Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Στον Παναθηναϊκό και επίσημα ο Μλαντένοβιτς!

Παίκτης του Παναθηναϊκού και με την... βούλα είναι από σήμερα (12/06) και μέχρι το καλοκαίρι του 2025 ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς, που αποτελεί την δεύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή. #stoiximan_slgr #panathinaikosfc #Mladenovic #transfernews #SportsNews #season2022_2023

Παίκτης του Παναθηναϊκού και με την… βούλα είναι από σήμερα (12/06) και μέχρι το καλοκαίρι του 2025 ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς, που αποτελεί την δεύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή. #stoiximan_slgr #panathinaikosfc #Mladenovic #transfernews #SportsNews #season2022_2023

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Ο Σέρβος αριστερός μπακ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1991 στην πόλη Τσάτσακ της Σερβία. Ξεκίνησε σε μικρή ηλικία στη Μπόρακ, ομάδα της γενέτειράς του. Το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο και τον Δεκέμβριο του 2011 ο Ερυθρός Αστέρας του έδωσε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Στους «μεγάλους» της Σερβίας έμελλε να μείνει δύο χρόνια, αφού τα οικονομικά προβλήματα του Ερυθρού Αστέρα οδήγησαν σε μια σειρά από αλλαγές στον σέρβικο σύλλογο. Ο Μλαντένοβιτς ζήτησε και τελικά πέτυχε να μείνει ελεύθερος στο τέλος του 2013.

Τον Φεβρουάριο του 2014 έφυγε εκτός συνόρων για την πρωταθλήτρια Λευκορωσίας, Μπάτε Μπορίσοφ. Εκεί στο ντεμπούτο του σκόραρε και χάρισε στην ομάδα του το Σούπερ Καπ. Κάτι σπουδαίο είχε διαφανεί ότι θα συμβεί στην καριέρα του εκεί. Έπαιξε δύο «γεμάτες» σεζόν, κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα, δύο Σούπερ Καπ και ένα Κύπελλο, ενώ συμμετείχε στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2015-16, πρωταγωνιστώντας με δύο γκολ στη σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Ρόμα!

Χάρη σε αυτή την πορεία αρκετοί σπουδαίοι σύλλογοι -όπως η Μίλαν- ενδιαφέρθηκε να εντάξει τον Μλαντένοβιτς στο δυναμικό της. Τελικά τον Ιανουάριο του 2016 κατέληξε στη Μπουντεσλίγκα και την Κολονία, όπου όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί. Ένα χρόνο μετά παραχωρήθηκε στη βελγική Σταντάρ Λιέγης. Εκεί πήρε ελάχσιτες ευκαιρίες και τελικά τον Ιανουάριο του 2018 πωλήθηκε στην πολωνική Λέχια Γκντανσκ. Στην Πολωνία βρήκε ξανά τον καλό εαυτό του, εκείνον που εμφανίστηκε στα γήπεδα της Λευκορωσίας. Με τη Λέχια κατέκτησε το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ το 2019, ώσπου το καλοκαίρι του 2020 τον καπάρωσε η μεγάλη της Πολωνίας, η Λέγκια Βαρσοβίας. Στην πρώτη του σεζόν έκανε τόσα, ώστε να αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος! Κατέκτησε το πρωτάθλημα, έγινε βασικό γρανάζι της ομάδας, βρήκε θέση ξανά στην Εθνική Σερβίας, παίζοντας και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Λέγκια με ένα Κύπελλο πριν από ενάμισι μήνα.

Καλωσορίζουμε τον Φίλιπ στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!».

Διαβάστε επίσης

Back to top button