Άλλα αθλήματα

Στο Μπαχρέιν θα γίνουν τα δοκιμαστικά της F1

Οι ομάδες τελικά συμφώνησαν και τα προγραμματισμένα χειμερινά δοκιμαστικά δεν θα γίνουν στη Βαρκελώνη, όπως ήταν το αρχικό πλάνο, αλλά στην πίστα του Μπαχρέιν.

Οι ομάδες τελικά συμφώνησαν και τα προγραμματισμένα χειμερινά δοκιμαστικά δεν θα γίνουν στη Βαρκελώνη, όπως ήταν το αρχικό πλάνο, αλλά στην πίστα του Μπαχρέιν.

Η Formula 1 τελικά άλλαξε το καλεντάρι της για το 2021 και μόλις το παρουσίασαν. Οι τροποποιήσεις που έγιναν ήταν αρκετές, αλλά σε πρώτη φάση, η σημαντικότερη ήταν ότι η εκκίνηση της σεζόν δεν θα γίνει στην Αυστραλία όπως έλεγε το αρχικό πρόγραμμα, αλλά στην πίστα του Σακίρ στο Μπαχρέιν.

Έτσι λοιπόν οι ομάδες έκριναν ότι τους συμφέρει καλύτερα οι χειμερινές δοκιμές που παραδοσιακά γίνονται λίγο πριν ξεκινήσει η χρονιά, να πραγματοποιηθούν επίσης στο Μπαχρέιν και όχι στη Βαρκελώνη. Τα οφέλη που θα έχουν από αυτή την κίνηση είναι αρκετά. Αρχικά, θα μειώσουν τις ανάγκες μετακίνησής τους. Θα πάνε στο Μπαχρέιν για τις δοκιμές και θα μείνουν εκεί μέχρι και την εκκίνηση της σεζόν στις 28 Μαρτίου (26 Μαρτίου Παρασκευή).

Τα χειμερινά test θα γίνουν 12-14 Μάρτη και εκτός από τη μείωση του κόστους, ένας σημαντικός παράγοντας ήταν ότι το Μπαχρέιν έχει σημαντικά λιγότερα μέτρα κατά του κορονοϊού. Έως και τον Μάρτιο, οι άνθρωποι της Formula 1 δεν γνωρίζουν τι μπορεί να συμβαίνει στην Ισπανία καθώς η Ευρώπη πλήττεται σημαντικά περισσότερο από την πανδημία. Η φήμη ότι οι δοκιμές δεν θα γίνουν στη Βαρκελώνη υπήρχε εδώ και μερικές ημέρες, ωστόσο η F1 τώρα το επιβεβαίωσε.

Να πούμε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη υβριδική εποχή της Formula 1 που δεν θα γίνουν επίσημες δοκιμές σε ευρωπαϊκό έδαφος πριν από την εκκίνηση της χρονιάς. Το Μπαχρέιν έχει να φιλοξενήσει χειμερινές δοκιμές από το 2014, ενώ το 2017 και το 2019 η πίστα του Σακίρ χρησιμοποιήθηκε για δοκιμές εντός της σεζόν της Formula 1.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button