ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΠΑΣ Λαμία vs Απόλλων Σμύρνης: Και τώρα οι δυό τους! (vids)

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» «ψαλίδισε» την απόστασή της από τη 13η θέση και πλέον φαίνεται πως θα «παλέψει» με την ομάδα της Φθιώτιδας για την αποφυγή της τελευταίας στην κατάταξη.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» «ψαλίδισε» την απόστασή της από τη 13η θέση και πλέον φαίνεται πως θα «παλέψει» με την ομάδα της Φθιώτιδας για την αποφυγή της τελευταίας στην κατάταξη.

«Φωτιά» στην ουρά έβαλαν τα αποτελέσματα του Σαββάτου (9/4) στη Super League Interwetten, καθώς η νίκη (2-1) του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης στην Κρήτη σε συνάρτηση με την ήττα (3-0) της 13ης Λαμίας στο Πανθεσσαλικό έριξαν στους μόλις δύο βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά (19 έναντι 21) και αυτόματα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μπήκε για τα καλά στο «κόλπο» της παραμονής.

Πλέον απομένουν τέσσερα ματς μέχρι το φινάλε όπου στο ένα μάλιστα θα συγκρουστούν μεταξύ τους και αυτόματα η αγωνία χτυπάει… κόκκινο.

Ναι μεν ο Ατρόμητος με 30 πόντους μπορεί πλέον να αισθάνεται άνετος, ωστόσο Απόλλων και Λαμία θα «παλέψουν» στα ίσα και για κάθε club υπάρχουν υπέρ και κατά.

Ας τα δούμε…

ΛΑΜΙΑ (21)
Ιωνικός
Αστέρας Τρ.*
Απόλλων Σμύρνης*
Ατρόμητος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (19)
Βόλος
Ιωνικός*
Λαμία
Αστέρας Τρ.*

Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.


ΠΙΘΑΝΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια εκ των δύο ομάδων θα υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία τους, αφού θα συγκρουστούν στη Ριζούπολη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play outs. Σε ένα ματς όπου αν δεν χάσει ο Απόλλων τότε αυτόματα θα την «πάρει», ενώ η Λαμία θα είναι από «πάνω» σε περίπτωση που επικρατήσει. Θυμίζουμε πως στην κανονική διάρκεια η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κέρδισε 2-1 στο «Αθανάσιος Διάκος», ενώ δεν είχε σκορ το παιχνίδι του «Γ. Καμάρας».


Λαμία υπέρ…

*Παραμένει στο «+2» κάτι που σημαίνει πως απλά της αρκεί μέχρι το φινάλε να κάνει τα ίδια αποτελέσματα με τον ανταγωνιστή της. Δεν «κυνηγά» αλλά την «κυνηγάνε» και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

*Κάθε μέρα που περνά είναι «σύμμαχός» της, καθώς ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρήθηκαν πολύ από τον κορονοϊό επανέρχονται σε φουλ δράση. Η διακοπή για το Πάσχα που ακολουθεί της αναμέτρησης με τον Ιωνικό θα είναι ευεργετική, παρότι τη Μεγάλη Τετάρτη θα έχει τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Λαμία κατά…

*Καλείται να βελτιωθεί άμεσα στο ανασταλτικό κομμάτι, όχι στην άμυνα αποκλειστικά αλλά στην εν γένει λειτουργία της στα «μετόπισθεν». Τελευταία φορά που κράτησε το μηδέν ήταν στα τέλη Ιανουαρίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έκτοτε δέχθηκε γκολ και στα 11 παιχνίδια που έδωσε (20 συνολικά). Δεν γίνεται να… ψάχνει μίνιμουμ δύο τέρματα για να κερδίσει.

*Η ψυχολογία όλων βρίσκεται στο ναδίρ. Ξεκίνησε τα play outs με νίκη στο Αγρίνιο, εκτόξευσε τη διαφορά της από την τελευταία θέση στους 8 βαθμούς αλλά… έχυσε την καρδάρα με το γάλα. Οι δύο κολλητές ήττες που γνώρισε από ΟΦΗ και Βόλο την έφεραν μόλις στο «+2» από τον Απόλλωνα, αυτόματα προκλήθηκαν «τριγμοί» και ήρθαν τα πάνω-κάτω. Δεν είναι τυχαίο πως την Κυριακή (10/4) φίλοι της βρέθηκαν στην προπόνηση και ναι μεν «ντόπαραν» τους παίκτες, αλλά και ζητήθηκαν εξηγήσεις για την εικόνα της.

*Στην «εξίσωσή» της υπάρχει και ο παράγοντας Κύπελλο. Ο πρώτος ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη και ύστερα δεν θα έχει ματς για τα play outs. Η ρεβάνς όμως θα γίνει «εμβόλιμα» στο πρωτάθλημα και εκεί θα πρέπει να διαχειριστεί δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Κυρίως δε αν βρίσκεται ουσιαστικά «μέσα» στην υπόθεση πρόκριση στον τελικό.

Απόλλων υπέρ…

*Για (πολύ) πρώτη φορά στη σεζόν η ομάδα έχει ουσιαστικές και όχι μαθηματικές ελπίδες να αποφύγει την τελευταία θέση και για αυτό η ψυχολογία όλων βρίσκεται στο ζενίθ. Μπορεί π.χ. να έκανε τις δύο κολλητές νίκες που πήρε αλλά σε περίπτωση που η απόστασή της από τους από πάνω παρέμενε στα επίπεδα των πέντε/έξι βαθμών τότε δεν θα άλλαζαν πολλά. Τώρα όμως αν π.χ. κερδίσει το Σάββατο (16/4) το Βόλο θα βρεθεί, έστω και για 24 ώρες, 13η αφού η Λαμία θα αγωνιστεί την επομένη με τον Ιωνικό. Κάτι ανάλογο έμοιαζε μέχρι πρότινος με… ακραίο σενάριο.

*Βρήκε, έστω και τώρα, το σύστημα που της ταιριάζει και πιο συγκεκριμένα το 4-4-2 σε ρόμβο. Ετσι πορεύεται εσχάτως, του «βγαίνει, παρουσιάζεται αισθητά βελτιωμένος και επιδιώκει να διατηρήσει έναν Α «κορμό».

*Απέκτησε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, καθώς σκόραρε και στα δύο τελευταία του ματς όπου κέρδισε Παναιτωλικό και ΟΦΗ. Ξέρετε στα πόσα ήταν «άσφαιρος» από τα προηγούμενα 15 του 2022; Στα 14, αφού μόνο στο 2-1 της Λαμίας είχε βρει δίχτυα.


Απόλλων κατά…

*Ναι μεν προέρχεται από δύο σερί νίκες στην κατηγορία, όμως σε αμφότερες εκ των κορυφαίων αν όχι ο MVP του ήταν ο γκολκίπερ Σερτσάν. Αυτό είναι ένα «καμπανάκι» για το μέλλον.

*Ακόμα «κυνηγά». Ναι κάλυψε μεγάλο μέρος της διαφοράς που τη χώριζε, ναι πήρε ψυχολογία, ναι έβαλε πίεση στη Λαμία, αν όμως δεν πάρει το μεταξύ τους ματς και π.χ. έρθει ισόπαλο, ενδέχεται να χρειαστεί επτά βαθμούς στα άλλα τρία παιχνίδια. Δηλαδή ενώ αρχικά είχε στη σεζόν ρεκόρ 2-7-18 θα κληθεί να «τρέξει» 4-2-0 στα τελευταία της έξι παιχνίδια. Σε περίπτωση που ηττηθεί θα είναι σα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο «-6» με μόλις τρεις αναμετρήσεις να απομένουν (είναι στο -2, αν χάσει θα πάει στο -5 που ουσιαστικά θα είναι -6 επειδή θα υστερεί στην ισοβαθμία).

*Φαίνεται πως θα πορευτεί με «μικρό» ρόστερ, καθώς σε κανένα από τα τρία ματς των play outs δεν έκανε χρήση του δικαιώματός του για πέντε αλλαγές. Εάν πάει με 13-14 παίκτες μέχρι το φινάλε ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην έχει λύσεις εφόσον προκύψουν τιμωρίες ή τραυματισμοί.

πηγή: Lamiara.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button