Άλλα αθλήματαΒόλεϊ

Volleyleague Γυναικών: Δεν βγήκε λευκός καπνός και στον… αέρα το πρωτάθλημα!

Χωρίς ουσιαστική εξέλιξη πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη ομάδων της Volley League Γυναικών. Παναθηναϊκός, Αμαζόνες, Μαρκόπουλο θέλουν την επανέναρξη, αρνητικές οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, Πανναξιακός και Θέτιδα.

Χωρίς ουσιαστική εξέλιξη πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη ομάδων της Volley League Γυναικών. Παναθηναϊκός, Αμαζόνες, Μαρκόπουλο θέλουν την επανέναρξη, αρνητικές οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, Πανναξιακός και Θέτιδα.

Ενώ από την πρώτη στιγμή που υπήρξε το lockdown στον ερασιτεχνικό αθλητισμό οι ομάδες της Volley League Γυναικών φώναζαν για επανέναρξη του πρωταθλήματος, τώρα που πάρθηκε η απόφαση να επιστρέψουν και πάλι στις προπονήσεις, κανείς δεν ξέρει αν τελικά θα δούμε και πάλι παιχνίδια στο γυναικείο βόλεϊ για την φετινή αγωνιστική χρονιά.

Για την ακρίβεια όπως φάνηκε από την τηλεδιάσκεψη της Κυριακής, το να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα είναι το πιο πιθανό, κάτι που μόνο καλό δεν θα κάνει στο άθλημα και κυρίως στις παίκτριες για τις οποίες οι ομάδες φώναζαν από την πρώτη μέρα που σταμάτησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Βέβαια ακόμα δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση, αλλά η αλήθεια είναι πως πολλές είναι οι ομάδες που δείχνουν να μην προτιμούν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Για την ακρίβεια και στην σημερινή τηλεδιάσκεψη, ξεκάθαρη θέση στο να συνεχιστεί πήραν οι Παναθηναϊκός, Αμαζόνες και Μαρκόπουλο, ενώ κοντά σε αυτή την πρόταση ήταν και οι Αίαντας Ευόσμου και Ηλυσιακός. Ο Πορφύρας δεν πήρε θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ έθεσε κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου η επανέναρξη να γίνει με τον σωστό τρόπο. Ενώ τέλος ο ΑΟ Θήρας ήταν αυτό που λέμε πενήντα-πενήντα. Ξεκάθαρα αντίθετοι με την επανέναρξη ήταν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, Θέτιδα Βούλας και Πανναξιακός. Όσον αφορά την Ομοσπονδία, είναι υπέρ του να συνεχιστεί το πρωτάθλημα όπως τονίστηκε ξεκάθαρα και στην τηλεδιάσκεψη.

Πλέον μένει αρχικά να δούμε αν οι ομάδες αποφασίσουν να μπουν στα γήπεδα και να αγωνιστούν, κάτι για το οποίο φώναζαν από την πρώτη στιγμή του lockdown, τονίζοντας συνεχώς πως είναι άδικο αυτό που γίνεται για το γυναικείο βόλεϊ και τις αθλήτριες ή αν τελικά ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Στην δεύτερη περίπτωση οι αθλήτριες για τις οποίες ενδιαφερόντουσαν όλοι, θα μείνουν χωρίς παιχνίδια για σχεδόν έναν χρόνο, μέχρι το επόμενο πρωτάθλημα, κάτι που φυσικά θα έχει αντίκτυπο και στην Εθνική ομάδα.

Αν από την άλλη αποφασιστεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, μένει να δούμε με πόσες ομάδες θα γίνει αυτό και με ποιον τρόπο, καθώς δεν είναι απίθανο να έχουμε νέα προκήρυξη και νέο τρόπο διεξαγωγής. Η τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας πάντως θα κρίνει πολλά, αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρθεί οριστική απόφαση. Να τονιστεί στο σημείο αυτό πως όλα τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη διεξάγονται κανονικά και γι’ αυτό άλλωστε πολλές παίκτριες έφυγαν για να συνεχίσουν την καριέρα τους όσο το πρωτάθλημα είχε σταματήσει. Το ζήτημα είναι πως επειδή έφυγαν (και καλά έκαναν) κάποιες, θα πρέπει οι υπόλοιπες να μείνουν χωρίς αγώνες και χωρίς δουλειά για τόσο μεγάλο διάστημα;

πηγή: Gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button