Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Ο Νέντοβιτς έκανε τα πάντα… αλλά ο Παναθηναϊκός έχασε!

Τι άλλο να κάνει και αυτός ο Νέντοβιτς; «Σπαθιά να καταπιεί»;

Ο Νέντοβιτς ντύθηκε Superman, πήγε να κάνει… μόνος του διπλό στο Τελ Αβίβ με 39 πόντους, 6 ασίστ και 45 αξιολόγηση αλλά δεν είχε καμία βοήθεια από τους συμπαίκτες του που ήταν… αλλού σε άμυνα-επίθεση και η Μακάμπι κέρδισε δίκαια με 88-81.

Ο Παναθηναϊκός γύρισε από το -15 και μετέτρεψε την αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε ένα μεγάλο «θρίλερ», χάρη στην μπασκετική ποιότητα και την ασύλληπτη ικανότητα του Νεμάνια Νέντοβιτς στο σκοράρισμα. Ο Σέρβος παικταράς έβαλε 39 πόντους σε 29′ στο Ισραήλ, αλλά οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να πάρουν ένα διπλό – δήλωση και υποχώρησαν στο 5-10. Αντιθέτως, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανέβηκε στο 7-9, φτάνοντας στην τέταρτη νίκη της στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Ο «Νέντο» έκανε την… εμφάνιση της ζωής του. Ο σούπερ σταρ του «τριφυλλιού» είχε 7/9 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 4/5 βολές, 6 ριμπάουντ και 46 στην αξιολόγηση, αλλά έμοιαζε «μόνος» επιθετικά. Είναι χαρακτηριστικό πως πέραν του 29χρονου σούτινγκ γκαρντ δεν υπήρχε άλλος διψήφιος παίκτης για τον Γιώργο Βόβορα (9π. ο Μπεν Μπέντιλ), που είδε την ομάδα του να κάνει λάθη στην άμυνα σε όλο το πρώτο μέρος, αλλά και στο φινάλε, όταν είχε πλησιάσει στο σκορ.

«Δήμιος» για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Σκότι Ουίλμπεκιν, που πήρε… φωτιά στην 4η περίοδο. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ έβαλε 22 πόντους, το τρίποντο – μαχαιριά στο 38′ και βοήθησε πάρα πολύ τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Σημαντικές «ανάσες» στους Ισραηλινούς έδωσε και ο Οθέλο Χάντερ (13π., 7ρ.), όπως και ο Ελάιζα Μπράιαντ (13π.).

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button