Άλλα αθλήματα

Ένας λάθος υπολογισμός αρκούσε: Η μέρα που ο Μίκαελ Σουμάχερ έχασε ένα μέρος του εαυτού του

Θεωρείται από τους κορυφαίους οδηγούς όλων των εποχών.

Θεωρείται από τους κορυφαίους οδηγούς όλων των εποχών.

Διέπρεψε στη Formula 1, με σπουδαίες εμφανίσεις σε γκραν πρι, σε διάσημες πίστες, μία άτυχη στιγμή όμως και ένα σοβαρό ατύχημα, πριν από επτά χρόνια, σαν σήμερα, έφεραν τον Μίκαελ Σουμάχερ να παλεύει για τη ζωή του…

Μπορεί μια στιγμή να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή κάποιου και να αλλάξει τα πάντα; Κι όμως… Σαν σήμερα, πριν από επτά χρόνια, στις 29 Δεκεμβρίου 2013 ο Μίκαελ Σουμάχερ, είχε ένα σοβαρό ατύχημα, που παραλίγο να του στοιχίσει και τη ζωή του. Τον καθήλωσε όμως στο κρεβάτι. Οι ριψοκίνδυνες πίστες της Formula 1 ήταν γι’ αυτόν παιχνιδάκι, αλλά μια πίστα του σκι, έμελλε να ανατρέψει τα πάντα.

Ο θρύλος της Formula 1, επτά φορές πρωταθλητής, εκ των οποίων τις 5 συνεχόμενα, κατάφερε να γράψει ιστορία με τη Ferrari, αποσύρθηκε για πρώτη φορά από τους αγώνες οδήγησης το 2006 και επέστρεψε μετά από τέσσερα χρονιά. Είπε το οριστικό «αντίο» το 2012 και ένα χρόνο μετά, κάνοντας ένα από τα αγαπημένα του χόμπι άλλαξε η ζωή του.

Το Δεκέμβριο του 2013, έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Μεριμπέλ, στις γαλλικές Άλπεις, με το γιο του, Μικ, όταν κάποια στιγμή βγήκε εκτός πίστας, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο. Χρειάστηκε να μεταφερθεί εναερίως σε νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε δύο λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις μιας και είχε σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι. Η είδηση του ατυχήματος του, έκανε τον γύρο του κόσμου, σοκάροντας όλους τους φαν των αγώνων αυτοκινήτου.

Για μήνες ήταν σε κώμα, μέχρι τον Απρίλιο περίπου όπου έγινε γνωστό ότι είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του και τον Ιούνιο του 2014 μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική για να συνεχιστεί η αποθεραπεία του, κάτι που τα τελευταία χρόνια γίνεται πλέον στο σπίτι του.

Οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, και τότε –μετά το ατύχημα- αλλά και μετέπειτα δίνονταν με το σταγονόμετρο, χωρίς πέρα από τους πολύ δικούς του ανθρώπους, να γνωρίζουν την εξέλιξη της κατάστασης του.

Ο Γάλλος πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, στενός συνεργάτης του Σουμάχερ στη Ferrari και πολύ καλός του φίλος, είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που τον επισκέπτονται, και σεβόμενος την επιθυμία της οικογένειας για εχεμύθεια, ως προς την κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ, έχει περιοριστεί στο να αναφέρει μόνο τα εξής:

«Βλέπω τον Μίκαελ πολύ συχνά, μια ή δύο φορές τον μήνα. Κι η απάντησή μου είναι πάντοτε η ίδια: ο Μίκαελ δίνει μάχη για να γίνει καλύτερα. Το μέρος στο οποίο βρίσκεται είναι πολύ άνετο και ο ίδιος έχει όλη τη φροντίδα που χρειάζεται», όπως έχει πει.

Η γυναίκα του Μίκαελ, Κορίνα, είναι πάντα στο πλευρό του και η ίδια είναι πάντα φειδωλή στο τι θα αναφέρει. Από τα τελευταία της μηνύματα ήταν πριν ένα χρόνο, όταν είχε πει «Τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα», χωρίς να δίνει ποτέ περαιτέρω πληροφορίες για το πως είναι πλέον μετά από επτά χρόνια ο σύζυγός της.

Οι έρευνες που ακολούθησαν εκείνη την περίοδο, για το πως συνέβη αυτό το ατύχημα, κατέληξαν στο ότι ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1, έκανε σκι με χαμηλή ταχύτητα και το κράνος που φορούσε του έσωσε τη ζωή, ενώ στις πρώτες της δηλώσεις, η εκπρόσωπός του, Σαμπίνε Κεμ, σχετικά με το συμβάν, είχε αναφέρει ότι ο 45χρονος τότε στην προσπάθεια του να σώσει ένα φίλο του, προσέκρουσε σε βράχο.

 

Τα χνάρια του Μίκαελ Σουμάχερ στη Formula 1, ακολουθεί ο γιος του Μικ, πρωταθλητής στη Formula 2, και πλέον αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία. Η ανέλιξη του ήταν αργή και σταθερή χωρίς να εκμεταλλευτεί το όνομα του, και με τα πρώτα δείγματα να είναι θετικά.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button