Άλλα αθλήματαΒόλεϊΜαχητικά αθλήματαΜπάσκετΝέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ποια αθλήματα και εγκαταστάσεις εξαιρούνται από την αναστολή

Διευκρινήσεις  για τις περιπτώσεις που δεν περιλαμβάνονται στην επιβολή εκτάκτων μέτρων έδωσε ο ΔΟΑΠΠΕΧ

Διευκρινήσεις  για τις περιπτώσεις που δεν περιλαμβάνονται στην επιβολή εκτάκτων μέτρων έδωσε ο ΔΟΑΠΠΕΧ

Δελτίο τύπου με τις περιπτώσεις που δεν περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ για τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και αφορούν στον αθλητισμό και τις αθλητικές εγκαταστάσεις εξέδωσε ο ΔΟΑΠΠΕΧ.

Σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4899/6-11-2020 Τεύχος Β΄ περί επιβολής εκτάκτων μέτρων Προστασίας Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς covid-19 (lockdown) ορίζεται ότι οι Οργανωμένες Δημοτικές Αθλητικές Εγκαταστάσεις τελούν σε αναστολή λειτουργίας και χρήσης έως 30/11/2020. [ γήπεδα ποδοσφαίρου , κλειστά γυμναστήρια , κολυμβητήριο] Από την ανωτέρω αναστολή εξαιρούνται οι ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) αθλητών, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω των εξής ατομικών αθλημάτων:

• στίβος (έως 60 αθλητές συνολικά εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης)
• αντισφαίριση(έως 4 αθλητές ή αθλούμενοι στο γήπεδο. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους)
Συστήνεται, όπου υπάρχει περιορισμός χωρητικότητας, ο χρόνος άσκησης να είναι έως 1 ώρα.

2. Χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

3. Λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον :

• έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και
• προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Μέχρι νεότερης ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ισχύει η μετακίνηση για ατομική άθληση (SMS με τον κωδικό «6») ώστε να μεταβαίνουν οι αθλούμενοι και αθλητές σε γειτονικές αθλητικές εγκαταστάσεις, εντός του Δήμου κατοικίας τους

Για τις προπονήσεις ισχύουν οι οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports.
Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.
Επίσης σε όλη την επικράτεια αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω δραστηριοτήτων με εξαίρεση του ΚΑΔ της παραγρ. 59 για προπονητές που παρέχουν υπηρεσίες σε ατομικά αθλήματα και υπηρεσίες που σχετίζονται με αθλητές που συμμετέχουν σε ατομικά αθλήματα με ΚΑΔ 9319.
Άρα οι προπονητές που χρησιμοποιούν τις Δημοτικές Εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν πρωτεύων και δευτερεύων ΚΑΔ έναν από τους προαναφερόμενους και να μην έχουν προβεί σε αναστολή δραστηριότητας

Διαβάστε επίσης

Back to top button