Άλλα αθλήματαΠόλο

Χαμένη ευκαιρία με Ουγγαρία η Εθνική

Ισόπαλη 9-9 με την Ουγγαρία αναδείχθηκε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του Europa Cup, στη Ριέκα της Κροατίας.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ, προηγήθηκε με διαφορά τριών τερμάτων στο ημίχρονο (6-3) και δικαιούται να αισθάνεται αδικημένο από το τελικό αποτέλεσμα, που διαμορφώθηκε από γκολ του Βάμος, 47 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε παίζοντας πολύ καλά στην άμυνα, αλλά το 0/4 στον παίκτη παραπάνω της πρώτης περιόδου δεν της επέτρεψε να πάρει προβάδισμα (1-1). Στο δεύτερο οκτάλεπτο, αντίθετα, οι διεθνείς ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στην επίθεση, τόσο στον παραπάνω (2/2), όσο και στα ίσια.

Έτσι η εθνική προηγήθηκε 4-1, με δύο συνεχόμενα γκολ του Δερβίση, η Ουγγαρία μείωσε προσωρινά σε 4-3, αλλά ο Γούνας με ένα γκολ και μία εξαιρετική ασίστ στον Σκουμπάκη αποκατέστησε τη διαφορά των τριών τερμάτων, με το 6-3 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Ακολούθησε ένα κακό διάστημα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που επέτρεψε στους Μαγυάρους να ισοφαρίσουν σε 6-6 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Στο διάστημα αυτό η εθνική παραχώρησε πέναλτι (που μετέτρεψε σε γκολ ο Βάμος), δέχθηκε γκολ στα ίσια και στην κόντρα, ενώ έχασε και δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο Καπότσης με ένα ξαφνικό σουτ από την περιφέρεια «νίκησε» τον Βίκτορ Νάγκι και «ξεκόλλησε» την ελληνική ομάδα, η οποία όμως έχασε τρεις ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω να αυξήσει εκ νέου το προβάδισμά της και μπήκε προηγούμενη 7-6 στην τελευταία περίοδο του αγώνα.

Εκεί, ο Μπάτορι με το τρίτο του προσωπικό γκολ ισοφάρισε προσωρινά, αλλά ο Γενηδουνιάς «απάντησε» με μακρινό σουτ και ο Βλαχόπουλος βρήκε επιτέλους λύση στον παραπάνω (η εθνική είχε 3/12 συνολικά) για το 9-7, 5΄10΄΄ πριν τη λήξη.

Η Ουγγαρία όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη: ο Μεζέι μείωσε, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του με παίκτη παραπάνω (μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες) και, καθώς οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση, ο Βάμος με απευθείας φάουλ από τα 5μ. ισοφάρισε 47΄΄ πριν τη λήξη. Το 9-9 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, καθώς στον υπολοιπόμενο χρόνο ο Νάγκι και ο Φλέγκας απέκρουσαν τα σουτ που έγιναν.

Η εθνική συνεχίζει τις υποχρεώσεις της αύριο το βράδυ (6/4, 21:00), απέναντι στην Ισπανία, ενώ το Μεγάλο Σάββατο (7/4, 17:00) θα αντιμετωπίσει την Ιταλία. Ανάλογα με την θέση της στον Α΄ όμιλο, θα παίξει την Κυριακή του Πάσχα στον τελικό ή σε κάποιον αγώνα κατάταξης.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 1-1, 2-5, 3-1, 3-2
Διαιτητές: Βλάσιτς (Κροατία), Στανόγεβιτς (Σερβία)
Οι συνθέσεις:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτζ): Νάγκι, Τόροκ, Μάνχερτζ, Ζαλάνκι 1, Βάμος 2, Μεζέι 1, Ντ. Γιάνσικ 1, Σ. Γιάνσικ 1, Ανγκιαλ, Μπάτορι 3, Μπέντο, Κόβατς, Βόγκελ
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Δερβίσης 2, Φουντούλης, Καπότσης 2, Ποντικέας, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button