ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Πάμε σαν άλλοτε» λένε στη Λαμία (vids+pics)

«Του πάει» η Κρήτη του ΠΑΣ Λαμία... #SuperLeague1 #ΠΑΣΛαμία #Φθιώτιδα #αθλητικά_νέα #Football #Στερεά_Ελλάδα #μία_πόλη_μία_ομάδα #LamiaSports #slgr #προϊστορία #Κρήτη #ΟΦΗ

Της πάει η Κρήτη! Η Λαμία από την επάνοδο της στην Football League και μέχρι σήμερα έχει βρεθεί συνολικά 8 φορές στη Κρήτη μετρώντας 2 ισοπαλίες, 5 νίκες και μία μόλις ήττα, απέναντι σε Χανιά, Εργοτέλη, Κισσαμικό και Πλατανιά με το περσινό 3-0 από τον ΟΦΗ να αποτελεί την μοναδική ήττα της 20ετίας στην Κρήτη!  Μία νίκη επί της Λαμίας ο ΟΦΗ στη Κρήτη από το 1976!

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τι έχει κάνει η Λαμία στις επτά αναμετρήσεις της επί Κρητικού εδάφους, από την γκολάρα του Πίντο στα Χανιά, έως την κούρσα-μισό γήπεδο του Ντουρμισάι στο Γεντί Κουλέ και το …μπομπόνι του Καραμάνου!

Σεζόν 2015-2016


Στην δεύτερη σεζόν από την επάνοδό της στην Β’ Εθνική η Λαμία ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με τον Σούλη Παπαδόπουλο στον πάγκο της. Στην πρεμιέρα της υπέστη βαριά ήττα με 3-0 από την ΑΕΛ με αποτέλεσμα πολύ νωρίς να έρθει διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της ομάδας με τον Γιώργο Βαζάκα να αναλαμβάνει το πόστο του προπονητή.

Εργοτέλης-Λαμία 1-1

Στην δεύτερη της εκτός έδρας αναμέτρηση εκείνης της σεζόν(11/10/2015) στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής, η Λαμία ταξίδεψε στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη. Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα προηγήθηκε στο σκορ στο 10′, με τον Κοντέων. Στην επανάληψη η ομάδα μας έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Λεάντρο, με τον προπονητή της ομάδας να παίρνει επίσης την άγουσα για τα αποδυτήρια, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στην ισοφάριση με τον Παμλίδη στο 87′.

Κισσαμικός-Λαμία 0-0

Για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος η Λαμία στις 12 Μαρτίου 2016 ταξίδεψε για δεύτερη φορά στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον Κισσαμικό.Με τον Δημήτρη Σπανό να κάθεται πλέον στον πάγκο η ομάδα μας αναζητούσε την δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα. Τελικά οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με την Λαμία ωστόσο να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες στην επανάληψη να πετύχει κάποιο τέρμα.

Χανιά-Λαμία 1-3

Η Λαμία τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε και όντας 4η στον βαθμολογικό πίνακα ταξίδεψε ξανά στην Κρήτη αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσει την ομάδα των Χανίων. Οι κυανόλευκοι δεν είχαν πρόβλημα απέναντι στους Χανιώτες και επικράτησαν 1-3. Το σκορ για τους “Ρουμελιώτες” είχε ανοίξει ο Σιατραβάνης στο 45ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 48′ όταν ο Παλιάτσος νίκησε τον Ρίζο. Ο Σιατραβάνης στο 78′ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, με τον Γιόνε Πίντο στο 84ο λεπτό να γράφει το τελικό 1-3 με ένα εκπληκτικό γκολ.

Σεζόν 2016-2017


Η σεζόν 2016-17 ήταν ιστορικής σημασίας για την ομάδα μας καθώς ήταν η χρονιά της. Η Λαμία ύστερα από 34 αγωνιστικές τερματίζει στην δεύτερη θέση πίσω από τον Απόλλων Σμύρνης και παίρνει το εισιτήριο για την Super League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Και αυτή τη σεζόν η ομάδα μας επισκέφθηκε 3 φορές την λεβεντογέννα Κρήτη, επιστρέφοντας με ισάριθμα τρίποντα…

Χανιά-Λαμία 0-3

Στις 19 Δεκεμβρίου 2017, η Λαμία αντιμετώπισε τα Χανιά για την 6η αγωνιστική. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ παίζοντας το καλύτερο ποδόσφαιρο της κατηγορίας, επικράτησε και των Χανίων με 0-3 διατηρώντας παράλληλα το μηδέν στην άμυνα της. Οι κυανόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 5′ με τον Όμο, με τον Ντουρμισάι στο 35′ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μπλάζιτς.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Διαβάστε επίσης

Back to top button