθοφύλακας έχει… γράψει 3.806 λεπτά συμμετοχής με την φανέλα του «δικεφάλου του βορρά».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button