Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Σούντγκρεν: «Ο προπονητής μου στον Άρη με μισεί, δεν έχω πάρει μισθό καιρό τώρα»

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν ξέσπασε σε δηλώσεις του κατά του προπονητή του Άρη, Μίχαελ Ενινγκ, λέγοντας απίστευτες ατάκες κατά του Γερμανού.

«Βάζω γκολ στην προπόνηση και γυρνάει το κεφάλι του σαν να μη το είδε», είπε μεταξύ άλλων.

Την πόρτα της εξόδου από τον Άρη άνοιξε ο Ντάνιελ Σούντγκρεν με δηλώσεις του σε σουηδική ιστοσελίδα.

Ο αμυντικός του Άρη ξέσπασε στα λεγόμενα του και καταφέρθηκε με απίστευτες ατάκες κατά του προπονητή του, Μίχαελ Ενινγκ, αλλά και του συλλόγου, αναφερόμενος σε μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές των μισθών.

Ο Σούντγκρεν που έχει συμβόλαιο για δύο ακόμα σεζόν μίλησε και με παραδείγματα για την αντιμετώπιση που τυγχάνει από τους Κίτρινους με τις δηλώσεις του να προκαλούν αίσθηση.

Τέλος, μίλησε και για το θέμα της πανδημίας, αλλά και το πως βιώνει την κατάσταση αυτή και την καραντίνα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σουηδός μπακ του Άρη στην ιστοσελίδα «fotbollstlhm»:

«Δεν τα πάμε καλά με τον προπονητή. Και δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τις εμφανίσεις μου ή με την προσωπικότητά του. Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο γιατί δεν μου μιλάει, νιώθω ότι με μισεί. Αυτή η κατάσταση είναι χάλια.

έρω ότι στο ποδόσφαιρο οι καταστάσεις διαφοροποιούνται όταν αλλάζουν προπονητές και τεχνικοί διευθυντές. Μπορεί να χάσεις τη θέση του, κάτι τέτοιο βίωσα κι εγώ.

Στην αρχή όλα ήταν καλά, έπαιζα βασικός 15 παιχνίδια έως ότου έρθει ο νέος προπονητής. Ξαφνικά με άφησε στον πάγκο δίχως κάποια εξήγηση και συνέχισα να είμαι εκεί.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είμαι στις επιλογές του, αλλά δεν μου μιλάει κιόλας. Θα το καταλάβαινα αν δεν ήμουν καλός, δεν μου είπε κάτι. Αισθάνομαι σαν φάντασμα στις προπονήσεις».

Για την σχέση του με τον Άγγελο Χαριστέα: «Υπήρξε μεγάλος παίκτης, είναι ίνδαλμα εδώ Προσωπικά όμως δεν με βοήθησε κανείς».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Σουηδία: «Πλέον δεν μ’ απασχολεί η απαξίωση και κοιτάζω με τον μάνατζέρ μου για κάποιες περιπτώσεις δανεισμού μου, αλλά δεν είναι εύκολο.

Έχω συμβόλαιο γι’ ακόμη δύο χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα μεταξύ εμού και του προπονητή μου. Αν πετύχω κάποιο γκολ στην προπόνηση, γυρίζει το κεφάλι του από την άλλη μεριά σα να μην το είδε.

Ο Άρης είχε… 77 προπονητές τα τελευταία τρία χρόνια οπότε μπορεί να αλλάξει και πάλι η κατάσταση. Μπορεί κάποιος παίκτης να πουληθεί και να παίζεις σε κάθε παιχνίδι. Αλλά αυτό γίνεται εδώ και καιρό και δεν είμαι καθόλου χαρούμενος.

Μου λείπει το σουηδικό Πρωτάθλημα και η ΑΙΚ. Πέρασαν πολύ όμορφες στιγμές. Δεν είμαι χαρούμενος. Στην ΑΙΚ και τη Σουηδία αισθάνεσαι μεγαλύτερη ασφάλεια. Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο με τους Σουηδούς, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια σου στο πόσα πολλά περισσότερα χρήματα παίρνεις εδώ.

Είμαι σχεδόν 30 ετών. Πάλεψα όλη μου τη ζωή να φτιάξω κάτι καλό για το μέλλον. Για μένα όσα έπαιρνα στην ΑΙΚ ή την Ντέγκερφορς παλαιότερα δεν ήταν αρκετά. Αν είχα τον μισθό που έχω εδώ, δεν θα έφευγα ποτέ. Αλλά παίρνω έξι με επτά φορές παραπάνω».

Για το κομμάτι των πληρωμών: «ίναι πρόβλημα εδώ και λίγο καιρό. Η κατάσταση δεν είναι όπως στη Σουηδία όπου πληρώνεσαι στις 00.01 κάθε 25 του μηνός.

Εδώ οι παίκτες πληρώνονται αναλόγως του αν παίζουν, αδιαφορούν γι’ αυτόν που δεν παίζει. Δεν έχω πάρει μισθό αρκετό καιρό τώρα. Εδώ καλύπτουν τρύπες και είναι σημαντικό να γράφεις τα πάντα σ’ ένα κομμάτι χαρτί για να έχεις τον έλεγχο. Είναι χάος.

Ήξερα ότι στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με τους μισθούς. Αρχικά γκρίνιαξα γιατί ήμουν νέος στη χώρα και χρειαζόμουν τα χρήματα, να πληρώσω το σπίτι, να ψωνίσω. Το καλύτερο είναι να μένεις σιωπηλός, να περιμένεις και δεν ανησυχώ γιατί πάντα σε προστατεύει η FIFA».

Για το πώς βιώνει την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού: «Η κοπέλα μου έπρεπε να πάει στη Σουηδία για να αγοράσει ένα κουτάβι, πριν συμβούν όλα αυτά. Θα επέστρεφε, αλλά αναγκάστηκε να μείνει στη Σουηδία. Έτσι, τώρα μένω εδώ χωρίς να έχω κάποιον να μιλήσω. Ευτυχώς, είμαστε στο 2020 κι έτσι μπορώ να μιλήσω με τους φίλους μου και την οικογένειά μου στο Facetime.

Εκτιμώ ότι η Σουηδία κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν θέλω να πω ποιος πράττει σωστά και ποιος όχι αλλά είναι πολύ βαρετά με την καραντίνα».

Για το τι θα γίνει με το πρωτάθλημα και το γεγονός ότι δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω: «Αν είχαν αποφασίσει ότι δεν θα διεξαχθεί το υπόλοιπο της σεζόν, τότε ίσως να μπορούσα να ταξιδέψω. Αλλά προφανώς είναι πιο δύσκολα για κάποιους που έχουν οικογένεια. Ίσως μάλιστα να προτιμούσαν να ταξιδέψουν για τη Σουηδία όπου δεν υπάρχουν τόσο σκληροί περιορισμοί, λόγω κορωνοϊού. Αισθάνομαι ότι η Σουηδία κινείται στο σωστό δρόμο. Την ίδια ώρα λίγοι άνθρωποι είναι στα σπίτια τους γιατί αρρώστησαν. Αλλά δεν θέλω να πω ποιος είναι λάθος ή σωστός. Μπορώ να πω όμως ότι είναι βαρετά με την καραντίνα εδώ. Μοιάζει πιο βολικά στη Σουηδία, όπου μπορούν να πάνε στo γυμναστήριο».

Για την γυμναστική στο σπίτι: «Στην αρχή ήταν πολύ αυστηρά. Τώρα, κοιτάζω από το παράθυρο και βλέπω κόσμο έξω να τρέχει, οπότε μοιάζει να είναι ΟΚ. Αλλά το πολύ παρέες με δύο άτομα. Δεν μπορεί να βγει έξω όλη η οικογένεια. Αλλά τι να κάνω; Γυμνάζομαι στο σπίτι».

Για το αν έχει πάρει διάδρομο γυμναστικής προκειμένου να τρέχει στο σπίτι: «Όχι βέβαια. Και δεν έχω πάρει μισθό εδώ και αρκετό καιρό».

Για την δική του προσαρμογή σε νέο σύστημα:

«Εχω εξελιχθεί σαν παίκτης. Πρώτα απ’ όλα παίζουμε 4-2-3-1, κάτι που για μένα που προερχόμουν από σύστημα με πέντε στην άμυνα στην ΑΙΚ, ήταν μια αλλαγή. Νόμιζα ότι ήμουν καλός αμυντικά, αλλά όταν ήρθα εδώ, μπήκα σε ένα άλλο επίπεδο».

Για τις διαφορές του σουηδικού με το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Στην ΑΙΚ περισσότερο σκεφτόμασταν να κάνουμε καλύτερους τους συμπαίκτες μας. Στην ομάδα μας, οι περισσότεροι σκέφτονται τον εαυτό τους. Οι επιθετικοί σκέφτονται μόνο να σκοράρουν γκολ από το να δώσουν ασίστ. Προτιμούν να πετύχουν 400 γκολ και να έχουν μηδέν ασίστ. Τα ίδια ισχύουν περίπου και στην άμυνα, όπου οι παίκτες σκέφτονται ότι δεν πειράζει αν δεχόμαστε γκολ, αρκεί να είμαστε οι καλύτεροι μέσα στο γήπεδο. Μου άρεσε το πώς δουλεύαμε στην ΑΙΚ».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button