ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τα λάθη… «σκότωσαν» τη Λαμία!

Στο πλαίσιο της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο ΟΦΗ υποδέχθηκε στο «Γεντί Κουλέ» τον ΠΑΣ Λαμία. #SuperLeague1 #ΠΑΣΛαμία #Φθιώτιδα #αθλητικά_νέα #Football #Στερεά_Ελλάδα #μία_πόλη_μία_ομάδα #LamiaSports #slgr #matchreport #ΟΦΗ

Στο πλαίσιο της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο ΟΦΗ υποδέχθηκε στο «Γεντί Κουλέ» τον ΠΑΣ Λαμία. #SuperLeague1 #ΠΑΣΛαμία #Φθιώτιδα #αθλητικά_νέα #Football #Στερεά_Ελλάδα #μία_πόλη_μία_ομάδα #LamiaSports #slgr #matchreport #ΟΦΗ

Στάικος και Βαφέας τιμώρησαν τη Λαμία, με τον ΟΦΗ να κερδίζει 2-0 το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου. Λάθη αρκετά από τους «κυανόλευκους» σήμερα, οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο είχαν τις ευκαιρίες τους να ισοφαρίσουν κυρίως με τον Ντέλετιτς, ο οποίος δυστυχώς δεν κατάφερε σε καμία από τις δύο τελικές που είχε να σκοράρει.

Το λάθος με το χέρι εντός της περιοχής του ΠΑΣ από τον Αντέτζο στοίχισε τελικά στη Λαμία, παρόλο αυτά δεν ο Νιγηριανός δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να υποπέσει σε παράβαση.

Το ματς:

Ο Γρηγορίου επέλεξε να προχωρήσει σε μόλις μία αλλαγή σε σχέση με τον εντός έδρας αγώνα με τον Άρη. Ο Καραμάνος έδωσε τη θέση του στον Ρόμανιτς, με το σύστημα να μοιάζει πότε πότε με 4-3-3 και άλλοτε με 4-2-3-1.

Η ομάδα του ΟΦΗ, η οποία δεν είχε στον πάγκο του τον Γιώργο Σίμο, μιας και η γυναίκα του Έλληνα τεχνικού γέννησε δύο υγιέστατα παιδάκια και βρισκόταν δίπλα της, ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα παίζοντας πιο ψηλά, πιέζοντας την άμυνα της Λαμίας για να εκμεταλλευτούν κάποιο λάθος.

Ο ΠΑΣ Λαμία, περίμενε τις κινήσεις των γηπεδούχων, προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα, αλλά φαινόταν από την αρχή πως δεν θα είχε καμία σχέση το προηγούμενο παιχνίδι με το σημερινό.

Ο ίσως πιο κινητικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ και σε αυτό το ματς, ο Κώστας Προβυδάκης είχε το πρώτο σουτ της Λαμίας στο ματς. Στο 13΄ο Κρητικός ακραίος μπάκ, έκανε μία κούρσα από τα δεξιά, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο συνέκλινε προς την περιοχή του Βάτερμαν αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Δύο φάουλ εκτελεσμένα από Προβυδάκη και Ντέλετιτς με γέμισμα για τη Λαμία κατέληξαν στα χέρια του Βάτερμαν. Ο Παπαπαναγής ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο του ΟΦΗ, ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να πιέζουν ψηλά για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.

Το γκολ ήρθε… από την άσπρη βούλα!

Στο 33΄ένα σουτ του Μπαλογιάννη εκτός της περιοχής είχε πορεία προς τα δίχτυα του Επασί, όμως την πορεία της ανέκοψε το χέρι του Αντέτζο, ο οποίος ήταν μπροστά από το τέρμα της ομάδας του, όμως δεν πρόλαβε να μαζέψει το χέρι του.

Ο διαιτητής Ζαχαριάδης, έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, με τον Νιγηριανό κεντρικό αμυντικού του ΠΑΣ να είναι στεναχωρημένος για λάθος που έκανε χωρίς να το θέλει. Ο Στάικος ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε την δεξιά πλευρά του Επασί, με τον Γαλλοκαμερουνέζο να πέφτει σωστά να ακουμπάει την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να την βγάλει εκτός.

Τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που ζήτησε πέναλτι, όταν ο Μπεχαράνο μετά από εκτέλεση φάουλ, βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο πάνω μέρος του χεριού του Βούρου, όμως ο Ζαχαριάδης δεν έδειξε πέναλτι, αφού συμβουλεύτηκε και το VAR.

Kόρνερ του Ουές από τα δεξιά για τον ΟΦΗ στο 39΄, ο Έληννοσύριος μπακ έστειλε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ Λαμία, εκεί όπου βρέθηκε ο Βούρος και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Επασί.

Τραγικό λάθος του Σκόνδρα, η μπάλα φτάνει στον Μπαλογιάννη, ο οποίος προχώρησε έφτασε έξω από το τέρμα του Επασί, αλλά ευτυχώς του σουτ του πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ένα ακόμη λάθος της Λαμίας, η μπάλα στα πόδια του Στάρτζεον, ο οποίος από θέση βολής πλάσαρε με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι της Λαμίας.

Το 1-0 έμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και δυστυχώς από ένα λάθος του Αντέτζο, άθελά του, η ομάδα του ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα. Δικαία ήταν μπροστά στο σκορ στο πρώτο 45λεπτο, είχε περισσότερες καλές ευκαιρίες, είχε την κατοχή αλλά και την θέληση για να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο.

Η Λαμία έκανε πολλά και αβίαστα λάθη ειδικά στην μεσοαμυντική γραμμή, που έδιναν τη μπάλα στους αντιπάλους, μαζί με την ευκαιρία για να απειλήσουν.

Θα έπρεπε να βρει ο Γρηγορίου αλλά και οι παίκτες του, τον τρόπο να κρατηθεί ασφαλής η άμυνα, να μειώσουν τα λάθη και εννοείται να μπορέσει να ανεβεί επιθετικά για να πιέσει για την ισοφάριση.

Πράξη δεύτερη…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τη Λαμία. Ο Γρηγορίου, πέρασε στον αγώνα τον Καραμάνο στη θέση του Ταϊρόν, παίζοντας λίγο πίσω από τον Αραμπούλι.

Τεράστια ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 48΄του αγώνα. Ο Μπαλογιάννης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε δυνατά αλλά ο Σκόνδρας βρέθηκε στην πορεία της μπάλα και την έδιωξε με το κεφάλι, σωτήρια καθώς είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Πολύ καλή φάση για την γηπεδούχο ομάδα…

Σουτ του Ντέλετιτς στο 59΄με τον Σέρβο να περνάει ωραία από τα δεξιά, συνέκλινε προς το κέντρο της περιοχής, σούταρε αλλά ο Βάτερμαν με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.

Κι΄άλλο σουτ του Ντέλετιτς και αυτό δυστυχώς αδύνατο με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να μπλοκάρει. Στη συνέχεια της φάσης, μία βαθιά μπαλιά πέρασε από τον Αντέτζο, ο Στάρτζεον βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά ο Επασί μπλόκαρε ευτυχώς.

Φάουλ σε καλή θέση για τη Λαμία στο 64΄ο Προβυδάκης ανέλαβε την εκτέλεση με το δεξί. Η εκτέλεση ήταν καλή, η μπάλα πέρασε πάνω από το τοίχος των παικτών του ΟΦΗ αλλά κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα των Κρητικών.

ΒΑΛΤΟ ΡΕ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ!

Καταπληκτική συνεργασία του Καραμάνου με τον Ρόμανιτς, ο Σέρβος πέρασε ωραία τον Βούρο, έβγαλε την πάσα στον Ντέλετιτς αλλά αυτός ΔΥΣΤΥΧΩΣ πλάσαρε άουτ! Στο 71΄αυτή η φάση για τη Λαμία.

Η Λαμία στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε σαφώς καλύτερα από τον αντίπαλό της, είχε ευκαιρίες τις οποίες όμως τις σπατάλησε. Γενικά, πολύ καλύτερη εικόνα της ομάδας της Φθιώτιδας σε σχέση με τα παιχνίδια του πρώτου γύρου. Το πρόβλημα όμως στην δημιουργία αλλά και στο γκολ παραμένει για τον ΠΑΣ.

Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε κάτι για την διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη. Ο διαιτητής του αγώνα δεν στάθηκε ούτε για λίγο στο ύψος των περιστάσεων. Πολύ κακή διαιτησία, πολλά λάθη και κακός πειθαρχικός έλεγχος. Ένας ποδοσφαιριστής σαν τον Μεγιάδο, ο οποίος από τα πρώτα λεπτά έπαιζε στο όριο δεν αντίκρισε ποτέ κίτρινη κάρτα, πραγματοποιώντας συνέχεια αντικανονικά έως δολοφονικά μαρκαρίσματα.

Δεν το έβαλε ο Σέρβος… το έβαλε ο Βαφέας!

Ο Ντέλετιτς έχασε για τη Λαμία στο δεύτερο ημίχρονο δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το σκορ… κάτι όμως που δεν κατάφερε. Το κατάφερε όμως ο Βαφέας. Η αλλαγή του Παπαπαναγή, πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το μαρκάρισμα με τα μάτια του Μπιάρνασον και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.

Δυστυχώς, δεν κατάφερε η Λαμία να εκμεταλλευτεί το δικό της καλό δεκάλεπτο. Έχασε τις ευκαιρίες τις, δεν δημιούργησε άλλες και η μπάλα την τιμώρησε. Ο ΟΦΗ πέτυχε το δεύτερο γκολ που έψαχνε με ένα πολύ ωραίο γκολ μεν αλλά ανέλπιστο από έναν κεντρικό αμυντικό και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο.

Τραγικό λάθος του Ντέλετιτς, έδωσε τη μπάλα στον Τσιλιανίδη, ο οποίος βγήκε σε φάση τετ α τετ με τον Επασί αλλά ευτυχώς ο Γαλλοκαμερουνέζος γκολκίπερ του είπε όχι.’

Το 2-0 παρέμεινε έως το τέλος, με τη Λαμία να φεύγει με σκυμμένο κεφάλι ξανά από την Κρήτη.

Οι δύο βασικές συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Βούρος, Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Ουές, Κοροβέσης, Μπαλογιάννης, Στάικος, Μεγιάδο, Σαρδινέρο, Στάρτζεον

Αναπληρωματικοί:  Σωτηρίου, Λυμπεράκης, Σοφία, Βαφέας, Νοικοκυράκης, Γκαργκαλατζίδης, Τσιλιανίδης, Γρίβας, Σουρνάκης 

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ταϊρόν, Ντέλετιτς, Ρόμανιτς, Αραμπούλι

Αναπληρωματικοί: Κατσίκας, Βλάχος, Ζιούλης, Γκούγκα, Μπιάρνασον, Κωστίκας, Βασιλακάκης, Καραμανος, Σαραμαντάς 

Διαβάστε επίσης

Back to top button