Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα 7 Οκτωβρίου

Το «Σαν Σήμερα» της SuperLeague...

Το «Σαν Σήμερα» της SuperLeague…

1979
Το «Νίκος Γκούμας» γεμίζει ασφυκτικά για το πρώτο ντέρμπι στην ιστορία ανάμεσα σε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε αμφίρροπο παιχνίδι, που κρίνεται υπέρ των «πρασίνων» με ένα γκολ του Περουβιανού Χουάν Όρε στο 79’. Ο ίδιος είχε βάλει και στην πρεμιέρα δύο γκολ στον Άρη, ξεκινώντας εντυπωσιακά.

1984
Ο ΟΦΗ νικά για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τον Άρη με το εντυπωσιακό μάλιστα 4-2, σε μια εποχή που οι ομάδες της περιφέρειας δύσκολα νικούσαν εκτός. Με τον ΟΦΗ πετυχαίνει το πρώτο του γκολ και ο 19χρονος Νίκος Νιόπλιας (20’ σουτ Έρικσον, 66’ κεφαλιά Τζιόλας – 29’ σουτ Κωνσταντινίδης, 50’ σουτ Τσιριμώκος, 58’ σουτ Ζιάκος, 83’ σουτ Νιόπλιας).

1995
Ο Άρι Χάαν αιφνιδιάζει την οικογένεια του ΠΑΟΚ, όταν ανακοινώνει ότι θα φύγει από την ομάδα, έχοντας πρόταση από τη Φέγενορντ! Μετά από μια καλή σεζόν και μια πρόσφατη νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη, η προσπάθεια να μείνει έπεσε στο κενό και δύο μέρες μετά το διαζύγιο είναι οριστικό και ο Ολλανδός εγκαταλείπει τον ΠΑΟΚ.

2007
Ο νεοφώτιστος Αστέρας Τρίπολης κάνει την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην Super League, επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού, αφού δεν τα είχε καταφέρει στα τρία πρώτα παιχνίδια. Το γκολ πέτυχε με πέναλτι στο 51’ ο Ροτζέριο Μάρτινς.

Διαβάστε επίσης

Back to top button