ΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ένας Ισλανδός για τον ΠΑΣ Λαμία / Αυτός είναι ο Τέοντορ Έλμαρ Μπιάρνασον (pics+vids)

Τα μεταγραφικά σενάρια φέρνουν στον ΠΑΣ Λαμία, τον Ισλανδό Έλμαρ Μπιάρνασον, με θητεία σε Σουηδία, Δανία και Τουρκία. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά το who is who του ποδοσφαιριστή.

Τα μεταγραφικά σενάρια φέρνουν στον ΠΑΣ Λαμία, τον Ισλανδό Έλμαρ Μπιάρνασον, με θητεία σε Σουηδία, Δανία και Τουρκία. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά το who is who του ποδοσφαιριστή.

Ένα δημοσίευμα από το gazzetta.gr, έκανε λόγο για «φλερτ» της Λαμίας με τον διεθνή Ισλανδό κεντρικό μέσο, Έλμαρ Τέοντορ Μπιάρνασον.

Ποιος είναι όμως ο 33χρονος Ισλανδός; Πως έφτασε να αγωνίζεται στην Εθνική Ισλανδίας και στο Euro 2016;

Το LamiaSports έκανε την γνωστή του έρευνα και σας παρουσιάζει το who is who του ποδοσφαιριστή!

Theodór Elmar Bjarnason

Ο Theodor Elmar Bjarnason, όπως είναι όλο το όνομά του, είναι 33 ετών, έχει γεννηθεί στις 4 Μαρτίου του 1987 στο Ρέκιαβικ της Ισλανδίας. Είναι κεντρικός μέσος, έχει ύψος 1,83μ. ύψος και είναι διεθνής με την Εθνική Ισλανδίας.

Είναι δεξιοπόδαρος, και μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως 8άρι αλλά και ως αμυντικό χαφ. Έχει παίξει παρόλο αυτά και στα άκρα του κέντρου και στην αριστερή πλευρά συγκεκριμένα.

Τα περισσότερα παιχνίδια του τα έχει πραγματοποιήσει ως κεντρικός μέσος, μετρώντας 141 ματς με 4 γκολ και 13 ασίστ, ενώ έχει και 53 ματς ως αριστερός μέσος με 4 γκολ και 4 ασίστ. Ως αμυντικό χαφ έχει παίξει σε 18 αγώνες με 1 γκολ.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ομάδα KR Reykjavik όπου αγωνίστηκε σε 10 αγώνες. Το 2005 φεύγει για την Σκωτία και την Celtic, με την οποία αγωνίστηκε μόνο στην ομάδα Κ20, του συλλόγου.

Έπειτα, ήρθε το πέρασμά του από την Νορβηγία και την FK Lyn με την οποία αγωνίστηκε σε 40 αγώνες, έχοντας 3 γκολ και 3 ασίστ.

Από τη Νορβηγία και την FK Lyn, πήγε λίγο πιο δίπλα, στην Σουηδία και Goteborg IFK. Με τη σουηδική ομάδα αγωνίστηκε σε 73 αγώνες, έχοντας 6 γκολ και 9 ασίστ. Έκατσε συνολικά από το 2009 έως και το 2012 στην ομάδα της Goteborg.

(Photo by Lars Ronbog/FrontzoneSport via Getty Images)

Όταν αποχώρησε, αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Δανίας με δύο διαφορετικές ομάδες. Αρχικά με την Randers FC, με την οποία συμπλήρωσε 84 αγώνες, με 4 γκολ και 5 ασίστ, ενώ έπαιξε και στην Aarhus GF όπου είχε 5 γκολ και 5 ασίστ σε 63 ματς.

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Το 2017 αποχωρεί οριστικά από τη Δανία, για να έρθει πιο κοντά μας και στην Τουρκία. Η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε στους «γείτονες» ήταν η Elazigspor.

Με την Elazig, έπαιξε σε 40 παιχνίδια, χωρίς να σκοράρει. Στην Τουρκία παρέμεινε και φόρεσε τη φανέλα άλλων δύο συλλόγων.

Πρώτα έπαιξε για λογαριασμό της Gaziantep FK και έπειτα, με τη φανέλα της Akhisarspor. Με την πρώτη εμφανίστηκε σε 13 ματς, έχοντας 1 γκολ και 1 ασίστ. Με την τελευταία του ομάδα έκανε 39 εμφανίσεις σκοράροντας 3 φορές ενώ μοίρασε άλλα 4 τέρματα.

Οι ομάδες που έχει αγωνιστεί:

Οι εμφανίσεις και τα γκολ του:

Οι εμφανίσεις του με την Ισλανδία:

Ο Μπιάρνασον είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική της χώρας, μετρώντας:

(Photo by TF-Images/Getty Images)
  • 41 αγώνες με την ανδρική ομάδα της Ισλανδίας έχοντας παίξει και στο Euro 2016.
  • 10 αγώνες και 1 γκολ με την ομάδα Κ21.
  • 9 αγώνες και 3 γκολ με την ομάδα Κ19
  • 8 αγώνες και 1 γκολ με την ομάδα Κ17.

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Μπιάρνασον στα γήπεδα:

Διαβάστε επίσης

Back to top button