Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι αριθμοί του Σαββάτου

Οι γηπεδούχοι δεν τα κατάφεραν στα τρία παιχνίδια του Σαββάτου, αφού Βόλος και Παναιτωλικός ηττήθηκαν στην έδρα τους, ενώ η ΑΕΛ έμεινε στο 0-0 με τον Άρη.

Παραθέτουμε τους πιο χαρακτηριστικούς αριθμούς της ημέρας, από τα 300 παιχνίδια του Παναιτωλικού μέχρι τα δύο πέναλτι που έχει αποκρούσει ο Άμπαντ.

300… αγώνες στην Α’ Εθνική/Super League συμπλήρωσε ο Παναιτωλικός. Συνδυάστηκε με την 138η ήττα του, ενώ έχει ακόμα 81 νίκες και 81 ισοπαλίες.

80… νίκες εκτός έδρας στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία, έφτασε η Ξάνθη. Έχει ακόμα 135 ισοπαλίες και 268 ήττες. Οι νίκες είναι το 17% των αγώνων της.

34… αγώνες χρειάστηκε να παίξει η Ξάνθη εκτός έδρας, για να βάλει και πάλι τρία γκολ. Είχε να το κάνει από τις 4 Νοεμβρίου 2017, πάλι 3-1, στο Αγρίνιο.

9… αποβολές έφτασε στην καριέρα του στη Super League ο Βαγγέλης Οικονόμου σε 153 μόλις αγώνες. Περισσότερες από κάθε άλλο ενεργό, αφού ακολουθεί ο Ιγκλέσιας με επτά. Μόλις εννέα ποδοσφαιριστές στην ιστορία έχουν περισσότερες από εννέα.

5… διαδοχικές ισοπαλίες έχουν τώρα η ΑΕΛ και ο Άρης στη θεσσαλική πόλη. Είναι η 20η ισοπαλία τους σε 54 αγώνες στην Α’ Εθνική/Super League.

5… διαφορετικές χώρες πέρασε ο Θανάσης Παπάζογλου από το 2015 μέχρι να επιστρέψει τη Super League με τη φανέλα της ΑΕΛ. Έπαιξε σε Βέλγιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισραήλ και Ρουμανία.

2… πέναλτι έχει αποκρούσει πλέον ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Κάρλος Χαβιέρ Άμπαντ. Ένα στο Ηράκλειο και ένα στο Βόλο. Άλλοι τρεις τερματοφύλακες έχουν από μια απόκρουση. Τσιντώτας, Ζοζέ Σα και Κρίστινσον.

Διαβάστε επίσης

Back to top button