Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μάντζιος: «Σαν υλικό είναι καλή η Λαμία»

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του προπονητή του Αρη με αφορμή το τέλος του έτους και την έναρξη των υποχρεώσρων για το 2021 που ξεκινάει για τους κιτρινόμαυρους με όνειρα και φιλοδοξίες.

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του προπονητή του Αρη με αφορμή το τέλος του έτους και την έναρξη των υποχρεώσρων για το 2021 που ξεκινάει για τους κιτρινόμαυρους με όνειρα και φιλοδοξίες.

Τον απολογισμού του πρώτου μισού της σεζόν έκανε ο Ακης Μάντζιος μιλώντας στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Αρη.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην προσπάθεια του club να ενισχυθεί στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο, το ενδεχόμενο αποχωρήσεων και δανεισμών καθώς και τη διαχείριση που πρέπει να γίνει απο τον ίδιο για να αντέξει η ομάδα το βεβαρυμένο πρόγραμμα με 13 αγώνες σε διάστημα 42 ημερών αρχής γενομένης του Δευτεριάτικου αγώνα στη Λαμία.

Ο 51χρονος τεχνικός μίλησε και για την ξέφρενη πορεία του Αρη στον πρώτο γύρο, αποκαλύπτοντας την επιθυμία όλων στην ομάδα να γίνει φέτος το βήμα παραπάνω, έκανε την αυτοκριτική του, αλλά αναφέρθηκε και σε κάποιους παίκτες ξεχωριστά.

Με τα μεταγραφικά πού βρίσκεται η ομάδα;

«Γενικά είναι γνωστό ότι έχουμε σαν στόχο έναν σέντερ φορ κι ένα αριστερό μπακ. Δεν έχει κλείσει κανένας ακόμη. Με τον Ιωάννου νομίζω ότι είναι κοντά να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Για σέντερ φορ δεν είμαστε πουθενά κοντά. Και δεν ξέρω αν ισχύουν και διάφορα ονόματα που έχουν γραφτεί».

Για το θέμα του επιθετικού έχει προχωρήσει κάποια υπόθεση;

«Ουσιαστικά όχι. Κοιτάμε αρκετούς. Δεν μας έχει εντυπωσιάσει κάτι μέχρι στιγμής».

Κάποιες προσθήκες θα γίνουν. Αυτό σημαίνει ότι θα αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές;

«Δεν είναι ότι θα έρθει ένας παίκτης και θα φύγει κάποιος άλλος. Το πλάνο δεν είναι έτσι. Τώρα ειδικά που θα έχουν 13 ματς μέσα σε 42 μέρες, δηλαδή μέχρι και τα μέσα Φεβρουαρίου κάθε τρεις μέρες θα έχουμε παιχνίδια. Θέλουμε λύσεις. Δηλαδή όλοι θα πάρουν χρόνο συμμετοχής».

Δηλαδή δεν θα φύγει κάποιος παίκτης;

«Το πλάνο είναι όπως σας είπα. Τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι θα είναι καλύτερο να φύγει και να πάει σε άλλη ομάδα, αυτό είναι διαφορετικό θέμα. Θα πρέπει να μιλήσει με τη διοίκηση».

Οι επιθετικοί θα παραμείνουν τρεις, αυτή είναι η επιθυμία σας;

«Έτσι θα πάμε. Επαναλαμβάνω όμως αν υπάρξει θέμα αποχώρησης ποδοσφαιριστή, τότε θα κοιτάξουμε να πάρουμε κάποιον άλλον».

Δανεικούς θα δώσει η ομάδα;

«Ναι κάποια παιδιά από τους μικρούς θα τα δώσουμε. Έτσι όπως είναι η ομάδα αυτή τη στιγμή δύσκολα θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Είναι καλύτερο να τους δώσουμε κάπου όπου θα μπορέσουν να παίξουν. Το θέμα είναι να ξεκινήσουν οι χαμηλότερες κατηγορίες για να μπορέσουμε να τους δώσουμε. Εμάς μας ενδιαφέρει να παίξουν».

Μέσα σε αυτούς είναι και ο Αλί Αντέμ; Ποια είναι η γνώμη σας γι’ αυτόν τον ποδοσφαιριστή;

«Έχει στοιχεία, θέλει δύναμη πολλή. Τώρα έξι μήνες προπονητικά έχει δουλέψει. Χρειάζονται παιχνίδια όμως. Να παίξει για να βελτιωθεί».

Λένε πολλοί ότι ο Άρης διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ της ιστορίας του. Και βλέπουμε ότι προσπαθείτε να κάνετε κι άλλες κινήσεις. Έχει «περάσει» πλέον στην ομάδα ξεκάθαρα ότι πάει για πρωταθλητισμό;

«Όταν ξεκίνησε η χρονιά, δεν νομίζω να υπήρχαν πολλοί που θα έλεγαν ότι ο Άρης θα τελείωνε τον πρώτο γύρο και θα ήταν στη δεύτερη θέση, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον πρώτο. Κι εγώ όταν ήρθα ο στόχος ήταν να βγει η ομάδα στην Ευρώπη. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη όμως. Όταν δείχνεις πως είσαι μια ομάδα που μπορείς να το διεκδικήσεις, νομίζω όλοι θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ένα σκαλί πιο πάνω από τον αρχικό στόχο. Αυτό δείχνει η αναζήτηση παικτών. Όλοι το έχουμε μέσα μας στην ομάδα. Αφού δείχνει ότι μπορεί».

Μέσα σε 42 μέρες, 13 ματς. Θα δείξουν αυτά τα παιχνίδια που μπορεί να πάει ο Άρης;

«Ένας μήνας δύσκολος ο Ιανουάριος, με δύσκολα παιχνίδια, ντέρμπι κι εκτός έδρας. Θα δούμε. Αν η ομάδα παραμείνει εκεί, όσο περνούν τα παιχνίδια που έλεγε και ο Ρανιέρι της Λέστερ… Αλλά έχει πολλά ματς ακόμη».

Η ομάδα είναι έτοιμη να διαχειριστεί πνευματικά ένα κακό αποτέλεσμα, ας πούμε εκτός προγράμματος;

«Μακάρι να τα κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και να μη χάσουμε κανένα, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει και η στραβή. Μπάλα είναι. Θεωρώ όμως ότι θα είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Και πιστεύω ότι βοηθάει το γεγονός πως θα έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια, κάθε τρεις μέρες. Οπότε ούτε να σκεφτείς, ούτε να αναλύσεις τίποτα, κοιτάς μπροστά».

Πώς αντιμετωπίζουν οι παίκτες το γεγονός ότι υπάρχει… πλούσιο υλικό στην ομάδα;

«Όλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους και όλοι θα παίξουν. Στην ομάδα υπάρχει δικαιοσύνη και το εισπράττουν τα παιδιά αυτό».

Με τους τερματοφύλακες…;

«Και οι τρεις μια χαρά, μάχη. Μας έτυχαν όλα. Μέσα σε έξι αγωνιστικές έπαιξαν και οι τρεις Δεν έχει ξαναγίνει στο κόσμο αυτό σε ομάδα».

Επειδή όλοι στην ομάδα μιλούν για οικογενειακό κλίμα. Διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και στο θέμα που προέκυψε με τον Σιαμπάνη; Εισπράξατε ότι λειτούργησαν σαν ασπίδα;

«Εννοείται! Έτσι λειτούργησαν τα αποδυτήρια μας. Δεν υπήρχε καμία γραμμή. Ήταν αυθόρμητη αντίδραση. Και οι άλλοι τερματοφύλακες και γενικά όλα τα παιδιά για τον Μάριο».

Μια απόφαση που μετάνιωσες ή μια κακή απόφαση που πήρες;

«Όχι κάτι ιδιαίτερο. Πιστεύω ότι ίσως αδίκησα κάποια παιδιά, ίσως θα μπορούσαν να παίξουν κάποιο παιχνίδι παραπάνω».

Για όλες τις θέσεις υπάρχει μια εναλλακτική. Σε αυτή του Ματίγια ίσως όχι. Είναι πρόβλημα αυτό;

«Θα το δούμε, ανάλογα με τα παιχνίδια. Περιμένουμε και τον Κάτσε, θα μας δώσει λύση. Αλλά μπορεί να γίνει διαχείριση. Το καλό είναι με τις πολλές αλλαγές κι αν σε βοηθήσουν τα παιχνίδια, μπορείς να τον ξεκουράσεις και να μην βγάζει 90λεπτα».

Ποιο ματς ήταν το πιο κομβικό στον πρώτο γύρο;

«Πιστεύω ότι κομβικό ήταν και η Τρίπολη, που είχαμε και το πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Ήταν ένα παιχνίδι με μια ομάδα καλή που βγάλαμε πράγματα. Σίγουρα όμως και το διπλό στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό. Ήταν σημαντικό γιατί κι εμείς δεν ήμασταν καλά, δεν ήμασταν απολύτως έτοιμοι. Και νομίζω ότι το παιχνίδι που επιβεβαίωσε ότι η ομάδα είναι καλή, ήταν εκείνο με τον Ατρόμητο».

Σε ενόχλησε αυτό που έγινε με τον ΠΑΟΚ; Ότι δηλαδή έγινε μια επικοινωνιακή ιστορία με την διαιτησία κτλ;

«Και να με ενοχλεί, τι μπορώ να αλλάξω; Οπότε δεν μπαίνω στην διαδικασία. Χαλάς το μυαλό σου δηλαδή. εγώ ξέρω ότι ήμασταν καλύτεροι, κερδίσαμε δίκαια και δεν μπαίνουμε σε επικοινωνιακά τρυπάκια. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο».

Πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτό που γίνεται φέτος, τι εισπράττεις;

«Νομίζω μεγάλη ικανοποίηση γι’ αυτό που γίνεται στην ομάδα. Εκστασιασμένος θα έλεγα. Αυτό είναι ωραίο να δίνεις χαρά στον κόσμο. Ο Άρης είναι μεγάλος σύλλογος και υπάρχουν απαιτήσεις. Αλλά από την άλλη σαν προπονητής, δεν έχω ζήσει ακόμη το γήπεδο γεμάτο. Να βράζει…».

Σας προβληματίζει η Λαμία; Πολλές αλλαγές, αρκετές μεταγραφές, όλο αυτό το σκηνικό χωρίς προπονήσεις…

«Είναι άγνωστο σίγουρα. Δεν ξέρεις πώς θα είναι. Σαν υλικό είναι πολύ καλό, αν τους πάρεις έναν-έναν τους παίκτες. Δεν θα είναι εύκολο το ματς».

Η εικόνα που είχε ομάδα στο ξεκίνημα του ματς με τον ΟΦΗ είναι αυτό που επιθυμείτε;

«Είναι αυτό που θέλουμε όλοι στην ομάδα. Αλλά τώρα το θέλουμε σε μεγαλύτερη διάρκεια. Με τον ΟΦΗ το κάναμε για ένα τέταρτο. Θέλουμε να γίνει 30λεπτο. Είναι και πώς θα πάει και το παιχνίδι. Είναι και θέμα ημέρας. Θα θέλαμε επίσης να έχουμε μεγαλύτερη κατοχή. Να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Αυτή η ομάδα μπορεί να το κάνει».

Διαβάστε επίσης

Back to top button