Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα έκαναν… σμπαράλια τις παραδόσεις

Η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League τη φετινή αγωνιστική περίοδο είχε αρκετές εκπλήξεις. #slgr #πρεμιέρα #παραδόσεις #slgrinterwetten #season2021_2022

Η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League τη φετινή αγωνιστική περίοδο είχε αρκετές εκπλήξεις.

Τα θεωρητικά φαβορί σε πολλές περιπτώσεις δεν κατόρθωσαν να αποδείξουν την ανωτερότητα τους μέσα στο χορτάρι και να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του Ατρομήτου και του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι με την ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό και την επικράτηση στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ έκαναν… σμπαράλια παραδόσεις που έτρεχαν για χρόνια.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Super League:

Η ισοπαλία του Ατρομήτου στο Νέο Φάληρο και η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, χάλασαν παραδόσεις που είχαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αντίστοιχα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ατρόμητος όπως… Παναθηναϊκός
Αυτό το 0-0 που πήρε ο Ατρόμητος στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” τον κάνει μόλις τη δεύτερη ομάδα στην ιστορία, που επισκέπτεται τον Ολυμπιακό σε πρεμιέρα πρωταθλήματος και καταφέρνει να μη χάσει! Αυτό το έχει πετύχει μόνο ο Παναθηναϊκός δύο φορές.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 1981, 1-1 τότε στην Πάτρα, και στις 22 Αυγούστου 1993, 0-0 στο Νέο Φάληρο.

Είναι δηλαδή μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία, που ο Ολυμπιακός ξεκινάει σεζόν και δεν νικά και η δεύτερη που δεν σκοράρει. Η άλλη που δεν σκόραρε ήταν με τον Παναθηναϊκό το 1993.

Ανεξάρτητα έδρας, σκόραρε συνεχώς μέχρι τώρα στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος, από το 2007, όταν είχε φέρει με τον Παναθηναϊκό 0-0 εκτός έδρας.

Τέλος ο Ατρόμητος διέκοψε ένα σερί νικών στις 10 τελευταίες πρεμιέρες, που είχε ο Ολυμπιακός.

ΠΑΣ Γιάννινα όπως… Ολυμπιακός

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε η πρώτη ομάδα από την περιφέρεια, που νικά τον ΠΑΟΚ στην έδρα του σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, μόλις η δεύτερη που το κάνει στην Τούμπα, και μόλις ή τρίτη με τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο.

Πρώτη από την περιφέρεια, γιατί ως τώρα το είχε κάνει μόνο ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος. Και από αυτούς μόνο ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, αφού ο Πανιώνιος είχε νικήσει στο Καυτανζόγλειο το 1995.

Μάλιστα ο ΠΑΟΚ έκανε ήττα στην πρεμιέρα για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, στην Ξάνθη τότε. Και στην Τούμπα για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, από τον Ολυμπιακό τότε.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε ένα εντυπωσιακό σερί τα τελευταία χρόνια. Αν και έχει παίξει τέσσερις σερί πρεμιέρες εκτός έχει χάσει μια από αυτές, το 2018 από την ΑΕΚ. Μάλιστα ανεξάρτητα έδρας είναι η μοναδική του ήττα στις 11 τελευταίες, αφού έχει ακόμα τέσσερις νίκες και έξι ισοπαλίες.

Διαβάστε επίσης

Back to top button