Γενικά

Banksy: Ο «φαντομάς» street artist «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό!

Ο καλλιτέχνης, που εντοπίστηκε στο ανατολικό Γιορκσάιρ να φοράει ένα καπελάκι μπέιζμπολ και γυαλιά ηλίου, για να προστατέψει την ταυτότητά του, επιβεβαίωσε ότι πράγματι βρισκόταν σε εκείνη την περιοχή

Ο φακός απαθανάτισε τον μεγαλύτερο street artist στον κόσμο, Banksy, για δεύτερη φορά τα τελευταία 20 χρόνια, σ’ ένα λευκό βαν σε περιοχή της Αγγλίας.

Φορώντας ένα καπέλο του μπέιζμπολ, γυαλιά ηλίου κι ένα κόκκινο φαρδύ παντελόνι, ο γενειοφόρος νεαρός άνδρας φέρεται να είναι ο Βρετανός καλλιτέχνης που δίνει πολιτική χροιά στα έργα του, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Ιndependent».

Το φωτογραφικό υλικό δείχνει ότι μάλλον πρόκειται για τον καλλιτέχνη Ρόμπιν Κάνιγχαμ επιβεβαιώνοντας τις αρχικές θεωρίες των ειδικών.
Ο φακός απεικόνισε για πρώτη φορά τον Βρετανό καλλιτέχνη στη Τζαμάικα το 2003.

Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης, που «συνελήφθη» στο ανατολικό Γιορκσάιρ να φοράει ένα καπελάκι μπέιζμπολ και γυαλιά ηλίου για να προστατέψει την ταυτότητά του, επιβεβαίωσε ένα 24ωρο αργότερα, στο λογαριασμό του στο Instagram, ότι πράγματι βρισκόταν σε εκείνη την περιοχή στις 25 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Banksy προσφέρει δωρεάν τέχνη σε ανθρώπους που ψηφίζουν εναντίον των Τόρις.

Τα περισσότερα έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Λονδίνο και το Μπρίστολ. Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει, μάλιστα, την παμπ που συχνάζει, τα γήπεδα που έχει επισκεφθεί, μία διεύθυνση κατοικίας στο Μπρίστολ και τρεις διευθύνσεις κατοικίας στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημόνων, ο Μπάνκσι είναι ο Βρετανός Ρόμπιν Κάνιγχαμ από το Μπρίστολ, που γεννήθηκε σε μία μεσοαστική οικογένεια τον Ιούλιο του 1973 και από εννέα ετών ασχολήθηκε με την τέχνη του γκράφιτι στη γενέτειρά του.

Τα έργα του πωλούνται από 500 χιλιάδες δολάρια και πάνω. Ο Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί και η Κριστίνα Αγκιλέρα είναι ανάμεσα στις διασημότητες που έχουν διαθέσει μεγάλα ποσά για να αποκτήσουν ένα έργο του διάσημου επαναστάτη της street art. Ο καλλιτέχνης του γκράφιτι απασχολεί τα διεθνή μέσα, καθώς τα έργα του έχουν πολιτική άποψη, ενώ εκκρεμούν εναντίον του εντάλματα σύλληψης για βανδαλισμό.

Τα τελευταία δέκα χρόνια που βρίσκεται στην επικαιρότητα δεν αποχωρίζεται ποτέ την κουκούλα του στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button