Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Η Λάρισα κέρδισε… και απομακρύνθηκε!

Σε εξ αναβολής αγώνα της 3ης αγωνιστικής της BASKETLEAGUE,  η Λάρισα υποδέχθηκε τον Προμηθέα Πάτρας στις 06/01/2020, στο ΕΑΚ Λάρισας.

Σε εξ αναβολής αγώνα της 3ης αγωνιστικής της BASKETLEAGUE,  η Λάρισα υποδέχθηκε τον Προμηθέα Πάτρας στις 06/01/2020, στο ΕΑΚ Λάρισας.

Ο τεχνικός της Λάρισας, Νίκος Παπανικολόπουλος άφησε εκτός αγώνα τον Ντέβιον Μπέρι ως συνέπεια της αγωνιστικής εικόνας του, αλλά κυρίως της συμπεριφοράς του στο Ιβανώφειο την τελευταία αγωνιστική. Αντιθέτως, ο Γκόρντον, που αντικατέστησε στη θέση 5 τον Σακίλ Γκουντγουίν, μπήκε αμέσως στο ροτέισον, αγωνιζόμενος για 25′, πετυχαίνοντας 14 πόντους και μαζεύοντας 8 σκουπίδια, εκ των οποίων τα 4 επιθετικά!

Το 1ο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν με 14-7 στο 4:13, όταν ο coach Γιατράς κάλεσε το πρώτο του timeout. Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν αφυπνισμένοι και με ένα σερί 0-9, πήραν το προβάδισμα, κρατώντας το μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου 19-22.

Το 2ο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τον Προμηθέα να διατηρεί την πρωτοπορία, χάρη σε προσπάθειες των Γιαννόπουλου, Αγκμπελέσε και Αγραβάνη Δ., με τους Γουέμπ και Ρας να κρατάνε κοντά στο σκορ τη Λάρισα και το ημίχρονο να κλείνει με τη μεγαλύτερη διαφορά ως εκείνο το σημείο 35-44.

Το 3ο δεκάλεπτο μπήκε ακόμη καλύτερα για τους Πατρινούς, που με σωστές επιλογές στην επίθεση με Τζεράι Γκραντ και Αγραβάνη Δ. διεύρυναν το προβάδισμά τους 42-57. Σημαντική συμβολή είχε η πολύ καλή άμυνα του Λούντζη στο Ρας, που ανάγκασε τον coach Παπανικολοπουλο να τον αποσύρει στον πάγκο σχεδόν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα.

Οι παίκτες της Λάρισας κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου 54-62, διατηρώντας τις ελπίδες τους για κάτι καλύτερο στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος, ο Παπαδάκης καθοδήγησε τη δημιουργία της Λάρισας και με σημαντικές βοήθειες από το Μούρτο, ο οποίος κέρδισε την αποβολή του Μίλερ και έπαιξε σημαντικές άμυνες. Οι Γουέμπ και Γκόρντον κέρδισαν τη μάχη κάτω από τα καλάθια για τη Λάρισα, καθώς ο coach Γιατράς άφησε ανεξήγητα στον πάγκο για ολόκληρο το 2ο ημίχρονο τον Αγκμπελέσε, που κυριαρχούσε όσο αγωνιζόταν.

Ο Σμιθ, με το γνωστό του ηγετικό στυλ, πήρε την μπάλα όταν αυτή “έκαιγε”, και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη 85-81, ολοκληρώνοντας μία εντυπωσιακή ανατροπή, απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο, που ωστόσο φέτος δεν θυμίζει τίποτα από την περσινή εντυπωσιακή του πορεία.

Η νίκη της Λάρισας που την απομακρύνει από τις χαμηλές θέσεις του πίνακα, δικαιώνει τη διοίκηση για την αλλαγή προπονητή, αλλά και την εμπιστοσύνη στο ρόστερ, πλην της αλλαγής του Γκουντγουίν από τον Γκόρντον.

Για ακόμη μία φορά, ο Γουέμπ κατέθεσε ψυχή,πετυχαίνοντας 14 πόντους και μαζεύοντας 9 ριμπάουντ, αγωνιζόμενος περισσότερα από 36′, βγάζοντας ενέργεια, αλλά και καθαρό μυαλό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αποδεικνύοντας πως είναι ό,τι πολυτιμότερο για την ομάδα του, και είναι σίγουρο πως οι σειρήνες μεγαλύτερων ομάδων θα ηχήσουν σύντομα.
Ο Σμιθ με σημαντικές πρωτοβουλίες στο τέλος του αγώνα, πέτυχε 18 πόντους, ο Γκόρντον πέτυχε 14 πόντους και είχε 8 ριμπάουντ, και σημαντική συμβολή είχαν οι Ρας και Παπαδάκης.

Από τον Προμηθέα Πάτρας, προσπάθησαν ο Αγραβάνης Δ. (15π) και ο Τζέριαν Γκραντ (12π).

Το παιχνίδι κρίθηκε στα ριμπάουντ (35-23), στην αποφασιστικότητα των γηπεδούχων να μην πετάξουν λευκή πετσέτα όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 15 πόντους, αλλά και στις επιλογές των προπονητών να αφήσουν στον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο τους Ρας και Αγκμπελέσε, κάτι που είχε διαφορετικά αποτελέσματα για κάθε ομάδα.

Η Λάρισα υποδέχεται για την επόμενη αγωνιστική το εντυπωσιακό Λαύριο, που προέρχεται από νίκες απέναντι σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ενώ ο Προμηθέας Πάτρας υποδέχεται τον Ηρακλή.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button