Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μόντριτς-Βαράν μπορούν να γράψουν ιστορία με νταμπλ!

Δύο μόλις ποδοσφαιριστές, λίγο πριν την έναρξη της ημιτελικής φάσης του Μουντιάλ της Ρωσίας, εξακολουθούν να έχουν την ευκαιρία για να κάνουν  το… νταμπλ, κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο την ίδια χρονιά με το Champions League (πρώην Κύπελλο Πρωταθλητριών), με την προϋπόθεση ότι θα έχουν αγωνιστεί και στους δύο τελικούς.

Μόντριτς (Κροατία) και Βαράν (Γαλλία), θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στην ελίτ των οκτώ παικτών που το έχουν πετύχει έως τώρα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Γάλλος, αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ.

Παίκτες, που όχι μονάχα συμμετείχαν στην ομάδα, αλλά και αγωνίστηκαν στους δύο τελικούς.

Μόντρις και Βαράν είναι φυσικά παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, νικήτριας του Champions League 2017/18, που μπορούν να περάσουν στην Ιστορία.

Να σημειωθεί ότι ο Σάμι Κεντρίρα, πριν από τέσσερα χρόνια πανηγύρισε τον παγκόσμιο τίτλο με την Γερμανία στη Βραζιλία αλλά και το Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης την ίδια χρονιά, όμως δεν αγωνίστηκε στον τελικό του Μουντιάλ 2014.

Επίσης ο Ματέο Κόβασιτς, που συνεχίζει την προσπάθειά του με την Κροατία στη Ρωσία, ήταν αναπληρωματικός και δεν αγωνίστηκε στον τελικό UCL του Κιέβου

Οι οκτώ παίκτες που έχουν κατακτήσει την ίδια χρονιά Champions League (Κύπελλο Πρωταθλητριών) και Μουντιάλ:

1974: Ζεπ Μάγιερ, Πολ Μπράιτνερ, Χανς Γκέοργκ Σβαρτζενμπεκ, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Γκέρντ Μίλερ, Ούλι Χένες (Μπάγερν Μονάχου και Δυτική Γερμανία)

1998: Κριστιάν Καρεμπέ (Ρεάλ Μαδρίτης και Γαλλία)

2002: Ρομπέρτο Κάρλος (Ρεάλ Μαδρίτης και Βραζιλία)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button