Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ιωνικός: Ο Χουτεσιώτης, οι επόμενοι για ανανέωση και οι μεταγραφικοί στόχοι

Μετά τη διασφάλιση της παραμονής, ο Ιωνικός φορτσάρει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Ποιοι έχουν σειρά για ανανέωση και σε ποιες θέσεις έχουν κεντράρει στη Νίκαια για νέα αποκτήματα. #slgr #ionikosfc #slgrinterwetten #season2021_2022 #playouts

Μετά τη διασφάλιση της παραμονής, ο Ιωνικός φορτσάρει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Ποιοι έχουν σειρά για ανανέωση και σε ποιες θέσεις έχουν κεντράρει στη Νίκαια για νέα αποκτήματα. #slgr #ionikosfc #slgrinterwetten #season2021_2022 #playouts

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώνεται η σεζόν για τον Ιωνικό, η πρώτη του στα «μεγάλα σαλόνια» μετά από 14 χρόνια απουσίας. Οι «κυανόλευκοι» αφενός εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στη Super League 1, αφετέρου στο φινάλε της χρονιάς βγάζουν επί χόρτου το καλύτερο αγωνιστικό τους πρόσωπο. Όπως έχει σημειωθεί, στη Νίκαια πλέον έχει πάρει για τα καλά μπρος ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Είχε ξεκινήσει βέβαια εδώ και καιρό, ωστόσο ο στόχος ήταν να αρχίσει να κορυφώνεται μετά τις γιορτές του Πάσχα (εφόσον είχε διασφαλιστεί πρώτα και η παραμονή).

Δύο είναι τα αγωνιστικά μέτωπα, στα οποία θα κινηθούν στα γεμάτα το επόμενο διάστημα στον Ιωνικό, εκείνα των ανανεώσεων και των νέων αποκτημάτων. Όπως είναι λογικό προηγείται το πρώτο. Άλλωστε, έχει γίνει ήδη η αρχή με τη συμφωνία για διετή επέκταση της συνεργασίας με τον Γιώργο Μύγα.

Πλέον αναμένεται να προχωρήσουν οι συζητήσεις και με τους υπόλοιπους παίκτες που επιθυμείται η παραμονή τους στο κλαμπ.

Οι ΧουτεσιώτηςΤσιγκρίνσκιΚάνιαςΝτάλσιοΚιάκοςΆοσμανΛένις και Τουράμ συνθέτουν -σε πρώτη φάση- το εν λόγω «γκρουπ». Πρόσφορο έδαφος συναντάται μ’ όλους. Επίσης, υπάρχουν κι άλλοι -όπως οι Σάντσες και Καμπράλ– που μπορούν εν δυνάμει να ενσωματωθούν σ’ αυτό, οι περιπτώσεις των οποίων εξαρτώνται και από άλλες παραμέτρους. Όπως φυσικά και ποδοσφαιριστές που βρίσκονται επί χρόνια στην ομάδα ή πιο νεαροί, με τους οποίους επίσης θα γίνουν κουβέντες (μερικοί είναι δεδομένο ότι θα μείνουν). Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει το «+1» στα συμβόλαια που είχαν υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι οι Ρομαό και Βαλεριάνος, όπως και οι Μάντζης και Πλατέλλας στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, είναι αρκετά πιθανό ο Λευτέρης Χουτεσιώτης να είναι ο επόμενος -ή τουλάχιστον από τους αμέσως επόμενους- που θα δώσει τα χέρια με τους ιθύνοντες του κλαμπ. Δεν πρόκειται για κάτι τελειωμένο. Ωστόσο, οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Η εκτίμηση που υπάρχει στη Νίκαια (από ομάδα και κόσμο) προς το πρόσωπο και τις ικανότητες του 27χρονου τερματοφύλακα είναι τεράστια. Εξάλλου, αποτέλεσε από τις μεγαλύτερες «σταθερές» του φετινού Ιωνικού, όντας από τους πορτιέρε που ξεχώρισαν στο πρωτάθλημα (πρώτος σε στατιστικές κατηγορίες όπως οι αποκρούσεις και τα κλεψίματα).

Σίγουρα, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για το τι θα γίνει με τον Αίας Άοσμαν. Άλλωστε, έξι γκολ και έντεκα ασίστ είναι αυτές που έχει σημειώσει φέτος. Η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση του Σύρου μεσοεπιθετικού είναι η πιο δύσκολη από τις προανεφερθείσες. Ωστόσο, η ανανέωση του συμβολαίου του με τους Νικαιώτες μόνο ανέφικτη και απίθανη δεν είναι. Αντίθετα, υπάρχει καλό κλίμα στις συζητήσεις των δύο πλευρών/

Από εκεί και πέρα, όπως τονίστηκε, εφόσον ξεκαθαρίσουν πάνω-κάτω τα πράγματα με τις ανανεώσεις, οι ιθύνοντες του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ιωνικού θα τρέξουν τις περιπτώσεις νέων αποκτημάτων. Οι πρώτοι μεταγραφικοί στόχοι των «κυανόλευκων» αφορούν την απόκτηση στόπερδεξιού μπακαμυντικού χαφ και -τουλάχιστον- ενός ακραίου μεσοεπιθετικού.

Σ’ όλα τα παραπάνω δεν αναφέρθηκε καθόλου το όνομα του Δημήτρη Σπανού, το συμβόλαιο του οποίου εκπνέει επίσης. Προφανώς και ο Έλληνας τεχνικός -που έχει παίξει τεράστιο ρόλο στο αξιέπαινο αγωνιστικό προφίλ των Νικαιωτών- συμμετέχει κανονικότατα στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Έτσι λειτουργούν άλλωστε στον Ιωνικό. Όπως και να ‘χει, η σχέση και η αλληλοεκτίμηση μεταξύ του 52χρονου προπονητή και της διοίκησης Τσιριγώτη είναι τέτοια που δεν θα χρειαστεί παραπάνω από… ενάμισι λεπτό για να τα βρουν.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button